به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه خبری «بی.بی.سی» روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد: هدف از ساخت پیش نمونه سلاح لیزری این است که مشخص شود آیا نیروهای مسلح قادر خواهند بود تا از فناوری شلیک مستقیم انرژی لیزی بهره مند شوند یا خیر.
این شبکه برخی افزود: در جریان این بررسی، همچنین مشخص خواهد شد که سلاح های لیزری تا چه فاصله ای می توانند هدف را نشانه گرفته و در شرایط مختلف جوی چگونه عمل می کند.
«پیتر کوپر» عضو آزمایشگاه فناوری و علوم دفاعی انگلیس (DSTL ) به شبکه 'بی.بی.سی' گفت: هدف از اجرای این پروژه درک بیشتر نسبت به ظرفیت های فناوری لیزری است.
وی افزود: سلاح های لیزری می تواند واکنش موثرتر و کارآمد تری نسبت به تهدید هایی باشد که نیروهای مسلح با آن مواجه هستند.
'بی.بی.سی' با بیان اینکه «وزارت دفاع انگلیس ماه ها مشغول نهایی کردن قرارداد ساخت سلاح لیزری با کنسرسیوم شرکت های دفاعی اروپا بوده است» افزود: وزارت دفاع انگلیس امروز ( پنجشنبه ) تائید کرد که این کنسرسیوم تحت عنوان ‘یوکه دراگون فایر’ انتخاب شده است.
به گفته 'بی.بی.سی' قرار است نخستین نمونه از این سلاح لیزری تا سال 2019 به ارتش انگلیس تحویل شود.
یک سخنگوی وزارت دفاع انگلیس در گفت وگو با شبکه خبری 'بی.بی.سی' گفت که ساخت این سلاح ارتباطی با تهدید خاصی نداشته و صرفا به منظور ارزیابی ظرفیت های استفاده از انرژی لیزری است.
وی افزود: این سلاح برای نابود ساختن و منهدم کردن هواپیماهای بدون سرنشین، موشک، خمپاره، بمبهای خیابانی و مجموعهای از تهدیدهای نظامی به کار میرود.
به گفته 'بی.بی.سی'، ارتش آمریکا سال هاست که از سلاح لیزری استفاده می کند؛ اما برخی مشکلات فنی سبب شده است تا ارتش آمریکا نتواند از آن در خط مقدم استفاده کنند.
سیستم سلاح لیزری (توپ لیزری) موسوم به (XN-1 LaWS) نخستین بار و در سال 2014میلادی بر روی ناو آمریکایی 'یو.اس.اس پونس' (USS Ponce) نصب و به کار گرفته شد.
سلاح نصب شده بر روی این ناو، با تولید و هدایت پرتو لیزری 'فرا سرخ' قابلیت هدف قراردادن پهپاد و قایق های کوچک را دارد.