مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص این نکته که آیا ترکیب شرکت کنندگان در نشست لوزان به نفع ایران بود یا نه؟ گفت: لوزان یک نشست بین المللی در مورد سوریه است.
وی با بیان اینکه در ادبیات قدرت های بین المللی دوست، دشمن و منافع دائمی برای هیچ کشوری وجود ندارد، گفت: آنچه که در این تحلیل آمده است یعنی ترکیب شرکتکنندگان در لوزان به نفع ایران نیست حرف اشتباهی نیست.
مطهرنیا ادامه داد: ترکیب اعضای لوزان به نفع ایران نبود چون ایران به واسطه ارزشهای برخاسته از انقلاب به عنوان چالشگر قواعد بین الملل وارد عمل شده است و در چهار دهه چالش و تقابل آشکار جمهوری اسلامی با قواعد ناشی از اراده قدرت های بین المللی برهمه واضح و مبرهن است.
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: از این رو قدرت های بین المللی چه آنها که دوست استراتژیک جمهوری اسلامی محسوب می شوند مانند روسیه و چه آنها که دشمن جمهوری اسلامی محسوب می شوند مانند آمریکا در ارتباط با ایران ممکن است به یک نظر واحد برسند و ایران را در اقلیت قرار دهند.
وی تاکید کرد حضور و دعوت از ایران در لوزان برای حل و فصل بحران سوریه گام مهمی برای حل بحران این کشور و بحران های دیگر مانند یمن و بحرین شمرده می شود.
این کارشناس مسائل بینالملل در خصوص این نکته چرا جمهوری اسلامی در آخرین لحظات تنها به شرط دعوت مستقل حاضر به شرکت در نشست لوزان شد، گفت: هیچ کشور مستقلی در جهان نمی پذیرد که حتی زیر پرچم نزدیک ترین دوست خود در مسائل بین المللی شرکت کند و جمهوریاسلامی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
مطهرنیا در پایان خاطرنشان کرد: از این منظر در خدمت قرار دادن این نگاه واقع گرایانه برای حفظ ارزش های دینی و انقلابی ما از اولویت بالایی برخوردار است و این عملکرد تیم وزارتخارجه کشورمان به عنوان کشوری مستقل برای حضور در نشست لوزان عزت و اقتدار بیشتری برای جمهوری اسلامی به دنبال خواهد داشت.