کد خبر:۵۷۷۵۱۶
گزارش/

تراژدی ۳۰ سال آموزش از راه دور/ آیا تاریخ مصرف پیام‌نور تمام شده است؟

علاوه بر افت کیفیت علمی پیام نور، رعایت نشدن نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه و نگرانی برخی کارشناسان از ایجاد رشته‌های کاربردی و مهندسی از دیگر چالش‌های این دانشگاه است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-زینب امیدی، امروز در موردش حرف‌های زیادی زده می‌شود، «وامانده از رسالت خویش»، «کارخانه تولید مدرک» ،«مواجهه با افت شدید کیفیت»، «رشد قارچ گونه مراکز و شعبات» این بازخود عملکرد دانشگاهی است که در دهه شصت سبک جدیدی از تحصیل را در ایران به راه انداخت و در اساس نامه خود اعلام کرد فلسفه وجودیش جذب و پذیرش افرادی است که قادر به تحصیل در سایر دوره های دانشگاهی نیستند و نمی‌توانند حضور فیزیکی و تمام وقت در دانشگاه داشته باشند مانند کارمندان و زنان خانه دار، تا این افراد بتوانند به صورت مجازی در دانشگاه تحصیل کنند. این شروع کار دانشگاه پیام نور بود.

 

ماجرای یک افزایش بی رویه!

این دانشگاه تا چند سال دیگر ۳۰ ساله خواهد شد و به همین خاطر بررسی روند رشد کمی و کیفی آن و افت شدیدی که گریبان گیرش شده از جمله مسائلی است که با وجود شرایط فعلی  دایره عملکردش را در نظام دانشگاهی کشور رو می‌کند. روزهایی که کارشناسان از افزایش ظرفیت دانشگاه پیام نور و افت کیفیت آن انتقاد و ابراز نگرانی می‌کردند طبق روال همیشه گوش شنوایی برای شنیدن وجود نداشت. بارها این مسئله در جلسات کمیسیون آموزش مجلس مطرح و حتی به رئیس وقت آن اخطار داده شده بود، اما دیگر فلاش بک زدن به گذشته و بازخوانی همه دل نگرانی‌ها برای این دانشگاه اندکی دیر شده است.

 

دانشگاه پیام نور در چند سال اخیر اقدام به  افزایش بی رویه ظرفیت پذیرش دانشجو بدون بدون افزایش تعداد اعضای هیئت علمی، امکانات آزمایشگاهی، افزایش امکانات فرهنگی، فراهم آوردن امکانات لازم نرم افزاری و سخت افزاری نمود. طبیعی است که افزایش زیاد پذیرش دانشجو بدون در نظر گرفتن این ملزومات منجر به افت شدید کیفیت این دانشگاه و در نهایت باعث کاهش استانداردهای علمی کشور می‌شود.

 

«آموزش برای همه، همه وقت و همه جا» شعار این دانشگاه برای شروع فعالیتش از مهر ۱۳۶۷ بود تا همانطور که گفته شد برای کارمندان و خانه داران جامعه امکان تحصیل (به صورت مجازی) فراهم شود و الحق که با استقبال خوبی مواجه شد، خصوصا زنان که ظرفیت دو برابری نسبت به مردان در این دانشگاه داشتند. اما حالا شاهد بسط و توسعه دانشگاه پیام نور بر خلاف اهداف اولیه آن هستیم؛ تا جایی که به جد می توان گفت بخش اعظمی از دانشجویان آن را امروز دانش آموزانی تشکیل می دهند که از دبیرستان وارد این دانشگاه می‌شوند. در حالی که دانشگاه پیام نور برای کسانی که می‌خواهند به صورت دانشجوی تمام وقت باشند، طراحی نشده است و این یعنی یک ضایعه در آموزش عالی کشور.

