اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
سید میلاد موسوی، دانشجوی برق دانشگاه سمنان و مسئول گروه جهادی مهاجر در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو، در فعالیت خود در گروه اردوهای جهادی بیان داشت: نزدیک سه سال است که از طریق تبلیغات فضای دانشگاه با اردوهای جهادی آشنا شدم و برای خدمت رسانی به همراه دوستان در مناطق محروم فعالیت میکنیم.
وی با بیان اینکه اعضای گروه جهادی ما نزدیک به ۱۰۰ نفر هستند که معمولا ۳۰ نفر خواهر و بقیه برادر هستند، افزود: فعالیت گروه از سال ۸۴ آغاز شده که با شناسایی مناطق محروم در استان های خراسان جنوبی، ایلام، کرمانشاه و سمنان و دیگر مناطق محروم استان های کشور به فعالیت پرداخته است.
مسئول گروه جهادی مهاجر با اشاره به برنامه های این گروه برای پیشرفت منطقه در آینده و گسترش فعالیت های آن تصریح کرد: ممکن است اردوهای جهادی علاوه بر اینکه در عرصه های مختلف بسیار اثرگذار و مفید باشد، در برخی موارد نیز آسیب هایی در برخی مناطق داشته باشد؛ بنابراین آسیب شناسی رفتاری و کاری در این زمینه بسیار ضروری به نظر می رسد.
موسوی با تاکید بر اینکه گروه جهادی مهاجر به سمت تخصصی شدن پیش می رود، گفت: به طور مثال امسال اولین سالی بود که ما با خود تیم دامپزشکی برده بودیم؛چرا که در مناطقی که خیلی دامداری زیاد است بحث دامپزشکی در بهره وری اقتصادی خیلی مهم است و ما سعی می کنیم که در سال های آینده هم از این ظرفیت دانشگاه بیشتر در تخصصی کار کردن فعالیت ها استفاده کنیم.
وی با اشاره به کمک اهالی روستا در برخی پروژه ها به اردوی جهادی افزود: به طور مثال در اجرای پروژه مسجد خود اهالی روستا بعضا پا به پای گروه کار می کردند و برای دوستان تجهیزات کار می آوردند.
مسئول گروه جهادی مهاجر عدم مدیریت و سازماندهی گروه های جهادی را بزرگترین چالش و موانع پیش روی گروههای جهادی عنوان و تصریح کرد: برنامه ریزی جدی در این زمینه توسط مسئولان مربوطه باعث استفاده درست و بهینه از گروه ها خواهد شد.
موسوی ضمن انتقاد از عدم همراهی برخی مسئولان با گروه های جهادی در مناطق محروم خاطرنشان کرد: حل مشکلات جدی روستاها از جمله برق، گاز، آب و غیره از وظیفه مهم مسئولان است؛ چرا که ادارات دولتی برای این کار بودجه می گیرند و بعضا از اینکه برخی گروه های جهادی در این قسمت ها دخالت می کنند برخی مسئولان گلایه دارند؛ اما گاهی این موضوع پیش می آید که برخی مسئولان هم می گوید مثلا برای حل فلان مشکل نیاز به بوجه داریم و زمانی که اینجا گروه جهادی وارد می شود، متاسفانه مسئولان از گفتن خداقوت هم به دوستان دریغ می کنند.
وی با اشاره به اینکه برای تقویت، ترویج و تعمیق حرکت جهادی مشکلاتی وجود دارد و باید برطرف و آسیب شناسی شود، گفت: از آنجایی که گروه های جهادی رو به افزایش هستند؛ بنابراین آسیب شناسی و بررسی نقاط ضعف این گروه ها باعث می شود که در سالهای آینده اشتباهات گذشته تکرار نشود.
مسئول گروه جهادی مهاجر تصریح کرد: قطعا اگر جایگاه اردوهای جهادی در دستگاه حکومتی مشخص شود، بسیاری از مشکلات این گروه ها برطرف خواهد شد.