به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام جباریان در همایش شبکههای اجتماعی، فرصت یا تهدید در دانشکده فنی شهید منتظری مشهد در پاسخ به این پرسش که آیا فضای مجازی فرصت است یا تهدید؟ گفت: ما یک فضای واقعی و یک فضای مجازی داریم. فضای مجازی طیبعتا در مقابل فضای واقعی قرار میگیرد.
وی با اشاره به این که در قدیم، فضاها واقعی بود و افراد خانواده دور هم جمع میشدند و تعامل داشتند، افزود: امروز، برخی افراد در فضای مجازی غرق شده اند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که به مجموعه ارتباطی که بین افراد شکل می گیرد، شبکه گفته میشود، تصریح کرد: شبکههای اجتماعی مجازی به صورت بسیار کامل و جدی، برای تمام زندگی ما برنامه ریزی کرده است.
به راحتی اخبار در شبکه های مجازی منتشر میشود
استاد حوزه و دانشگاه گفت: فضای مجازی یک بحث جدی که به وجود آورده است، بحث انتشار مطالب است که به راحتی اخبار در شبکه های مجازی منتشر شده و میتوانید اظهار نظر کنید.
وی به فضای کلی شبکه های مجازی اشاره کرد و گفت: فرند فید، افراد را از ارتباطات دوستانه فضای واقعی که نیازمند زمان و مکان بود فارغ کرده است و از این سر دنیا به آن سر دنیا، ارتباطات دوستانه برقرار می کند.
حجت الاسلام جباریان افزود: کمتر کسی است که با بازی های تحت شبکه، سر و کار نداشته باشد. اگر مستقیم سر و کار نداشته باشیم، غیر مستقیم هم سر و کار داشتیم. نکته قابل توجه این است که برخی افراد با آن ها درگیر شدند و به صورت خیلی جدی با آن سر و کار دارند.
حضور و گستردگی فضای مجازی در زندگی روزمره
استاد حوزه و دانشگاه به حضور و گستردگی فضای مجازی در زندگی روزمره اشاره کرد و افزود: فضای مجازی قسمتهای مختلف زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده و وقت های مختلفی از زندگی افراد را می یرد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که تمام شبکه های مجازی نوعی رسانه هستند، گفت: باید نگاه جدی به رسانه داشته باشیم. اندیشمندانی داریم که میگویند هر آن چه اطراف شما است، رسانه است.
این کارشناش رسانه گفت: با پیشرفت رسانه، سعی کردند بر محدودیتها غلبه کنند و محدویتهایی چون زمان و مکان را کمتر کنند.
وی افزود: انسان بر این محدویت غلبه کرد تا کارهایش بهتر پیش رود و هزینه اش کمتر شود.
حجت الاسلام جباریان افزود: رسانه باعث شد دین در عصر رنسانس شکست بخورد. اکنون تنها اسم از دین نگه داشتهاند و جلوی روشن ترین فواحش که هم جنس بازی بود را به واسطه همین رسانه، نتوانستند بگیرند.
دشمن به وسیله رسانه، اسلام را هدف گرفته است
وی با خاطر نشان کردن این که دشمن به شدت روی رسانه سرمایه گذاری می کند که اسلام و دین را زمین بزند، افزود: انسان فطرتا دنبال دین است. دین صحیحی که جلوی ارباب زر و زور قرار میگیرد، اسلام است و دشمن می خوهد جلوی این را بگیرد.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: ما اسلام و دین را حقیقت میدانیم و دشمن دنیای مجازی برای ما درست کرده که افراد خواسته و ناخواسته به صورت خیلی نرم در این قرار بگیرند و نا خود آگاه از دین خود فارغ شوند.
وی به رسانه سرد و گرم اشاره کرد و افزود: دنیای مجازی را درست میکنند و شما را به دنیای دیگر می برند. نشستن پای تلویویزن رخوت دارد، اما در فضای مجازی، حالت تعاملی است. مطالبی در دنیای مجازی قرار می دهید و کسی در مقابل واکنش می دهد، برای شما از دنیای واقعی جدی تر می شود و شروع به فعالیت می کنید.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: فضای مجازی از یکطرف شما را نسبت به دنیای واقعی یخ میکند و از طرف دیگر شما را در دنیای مجازی میسوزاند.
رسانه مانند چاقوست که دسته خود را می برد
وی افزود: فضای مجازی فرصت یا تهدید است؟ در نگاه اول فرصت است در انتقال معانی خواسته ها و اندیشه ها و اگر نسبت به داشته ها نگاه کنیم، رسانه برای ما هم فرصت است و هم تهدید.
حجت الاسلام جباریان افزود: کارشناسان رسانه، آن را تهدید میبینند. تعبیرها بستگی به شناخت ها دارد و هر کسی یک شناختی از رسانه دارد.
وی افزود: اساتید رسانه، رسانه را به چاقوی تیزی تشبیه کردند که ممکن است دسته خودش را ببرد و نسبت به رسانه حساسند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که با نگاه به مشکلات رسانه در می یابیم که تهدیدها بر فرصت ها غالب شده است، گفت: رسانه ها هم فرصت هستند و هم تهدید، نسبت به فضایی که اکنون با آن سر و کارداریم، بیشتر تهدید است که باید آن را تبدیل به فرصت کنیم.