 

دانشگاه پیام نور در واقع  به محلی برای گروهی از داوطلبان تبدیل شده است که رتبه‌های پایین دارند و به صرف داشتن نام دانشجو وارد این دانشگاه می شوند و دوره‌های فراگیر آن هم محلی برای پذیرش داوطلبانی شده که از چرخه پذیرش دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی بازمانده‌اند. گواه این مدعا نیز سر زدن به مراکز مشاوره انتخاب رشته و در روزهای پر تب و تاب انتخاب رشته دانشگاهی برای دانش آموزانی است که بی صبرانه سودای دانشجو شدن را دارند. همیشه آخرین امیدها در انتخاب رشته این افراد کد رشته های پیام نور است تا اگر سیستم رشته‌ها و دانشگاه‌های تاپ را رد کرد لااقل روی یکی از پیام نورها بایستد. اتفاقی که جز خدشه وارد کردن به عقبه پیام نور چیز دیگری ندارد.


 
علاوه بر افت کیفیت علمی دانشگاه پیام نور، رعایت نشدن نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه و نگرانی برخی  کارشناسان از ایجاد رشته‌های کاربردی و مهندسی از دیگر مسائل مطرح  شده است. چرا که این رشته‌ها نیاز به حضور مداوم دانشجو در کلاس و امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی دارد. کارشناسان معتقدند جایگاه این رشته‌ها نباید در رشته‌های دانشگاه پیام نور تعریف شود، چرا که برخی از رشته‌ها مثل رشته‌های مهندسی دانشجو نیاز به حضور در کلاس، شرکت در برنامه‌های پژوهشی و کارهای علمی دارد و با یک یا ۲ ساعت حضور در کلاس و رفع اشکال نمی‌توان در این رشته‌ها موفقیتی به دست آورد.

 

قرعه ادغام به نام «دانشگاه پیام نور» افتاد
بر اساس برنامه ششم توسعه دولت، آموزش عالي  بايد رشته‌هاي خود را مبتني بر اشتغال تعريف مي‌كرد.  اسناد مذكور با تأكيد بر ضرورت حركت دانشگاه‌های نظری به سمت دانشگاه مهارتي، هرگونه تغيير جهت خلاف را مذموم دانستند و به صورت قاطع برخي ادغام‌ها ميان دانشگاه‌ها را رد كردند كه يكي از آنها ادغام دو دانشگاه علمي كاربردي و فني و حرفه‌اي بود. اما پس از این ماجرا و کش و قوس‌های فراوانش قرعه ادغام به نام «دانشگاه پیام نور» افتاد. در حالی که سخنان مسئولان وزارت علوم در ماه‌هاي اخير نشان از تقويت مسئله ادغام  دو دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفه ای داشت،  وزير علوم  در حاشيه افتتاح خوابگاه دانشگاه دولتي بجنورد از مطالعه درباره ادغام دانشگاه‌های پيام نور و علمي كاربردي خبر داد؛ موضوع مهمي كه فرهادی شهريور ماه آن را رد كرده بود. ادغامي كه پر واضح است با توجه به تفاوت ماهيت متفاوت تأسيس دو دانشگاه مورد نظر، اشتباه و غير‌منطقي باشد و به طور حتم خسارت‌هاي قابل‌توجهي را به دنبال خواهد داشت.

 

جالب اين است که مسئولان دانشگاه پيام نور پيش‌تر از اين، درباره ادغام واحدهاي كوچك و كم‌جمعيت دانشگاه با واحدهاي بزرگ ‌تر خبر داده بودند و يكي از برنامه‌هاي مهم اين دانشگاه را تجميع واحد‌ها دانستند و حتي آيين‌نامه مقدماتي تجميع واحدها و مراكز دانشگاه را در حال تدوين و ارائه به شوراي دانشگاه معرفي كردند. اما آیا این ادغام ها تنها راه حل برای رشد كاسته شده علمي كشور است؟ وزارت علوم متاسفانه برنامه مشخص و مدونی برای حل این معضل نداشته و ندارد. حتی حالا که ماه‌های پایانی دولت را سپری می کنیم باید همچنان شاهد بی برنامگی آن باشیم.

