به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو روزنامه واشنگتن تایمز دیروز (دوشنبه) به وقت آمریکا، با اعلام این خبر افزود: مک کانل نماینده جمهوری خواه از ایالت کنتاکی همچنین اشاره ای نکرد که آیا افرادی که تحت پوشش طرح مراقبت مقرون به صرفه هستند، همچنان بر اساس طرح جمهوری خواهان تحت پوشش بیمه سلامت خواهند بود یا نه.
هنوز 25 میلیون نفر به رغم برنامه اصلاحات «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا فاقد بیمه هستند.
جمهوری خواهان سنای آمریکا با بحث درباره قطعنامه بودجه، بسرعت به سمت لغو قانون اوباماکر گام بر می دارند. چنین قطعنامه ای راه را برای رای گیری نهایی تا اواخر امسال بدون نیاز به غلبه بر «فیلی باستر» (اطاله بررسی) دمکرات ها هموار می کند.
جمهوری خواهان در دو رای گیری آزمایشی اولیه اکثریت آرا را داشتند.
فیلی باستر در نظام اجرایی قانونگذاری در آمریکا به تلاش سیستماتیک مخالفان اقلیت اطلاق می شود که با در پیش گرفتن روشهای متفاوتی مانع از این می شوند که مجلس وارد مرحله تصمیم گیری بر روی طرح اکثریت شود و در واقع با این روش امکان ورود مجلس به مرحله تصمیم گیری نهایی را مسدود می کنند.
با این حال «راند پل» سناتور آمریکایی از ایالت کنتاکی و شماری دیگر از جمهوری خواهان سنا نگران بحث درباره لغو قانون مذکور بدون داشتن جایگزینی آماده برای آن هستند و «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا بر این باور است که «لغو» و «جایگزینی» این قانون باید بطور همزمان انجام شود.
راند پل جمعه گذشته در توییتی نوشت: همین حالا با دونالد ترامپ صحبت کردم. وی کاملا از طرح من برای جایگزینی اوباماکر در همان روز لغو این قانون حمایت می کند. اکنون زمان اقدام فرا رسیده است.
با این حال رهبران جمهوری خواه کنگره به بهانه نجات افزایش حق بیمه و کاهش انتخاب های آمریکایی های تحت پوشش اوباماکر، بسرعت به سمت لغو این قانون قبل از ارائه پیشن نویسی برای جایگزین آن گام بر می دارند.
«رینس پریباس» (Reince Priebus) رئیس کارکنان کاخ سفید در دولت آینده ترامپ گفت اگر جمهوری خواهان بتوانند همزمان این قانون را لغو و جایگزین آن را ارائه دهند «مطلوب خواهد بود» اما آنها هنوز در حال بررسی جزئیات آن هستند.
جمهوری خواهان سنا 25 کرسی را در این مجلس در اختیار دارند و برای حمایت از طرح خود جهت غلبه بر فیلی باستر به حمایت تعدادی از دمکرات ها نیاز دارند.
گفتنی است بیمه درمانی اوباما که در 23 ماه مارس 2010 به امضای باراک اوباما رسید، درکنار سایر قوانین بیمه درمانی همچون مدیکید (Medicaid) برنامه بهداشتی آمریکا قرار می گیرد.
قانون بیمه درمانی اوباما از زمان اجرا بطور مستمر در کنگره، دادگاههای فدرال و دیگر دولتهای ایالتی با چالش مواجه بوده و برخی مخالفان معتقدند این قانون موجب اخلال در برنامههای بهداشتی کنونی شده، هزینههای بیمه را افزایش داده و به کسری بودجه بیشتر میانجامد.