به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهمن نامور مطلق در مراسم هجدهمین نشست شورای جهانی صنایع دستی که با حضور ژنگ چست، رئیس شورای جهانی صنایع دستی، مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اعضای شورای جهانی صنایع دستی در شهر اصفهان در حال برگزاری است، اظهارداشت: شورای جهانی بیش از هر زمانی مسئولیت مهمی را میتواند به دوش بکشد. طراحی آیندهای بهتر برای میلیونها هنرمند صنایع دستی در جهان، رقابتی مناسبتر با صنایع و اندیشه ماشینی نیازمند نظریه و روشهای تازه است. برای تحقق چنین اهدافی مناسب است شورا ساختار تشکیلاتی، بنیانهای علمی، توانمندیهای حقوقی و منابع مالی خود را بیش از پیش تقویت کند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات صنایع دستی جهان بازار فروش است و ما نیازمند همکاریها و توافقات بیشتری در عرصه تجاری هستیم. جایگاه و ساختار فعلی شورای جهانی امکان چنین حرکتهایی را نمیدهد، الگوهای موفقی در برخی از صنایع فرهنگی یا ورزشی وجود دارند که میتوان از آنها استفاده کرد.
معاون صنایع دستی کشور ابراز امیدواری کرد تا اجلاس جهانی اصفهان آن رخداد بزرگی باشد که پس از این، صنایع دستی وارد عصر تازهای از حیات خویش شود.
نامور مطلق افزود: ویژگی رخدادهای بزرگ، ممکن کردن ناممکنها، ایجاد معنا و خلق فرصتهایی نو برای حل مشکلات و فراهم آوردن زمینههای توسعه است. این فرصتسازی با تدبیر دولت و در سایه برجام ایجاد شده، حال نوبت فرصت داری توسط فعالان و تجار بخش خصوصی است.
وی در ادامه گفت: هنرمندان صنایع دستی دنیا برای بهبود وضعیتشان به این اجلاس خیره شدهاند.
معاون صنایع دستی کشور افزود: انسان بحران زده امروز نیازمند تجدیدنظر در نگرش و منش خویش است ، در حقیقت هیچگاه زمین و حیات بر روی آن تا این حد دچار مخاطره نشده بودبحران اخلاق و بحران محیط زیست به دلیل اندیشههای مادیگرایی و منشهای ماشینی زندگی را بر روی کره زمین دشوار کرده است در این شرایط تغییر پارادایم و توجه بیشتر به گفتمانهای معنویت و انسانیت همچنین تجدیدنظر در الگوهای تولید و مصرف به یک ضرورت آنی تبدیل میشود، نیاز به شکل گیری یک اکو سیستم تازه حس میشود الگوی پیشنهادی ایران اقتصاد مقاومتی است که به نظر ما میتواند در بهبود سرنوشت بشری مؤثر باشد.
نامور مطلق تصریح کرد: بشر وارد دوره نرم افزاری خویش شده است و فرهنگ، صنایع فرهنگی و صنایع خلاق و درمیان آنها صنایع دستی روز به روز از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار است. لازم است در این فضای تازه گفتوگو، صلح، همبستگی، احترام به دیگری، توجه به صنایع سبز، توسعه پایدار به ویژه توسعه جوامع محلی و فقر زدایی بهره برده شود، کارگاههای خانگی کوچک و متوسط مدلهای مناسب توسعه در آینده خواهند بود به همین دلیل اجلاس جهانی صنایع دستی در اصفهان از اهمیت بی سابقهای برخوردار است.
200 میهمان از 22 کشور جهان در هجدهمین نشست شورای جهانی صنایع دستی در اصفهان حضور دارند.