 

دانشگاه پیام نور پس از دریافت پالس‌های اخطار آمیز از سوی مجلس قول داده بود ترمز توسعه کمی را کشیده و برای توسعه کیفی تلاش کند. اما اعتراضات دانشجویان و تماس‌های مکرر آنها در آغاز سال تحصیلی ۹۵ نشان می دهد پیام نور طی سال‌های اخیر با ارائه واحدهای کمتر و زوج و فرد کردن آنها، همچنین افزایش طول مدت تحصیل برای دانشجویان شهریه بیشتری را دریافت کند. کاری که مهر ماه امسال در کمال ناباوری انجام داد. افزایش ۱۸ درصدی شهریه ثابت چیزی نبود که دانشجویان بتوانند مثل سایر مشکلات این دانشگاه از کنارش ساده عبور کنند. خبری که گفته می‌شود تازه نیست و هر سال طبق یک رسم نانوشته که قانونگذارش هیئت امنای دانشگاه پیام نور کل کشور است اجرا می‌شود. خبری که مسئولین آن یکی در میان اظهارات ضد و نقیضی برایش ردیف می‌کنند. معاون آموزشی می‌گوید افزایش شهریه ثابت فقط برای ورودی‌های جدید است و ورودی‌ سال‌های گذشته همان مبلغ خود را واریز می‌کنند؛ از طرف دیگر مدیر روابط عمومی معتقد است هرساله دانشجویان باید ۳۵ هزار تومان برای برنامه‌های فرهنگی به دانشگاه پرداخت کنند که این مبلغ هر سال به همراه شهریه متغیر از دانشجویان اخذ می‌شد اما امسال مشکلی در سیستم ایجاد شد و این مبلغ به شهریه ثابت دانشجویان اضافه شد.

 

به ما ربطی ندارد!
صدای اعتراض دانشجویان به خاطر این افزایش‌های بی چون و چرا که هیچ دلیل و منطقی سقراطی و افلاطونی در کَتشان نمی‌رود بلند شده است. آنها می‌گویند طبق قانون، شهریه ثابت در تمام طول تحصیل هر دانشجو باید ثابت بماند اما در دانشگاه پیام نور به عینه نقض می‌شود. متاسفانه در سال اخیر دانشگاه پیام نور شیب تند افزایش نرخ شهریه‌ها را طی کرده و پیش بینی می شود با ادامه این روند در نهایت دانشجویان با دانشگاه خود بر سر ادامه تحصیل و شرایط آن به مشکل بربخورند.

 

اکنون وقتی از مسئولین آن علت اعتراض دانشجویان و جو متشنج میان آنها و مسئولین را جویا می‌شویم صراحتا می‌گویند: به ما ربطی ندارد! گواه این مدعا تماس تلفنی بود  که خبرنگار ما در همان آغاز سال تحصیلی با حسنی معاون مالی و اداری دانشگاه پیام نور داشت. وی در خصوص اعتراضات دانشجویان به افزایش شهریه ثابت برای سال تحصیلی جدید گفته بود: هر سال براساس مصوبه هیئت امنای دانشگاه پیام نور کشور بعد از اعلام و ابلاغ به سازمان سنجش برای افزایش شهریه اقدام می‌شود. افزایش شهریه متاثر از افزایش هزینه کرد دانشگاه از قبیل آب، گاز، برق و... است. افزایش قیمت‌ها در کشور برای همه چیز است به همین خاطر دانشجو را نیز شامل می‌شود منتهی افزایش قیمت در دانشگاه‌ها کمتر است. میانگین معمول افزایش شهریه بین ۱۵ تا ۱۸ درصد است که هر سال اعمال می‌شود.


