اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، ابوذر ابراهیمی ترکمان در اختتامیه اجلاس بینالمللی گفتوگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد در جمع علما و اندیشمندان کشورهای عربی و ایرانی در خصوص اهمیت این اجلاس، گفت: در کنار هم راهی را آغاز کردهایم که سرانجام آن به بهروزی آیندگان و فرزندان ملتهای جهان اسلامی را به دنبال دارد.
وی افزود: راهی گشوده شده که متفکران تعیین کننده سرنوشت انسان باشند، چون که این انسان اندیشمند در نزد خداوند عزیز است.
گفتوگو انبیا با مخالفان و موفقان خود میتواند برای جهان اسلام الگو باشد
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در دنیا تمدنهای مختلفی بشری با مکتبهای بسیاری ظهور کرد، افزود: پیامبران تلاش کردند که بشر را به تفکر، تامل و احترام به خالق و خلق وا دارند. در این مسیر با موافقان و مخالفان خود گفتگو میکردند که این رفتار انبیا برای ما الگو است.
ابراهیمی ترکمان یکی از عوامل ایجاد تمدن را گفتگو دانست و بیان داشت: ایران و کشورهای عربی با همافزایی تمدن اسلامی را رقم زدند و تعداد زیادی دانشمند به نام به دنیا معرفی کردند که تاثیرگذار بودند.
وی بیان داشت: چنانچه به گفتوگو باور داشته باشیم و مسائل فیمابین را حل کنیم قادریم که مجددا تمدن اسلامی را باز تولید کنیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی خاطرنشان کرد: مشکلات جهان اسلامی از زمانی شروع شد که بیگانگان منافع خود را در تفرقه و پراکندگی بین مسلمانان دیدند، در حال حاضر کشورهای اسلامی مانند گذشته نیازمند روح واحد میباشند.
ابراهیمی ترکمان به جریان تکفیری در منطقه اشاره داشت و گفت: مشکل جهان امروز خشونت برآمده از اندیشه تکفیری است که منطقه و جهان را در معرض خظر قرار دادهاند. چاره حل این مشکل گفتگو و حاکم شدن منطق است.
وی با بیان این موضوع که جهان امروز ملزوم به گفتگو است، متذکر شد: باید توجه داشت، در صورت عدم تعامل در دنیای کنونی که سرشار از بحران است، برای فرزندان خود دنیایی بدتر به ارث خواهیم گذاشت. بنابراین بهتر است که گفتگو با محوریت اندیشهورزان به وجود آوریم که راهی برای فرهنگ باز کنیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی در ضمن سخنان خود با اعلام اینکه سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی دبیر خانه گفتگویفرهنگی تاسیس کرده است، یادآورشد: این گفتگو در حالی به پایان میرسد که شش کمیسیون تاسیس شد که در موضوعات متنوع در شهرها و دانشگاههای مختلف تبادل نظر کردهاند.
اندیشمندان دنیای اسلام باید به دور از سلیقههای مختلف اتحاد را دنبال کنند
در ادامه این اجلاس رشیدیان، استاندار خراسان رضوی با اشاره به این نکته که جنگ و برادر کشی در کشورها شکل گرفته است، گفت: اکنون تهاجم گسترده به هویت اسلامی از سمت غرب در حال وقوع است، به این خاطر نیاز به دلسوزان جهان اسلام داریم که به دور از سلیقههای مختلف دورهم جمع شوند و اتحاد را با اتکا به مسائل، تاریخ مشترک و فرهنگی محوری دنبال کنند.
وی تصریح کرد: اجلاس و گفتوگوی اندیشمندان جهان اسلام باید پایهگذار نزدیکی هر چه بیشتر مسلمان به یکدیگر شود.
کشورهای عربی و ایران در گفتگوهای فرهنگی نقش خاصی میتوانند داشته باشند
استاندار خراسان رضوی با تاکید بر این مطلب که موضوع گفتگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب باید نقطه وحدت بخشی باشد، بیان داشت: کشورهای عربی و ایران در زمینه ایجاد گفتگوهای فرهنگی نقش خاصی میتوانند داشته باشند.
رشیدیان با بیان این نکته که مشهد مهد فرهنگ، علم، ادب و مرجع امام رضا(ع) است، خاطرنشان کرد: موقعیت جغرافیایی این شهر و سابقه ارتباطش با کشورهای مختلف قادر است که نقش تعامل فرهنگی و ادبی را به نحو مناسبتری دنبال کند.
800 دانشجویی خارجی در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به تحصیل هستند
در ادامه این نشست محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، با یادآوری اینکه پیوند فرهنگی ایران و کشورهای عربی از پیش از اسلام شروع شده است، گفت: این ارتباط در طی چند سال از فراز و نشیبهای مختلفی عبور کرده و تا کنون ادامه یافته است.
وی در ضمن سخنان خود با اشاره به این موضوع که تاریخ معلم بزرگی است، تصریح کرد: در طول تاریخ هرگاه که ایران و جهان عرب با زبان دانش، فرهنگ و ادب سخن گفتن، به رشد رسیدند که نمونه بارز آن تمدن اسلامی در قرن چهارم و ششم هجری قمری است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ابراز داشت: چانچه این دو جامعه زبان تعصب و تفکرات مذهبی و قومی استفاده کردند، جزء عقبماندگی و جنگ بدست نیاوردند، بنابراین باید از نیاکان خود درس بگیریم و روابط خود را بر اساس دانش و فرهنگ قرار دهیم.
کافی تاکید کرد: بهتر است که از اختلاف قومی بین ایران و جهان عرب پنجره به سمت بوستان معرفت و فرهنگ باز کنیم.
وی خطاب به حضار بیان داشت: باید جنگ از بین برود، جهل خاموش شود و ثروتها در راه توسعه و رشد کشورها یمان هزینه کنیم همچنین از حالات انفعال خارج و به جوامعی تاثیرگذار تبدیل شویم.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، متذکر شد: باید تمدن اسلامی را شکوفا کنیم، با زبان دانش با هم سخن بگویم و به هم احترام بگذاریم.
کافی در ادامه در خصوص اقداماتی که دانشگاه فردوسی با جهان عرب گفت: برگزاری سه دوره همایش ادبیات آموزش فارسی، برگزاری کارگاه آموزشی برای استادان عرب، تاسیس شعبه آموزش زبان فارسی و ارسال منابع آموزشی برای کشورهای عراق، عمان، تونس و کویت بخشی از فعالیت دانشگاه فردوسی با جهان عرب است.
وی در پایان سخنان خود یادآورشد: 800 دانشجویی خارجی و بیش از 100دانشجوی عرب زبان در دانشگاه مشغول تحصیل میباشند.