اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، احمد توکلی در نشست فساد اقتصادی که امروز در دانشگاه شهیدبهشتی برگزار شد، گفت: یکی از ویژگی هایی که برملا کردن فساد دارد، این است که ملاحظه هیچ کس را نباید داشته باشیم. اگر بخواهیم فساد را افشا کنیم و آن را از بین ببریم، نباید ملاحظات سیاسی، رفیق بازی یا سایر موارد را رعایت کنیم. من همیشه گفته ام هیچ وقت کودتا نمی تواند جمهوری اسلامی را از بین ببرد، اما کاری فساد اقتصادی کشور را به این سمت پیش می برد.
وی افزود: وقتی فساد، سیستمی می شود، گسترش آن هم به راحتی در جامعه افزایش پیدا می کند و به مراتب دستگاه های مبارزه با فساد نیز نمی توانند این مشکل را حل کنند و مبارزه در این شرایط سخت تر می شود. در مجلس هشتم و نهم می خواستیم مالیات در بخش مسکن و زمین را تصویب کنیم، چون در این بخش سود زیادی وجود دارد و احتکار هم بالا بود؛ اما خیلی از افراد با آن مخالفت کردند؛ یکی از اشخاصی که خودش از مفسدان اقتصادی در مجلس هشتم بود، با این لایحه مخالفت کرد و لایحه به تصویب نرسید. ما تلاش زیادی برای عدم تایید صلاحیت همین فرد در مجلس نهم داشتیم، اما تایید صلاحیت شد؛ اما در مجلس دهم تایید نشد.
نماینده سابق مجلس گفت: این شخص کسی بود که 10 برج در تهران ساخته و 80 میلیارد تومان به شهرداری بدهکار بود. در همین دولت روحانی نیز به سمت معاون وزیر رسیده بود که با پیگیری ها توانستیم عزلش کنیم.
توکلی ادامه داد: دولتی که شریک مردم باشد نه رقیب مردم، دلش می خواهد شریکش خوب کار کند و همین شرایط فساد را کاهش می دهد، اما وقتی پول نفت می آید، این دولت است که به مردم پول می دهد و برای سایر پول ها پاسخگو نیست؛ به همین دلیل نمی تواند خوب حقوق بدهد که یک نفر پنجاه میلیون حقوق و یک نفر هیچ نمی گیرد.
وی گفت: اقتصاد نفتی فساد را تسهیل می کند .رشد تمایلات اشرافی گری و رفاه طلبی در مسئولان باعث شده فساد افزایش پیدا کند. من حتی بعد از جنگ به یکی از مسئولان دولت نامه نوشتم که به سمت اشرافی گری می روی. از این خیرخواهی ها زیاد داشتیم، اما اثری نداشت.
نماینده سابق مجلس با اشاره به نقش رسانه ها در بحث فساد اقتصادی گفت: اگر رسانه ها به موقع کارشان را انجام دهند آدم های مفسد خودشان را جمع و جور می کنند. اینکه ما دائم دم از فساد می زنیم برای این است که به مردم بگوییم به سیاست زنان ملق زن اعتماد نکنید و به کسانی که دست در جیب ملت می کنند، رای ندهید.
وی با اشاره به اینکه فساد از مسئولان شروع می شود، گفت: متاسفانه فساد در کشور ما از بالا شروع شده و به پایین سرایت می کند. وقتی فردی به سیاست وارد می شود یارگیری برای کسب قدرت دارد؛ نماینده ای عوض می شود و یک مینی بوس آدم به همراه خود می آورد که در یک وزارتخانه جای دهد، نتیجه اش همین فساد می شود.
توکلی اظهار داشت: زمانی که نماینده مجلس بودم یکی از وزرا پیش من آمد و گفت دو تا از نمایندگان به من پیشنهاد کردند که چه قدر به ما می دهی که رای استیضاح را پس بگیریم. گفتم مرد باش و اسم این افراد را بگو؛ در این صورت مجلس هم به تو رای می دهد. حالا وضعیت به گونه ای شده که مردم حرف هیچ کس را باور نمی کنند و همین فسادهای اقتصادی باعث شده که اعتماد مردم به دولت کم شود.
نماینده سابق مجلس یادآور شد: در بحث انتخابات نیز خیلی از افراد با پول، رای خریدند و دروغ رای می آورند. متاسفانه نفت هم نمی تواند مشکلات اقتصادی ما را حل کند، چون پارتی بازی وجود دارد و عقلانیت در هزینه کرد موجود نیست ؛بنابراین نفت زیادی هم جواب نمی دهد .وقتی کاری نتیجه نداد، باید از آن دست بکشند.
وی با اشاره به مشکلاتی که مناطق آزاد در کشور ایجاد کرده است، گفت: اصلا در مناطق آزاد صادراتی وجود ندارد؛ این مناطق به دروازه واردات تبدیل شده. براساس مصوبه مجلس قرار بود مناطق آزاد صددرصد صادرات داشته باشند، اما حالا هیچ گونه صادراتی در آن وجود ندارد. در دولت روحانی درخواست هفت منطقه آزاد به مجلس داده شد، اما وقتی مصوبه از کمیسیون بیرون آمد به 101 منطقه تبدیل شد که 97 درصد واردات داشتند و فقط سه درصد صادرات؛ همین باعث فساد اقتصادی شده است.
توکلی ادامه داد: مردم سطح پایین نمی توانند در مناطقی که مناطق آزاد محسوب می شوند، زندگی کنند و مشکلات زیادی برایشان ایجاد شده است.
وی با اشاره به راهکار کاهش فساد گفت: یکی از راهکارهای کاهش فساد، شفافیت است. وقتی شفافیت باشد دیگر فساد اقتصادی ایجاد نمی شود. پسر یکی از مسئولان می خواست از یک رانت اطلاعاتی استفاده کند و در یک منطقه صد هکتار زمین بخرد. وقتی ما مطلع شدیم و موضوع را پیگیری کردیم. دلیلش این بود که می خواست یک کارگاه آزمایش خاص راه بیندازد که با پیگیری های ما این موضوع به نتیجه نرسید.
توکلی یادآور شد: متاسفانه آزادی کافی وجود ندارد. مردم اعتمادشان به دولت کم، و تجمل گرایی زیاد شده و باید به خاطر همین مسائل، مردم را به حساسیت واداشت. در مسئله رسیدگی به فساد شهرداری بیش از 10 هزار سند به دست ما رسید که در نهایت اعلام کردیم جرم صورت گرفته است.