 
حسنی در واکنش به خبر اعتراض دانشجویان دانشگاه پیام نور و تشکیل کمپین اعتراضی بیش از ۴۰۰ نفری آنها به افزایش شهریه‌ها و نوشتن نامه اعتراضی به دکتر رستمی رئیس دانشگاه پیام نور اظهار داشت: مگر قرار است هر کس اعتراضی می‌کند ما پاسخگوی آن باشیم؟ دانشگاه قانون را اجرا و در چارچوب آن حرکت می‌کند؛ این که دانشجویان به دکتر رستمی نامه نوشتند، خب بنویسند یا اینکه کمپین اعتراضی تشکیل داده اند، خب تشکیل بدهند ما نمی‌توانیم قانون را به خاطر اعتراض آنها بشکنیم و تغییر دهیم.

 

دانشجویان این دانشگاه همچنین به ۶ واحدی شدن پایان نامه و عدم تاثیر معدل در مقطع کارشناسی ارشد اعتراض دارند که به گفته آنها موجبات دلسردی و تغییر شیوه آموزشی به شیوه آموزشی محور گردیده است. همچنین حذف کلاس‌های الکترونیکی برای تمام ورودی ها، اجرای طرح زوج و فرد برای ارائه دروس در برخی واحدها،‌ پرداخت شهریه ثابت جهت تمدید پایان نامه برای ورودی های ۹۴ به بعد، عدم برگزاری کلاس‌های حضوری در آخر هفته، عدم ارائه کلاس های خودخوان و بسیاری کارشکنی و مشکلات دیگر از جمله مواردی است که دانشجویان این دانشگاه را سخت درگیر خود کرده است.  برای خواندن نامه اعتراضی دانشجویان دانشگاه پیام نور به ریاست دانشگاه  اینجا را کلیک کنید.

 


افزایش اعضای هیئت علمی دانشگاه از دیگر وعده‌های این دانشگاه بود. اما این اتفاق نیفتاد و ما هم چنان شاهد افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور هستیم. حتی بعضی دانشجویان در مصاحبه‌های رسانه‌ای خوداظهار داشتند معمولا اساتید دانشگاه پیام نور اساتیدی هستند که ساعتی و به صورت حق التدریس فعالیت می کنند. در واقع دانشجویانی از خود دانشگاه پیام نور هستند که از مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شده اند و به عنوان یک آزمایش وارد حوزه تدریس در این دانشگاه می‌شوند و تدریس می‌کنند. تنها رشته‌های خاصی مثل دروس تخصصی رشته‌های حسابداری مستلزم حضور اساتید با تجربه تر هستند.  

 

 

سونامی صندلی‌های خالی/ پیام نور در جدول صدرنشین‌ها
دانشگاه پیام نور علاوه بر مشکلاتی که گفته شد با یک آفت جدي به نام مراکز فراگير در سال‌های اخیر مواجه شده است که طبق آمار رسمي نيروي انتظامي در سال ۹۰ چیزی غریب به  ۱۴۰ مرکز غير مجاز پلمب شد و از آن زمان به بعد نیز همچنان با آن دست به گریبان است. بر اساس آمارهایی که اعلام شده در ازای هر دانشجو، پنج صندلی خالی در دانشگاه‌های کشور وجود دارد. البته دلایل قاطعی برای خالی ماندن این صندلی ها اعلام نشده اما می توان گمانه زنی کرد که جایگزینی کمیت به جای کیفیت در آموزش عالی، ادغام چندین رشته دریک رشته و افزایش بی رویه دانشگاه ها از دلایل خالی ماندن صندلی‌ها و کاهش گرایش به دانشگاه‌ها است. باتوجه به افزایش ظرفیت روز افزون دانشگاه‌های مختلف از جمله شبانه، آزاد، روزانه، پیام نور، غیر انتفاعی و مجازی به ازای هر شرکت کننده در کنکور و پذیرش دردانشگاه ها، صندلی‌های خالی وجود دارد که در برخی موارد ظرفیت صندلی‌های خالی بیش از تعداد دانشجویان است.

 


بر اساس آمار منتشر شده امروز ظرفیت ۸۰ تا ۸۵ درصد موسسات آموزش عالی در کشور خالی است که این صندلی‌های خالی زنگ خطری برای مسئولان کشور است. هر چند برخی مسئولان آموزش عالی معتقدند: این معضل مقطعی است و درآینده حل می شود اما برخی از معاونان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی معتقددند: پدیده خالی بودن ظرفیت موسسات آموزش عالی در کشور و کمبود دانشجو چند سال است که آغاز شده و همچنان ادامه دارد. در واقع دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه پیام نور با بی تدبیری و عدم مدیریت درست، بیهوده ظرفیت خود را افزایش داده‌اند. شاید موج مدرک گرایی در ایران خیلی‌ها را به این طمع انداخت که با دریافت پول های گزاف می‌توانند از آب گل الود ماهی بگیرند؛ اما چیزی که از این طمع طلبی باقی مانده است صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها است. طبق آمار رسمی دانشگاه پیام نور تا سال ۱۳۹۳ حدود ۵۱ درصد از کل ظرفیت خود صندلی خالی داشته که داوطلبان به آن اقبالی نشان نداده‌اند.

 

 

دانشگاه پیام نور با گذشت حدود ۲۸ سال از عمر خود در ابتدای کار، تنها در ۵ رشته و در ۲۸ مرکز دانشگاهی در کشور فعالیت خود را آغاز کرد و امروز بیش از ۵۰۰ مرکز دانشگاهی توسط دانشگاه پیام نور در کشور تاسیس شده و تمام استان‌های کشور را پوشش می دهد. در مجموع مراکز داخلی و واحد برون مرزی این دانشگاه امروز بیش از یک میلیون دانشجو مشغول به تحصیل دارد. اما چیزی که از شواهد و قرائن پیداست واماندن این دانشگاه از رسالت اصلی خودش است که موجب شده با وضعیت بغرنجی روبه رو شود. باید دید این دانشگاه برای بیرون آمدن در باتلاقی که هر روز در حال فرو رفتن در آن است چه تلاشی خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Sweden
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۶
اتفاقا پیام نور با وجود همه مظلومیتها و توسری خوردنها موفقترین دانشگاه ایران بوده است. کافیست میزان قبولی های کاترشناسی ارشد فارغ التحصبلان این دانشگاه را با سایر دانشگاهها مقایسه کنید. من شخصا از نزدیک فارغ التحصیلان کارشناسی از دانشگاه پیام نور و یک دانشگاه بسیار معتبر دولتی را در یک رشته یکسان مقایسه کردم و از توانایی و تسلط علمی فارغ التحصیل پیام نور متحیر شدم. مشخص بود که آموزش راه دور و مجبور شدن دانشجو به خودآموز بودن و عدم اتکا به کلاس سبب شده بود که فارغ التحصیل پیام نور حداقل در تئوری بسیار مسلط تر باشد.
مشکل پیام نور نداشتن اسم و عنوان و تو سری خوردن در رسانه ها و از همه همتر کاهش تعداد دانشجویان به دلیل کاهش رشد جمعیت در نیمه دوم دهه هفتاد به بعد است. مشکل دیگری ندارد.
27
19
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۷
با سلام شما لابد تو دانشگاه پیام نور درس نخوندی و الا میدونستی که یکی از سخت ترین نوع درس خوندن تو دانشگاه های کشور تو پیام نوره
39
7
سمانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۲
سلام خدایش همش بی انصافی کردین در این گزارش اکثر دانشجویان پیام نور در مقاطع تحصیلی ارشد ودکتری مشغول به تحصیل هستند وامسال بیش از 40هزار نفر از این دانشجویان پیام نور در دانشگاه تهران قبول شدند
25
33
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۱
با سلام
بنده خودم یکی از دانشجوهای دانشگاه پیام نور بودم و واقعا بی انصافی کردین
درسته که دانشگاه پیام نور هم مثل سایر دانشگاه ها که از این قاعده مثتثنی نیستند دارای اشکالاتی هست اما کیفیت دانشگاه پیام نور خیلی خیلی بالاست و سند معتبر این حرف هم قبولی بسیار بالای دانشجویان دانشگاه پیام نور در مقاطع تحصیلی بالا و در به قول شما دانشگاه های معتبره!میتونین ی بررسی انجام بدین و از این بی انصافیتون ی مقدار کم کنین
کم لطفی های زیادی به این دانشگاه شده و همچنان هم میشه که انشاالله چشم اونایی که این کم لطفی هارو میکنن باز کنه شاید خوبی ها و مزیت های این دانشگاه رو به نسبت خیلی دانشگاه های دیگه ببینن و اقدام درستی بکنن
21
5
ناشناس
-
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۱
بنده کارشناسی و ارشد خود را در دانشگاه تهران تهران گرفته ام و اکنون دانشجوی دکتری پیام نور هستم دانشگاه تهران مقابل پیام نور همچون قطره ای مقابل دریاست و در همین یکسالی که در پیام نور هستم اندازه شش سالی که در دانشگاه تهران بودم مطلب خوندم و یاد گرفتم مشکل پیام نور تخریب اون توسط دولت فعلی که دولت دانشگاه آزادی ها هست می باشد
20
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۶
شما اگر در مورد دانشگاه پیام نور کمی اطلاع داشتید این توهین ها را به داشگاهی که واقعا ادم را دانشجو می کند نمی کردی در دانشکاه های دولتی وازاد درس خواندن ونمره قبولی آوردن به مراتب آسان تر از دانشگاه پیام نور است دانشجوی پیام نور مجبور است به دلیل حجم منابع تقریبا از اوایل ترم خود را برای امتحان پایان ترم اماده کند که شما بدون اگاهی به ان افترا می بندید ، دانشگاهی که اجازه نمی دهد اقشار ضعیف از لحاظ مالی وامکانات ازتحصیل در مدارج بالا باز بماند
18
6
abolfazl
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۶
ورود به پیام نور همه میدونن که راحته اما پیام نور باید خودت بخونی و زحمت بکشی وگرنه حتی نمیتونی یه واحد پاس کنی سخت ترین امتحانا رو داره و سوالات کلیدی داره بعضیا میگن با خوندن نمونه سوال میشه قبول شد اما کاملا اشتباهه و حداقل باید یک دور کتاب رو دور کرد کامل تا با نمونه سوال ببشه به نمره ده برسه اکثر استادا پیام نور جزو بهترین ها هستن که هم شغل اصلیشون اون رشتش هم درسشو میدن که کیفیتو چند برابر میکنه بعدش فقط امکانات پیام نور نزدیک صفره وو همه چیز گردن دانشجو هستش و مسئولین این دانشگاه هم به حرف دانشجوها گوش نمیدن و بهتر بگم فقط دانشجو خودشه و خودش هیچ کمکی از کسی نمیتونه دریافت کنه
17
6
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۲
باسلام و احترام
متن حاضر حاوی 10 درصد سخن راست و به حق، و بیش از 90 درصد سخن نادرست و بی انصافی است.
هم در مورد شیوه های تدریس و تحصیل این دانشگاه و هم دانشجویان ورودی و هم فارغ التحصیلان دانشگاه.
ولی بنده به نوبه خودم از اساتید این دانشگاه این دفاع رو دارم که همواره دانشگاه پیام نور در مقایسات پژوهشی، در صدر دانشگاه های کل کشور بوده و حتی تنه به تنه دانشگاه تهران میزند.
اما بخش درست گزارش شما در مورد نسبت دانشجو به اساتید است. به این معنا که در دانشگاهی با حدقل 500 هزار دانشجو، فقط 5000 عضو هیئت علمی دارد که یعنی نسبت 1 به 100 که معقول نیست.
ولی بدانید که غیر معقولتر از این نسبت، اقدام وزرات علوم در تعدیل و فشار به اعضای هیئت علمی قراردادی و پیمانی مشروط دانشگاه پیام نور است که مشخصا از ابتدای دولت فعلی شروع شده و هدفی جز تقویت رقیب دیرین دانشگاه پیام نور، یعنی دانشگاه آزاد ندارد.
بنظر اینجانب، سایت وزین خبرگزاری دانشجو، می بایست بدنبال انتقاد و تصحیح این اقدام غیرمعقول و غیرمنصفانه وزرات علوم باشد که در این زمینه، کلیه گزارشات و مستندات لازم در اختیار بنده است که درصورت لزوم در اختیار این خبرگزاری محترم خواهم گذاشت.
حق گرا باشیم...
یاعلی
8
1
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۳
گزارشی کارشناسی نشده . اتکای دانشجو به استاد ابتکار عمل رو به کلی از دانشجوهای مملکت گرفته ، درسته که کتاب محور بودن هم همین روند رو پیش میبره اما ، کتاب محوری از استاد محوری بسیار پسندیده تره . استاد محوری شما رو به علوم اساتید باسواد و یا کم سواد محدود میکنه . ضمن اینکه کم کاری تمام ارگان ها و وزارت خانه ها نسبت آموزش ها گرفته تا استخدام ها ارزش اخذ مدرک از این نمونه دانشگاه رو پایین آورده . درضمن به دانشگاهای آزاد سری بزنید بد نیست ؛ اساتید با دادن 10 صفحه جزوه و 6 نمره میانترم کارشناس هایی رو فارغ التحصیل کرده که محدود به علم ناقصی از 10 صفحه ی جزواتند .
7
1
علی
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۳:۴۱
کمی تند رفتید اما مطالب بسیار درستی گفتید
شهریه ثابت دانشگاه در سکوت خبری هر سال درحال افزایش است که خود نوعی درآمدزایی است.
دانشجویان کمترین حقی در دانشگاه در مقابل مسئولین ندارند علت آن کثرت دانشجو در دانشگاه است که مسئولین را بی اعتنا به مشکلات آن ها و خواسته های آنها کرده و البته کسی هم اگر سر و صدا کنه راحت حذفش می کنند و تقریبا لای این جمعیت زیاد کسی متوجه نمیشه به علاوه که کلا کلاس ها اختیاریه و اگر کسی نیاد همه فکر می کنند که نخواسته بیاد کلاس... تقریبا هیچ انسجامی بین دانشجوها بخاطر اختیاری بودن حضور دانشجو وجود ندارد.
کاملا به حق است که مسئولین دانشگاه پیام نور از بدترین مسئولین دانشگاه های دیگر هستند و هیچ رابطه ای تقریبا با دانشجوها نمی خواهند داشته باشند و نگاه از بالای بالا به
4
3
علی
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۳:۵۲
یاد میگیرد که خودش باید کتاب را بخواند و هیچ راه دیگری بجز خواندن و خواندن و درس خواندن برای قبولی وجود ندارد و رابطه بازی و فلانی را دیدن و راه های دیگر شایع دیگر دانشگاه ها اینجا تاثیری ندارد.
لذا دانشجویان کلاس محور از این سیستم منزجر و نهایتا یا انصراف می دهند و یا با اصطکاک فراوان جلو می روند اما در عوض دانشجویان خود خوان محور از سیستم به جهت نبود فشار جهت حضور در کلاس ها خوشحال و لذت می برند.
در کل دانشگاه پیام نور بیشتر به مدرسه ای شبانه شبیه است تا دانشگاهی به مانند دیگر دانشگاه های کشور که دارای پویایی رفت و آمد دانشجو هستند و حرارتی علمی در این رقابت های دانشجویی درجریان است بیشتر به مدرسه شبانه ای شبیه است که دانشجوها جزیره ای عمل می کنند و هرکس برای خودش می باشد و فضایی عمدتا سرد
8
1
علی
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۳:۵۵
فضایی عمدتا سرد حاصل این اتفاق ناخوشایند است بنده تجربه ی سالها دانشجویی خودم و دیگر دانشجوهای دانشگاه های دیگر استان ها را در اختیار گذاشتم و با تجربه در تحصیل در دانشگاه های روزانه و آزاد این مقایسه را انجام دادم البته بگم که دانشگاه آزاد از نظر بنده کلا مدرسه هم نیست بخصوص از نظر علمی افتضاح ترین مرکز علمی کشور است و هر اتفاق عجیبی که فکر کنید در آن برای قبولی اتفاق می افتد لذا معدل 19 آزاد همان 9 پیام نور و 12 دولتی است.
موفق باشید
4
0
امیر
-
۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۸
سلام. بنده مدرک کارشناسی دانشگاه سراسری و ارشد پیام نور داردم. واقعا درسهای پیام نور و سبک یادگیری مطالب آن طوری بود که تسط علمی بیشتری نسبت به دانشگاه سراسری داشته ام و از این خبرگزاری به دلیل درج برخی مطالب بی پایه و اساس در مورد کیفیت تحصیلی پیام نور متاسفم.
9
1
عرفان
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۹
با سلام
قبل از ورود به پیام نور تمامی صحبتهای اطرافیان اشاره داشتن به عدم حضور استاد در طول ترم-خود خوان بودن اکثر دروس و ضعف در تدریس در صورت حضور استاد!
اگه بخوام توی این مدتی که در پیام نور تحصیل میکنم ایرادات اون رو بگم مشخصا اولین مشکلش سیستم گلستان هست که در مواقعی از سال یا قطع هست و یا در بهترین حالت کند. بعد از سالها اینکه هیچ دستی روی این سیستم نکشن واقعا عجیب هست
شهریه ثابت همونطور که از اسمش پیداست باید ثابت باشه اما متغییر شده! چرا؟
کلاسهایی در ترم تابستان برگزار نمیشه و این کارو کمی سخت میکنه
اما در کنار همه اینا ورود به پیام نور شاید راحت باشه و الان هم راحت تراز قبل اما فارغ التحصیل شدن به هیچوجه کار راحتی نیست...
4
1
erfan
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۱
...
در واقع هیچکسی رو نمیتونید پیدا کنید که ""فقط"" برای مدرک گرفتن به پیام نور بره که اگه بخوادبره حاضره خودشو به آب و اتش بزنه بره ه آزاد و پول بیشتری بپردازه البته آزاد داریم تا آزاد...
در کنار همه ی اینا تا جایی که اطلاع دارم یا حداقل در واحد خودمون اساتید به کارشون ادامه میدن و کمتر پیش اومده سر کلاس حضور پیدا نکنن
حتی یک ترم الکترونیکی برداشتیم و این اتفاق به بهترین شکل افتاد + جلسات جبرانی. اما چه باشن چه نباشن بخش اعظمی از کار با خود دانشجو هست. دانشجو در پیام نور موظف هست که نه کل کتاب اما حتما بخشهای مهم و اساسی کتاب رو از همون روزهای اول یاد بگیره اگه با استاد پیش میرن چه بهتر اگر خودخوان که بحث خودشو داره مثل ترمهای تابستان
1
1
erfan
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۱
شاید چیزی که معمولا مشکل معرفی میشه حجم کتابها باشه که خب اساتید بنا به تعداد جلساتی که در اختیار میگیرن نتونن تمامی مباحث کتاب رو رسیدگی کنن. به هر حال از مواردی که توی مرکز ما هست بی اعتنایی به درخواست دانشجو نسبت به یکسری چیزای ابتدایی که در همه ی دانشگا ها هست ولی برای ما نیست.
طولانی شد اینو نوشتم برای کسانی که در روزای اول مردد هستن به پیام نور بیان و اینکه انتخاب با خودشون هست اما در مجموع گرفتن نمره عالی در پیام نور برای افراد بدون مشغله کابوس نیست برای افراد شاغل هم همینطور فقط """تلاش بیشتر""" هست. و اینکه این روش تحصیل هرچند نیازمند به تلاش بدرد خود دانشجویان میخوره و بدرد افرادی که بخوان در مقاطع بالاتر تحصیل کنند اونموقع نتیجه ش رو لمس میکنن
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار