کد خبر:۵۷۹۵۱۸
مدیر مسئول نشریه دانشجویی مرآت:

مشهد باید کانون معرفی اسلام محمدی در مقابل اسلام آمریکایی شود/ ظرفیت‌های مشهد ۲۰۱۷ ناشناخته مانده است

مدیر مسئول نشریه دانشجویی مرآت گفت: ما می‌توانیم از ظرفیت‌های مشهد ۲۰۱۷ برای تبدیل مشهد به عنوان کانون معرفی اسلام ناب محمد(ص) در مقابل اسلامی آمریکایی- انگلیسی بهره ببریم.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، آیسسکو  (ISESCO)  (نهاد فرهنگی، علمی و آموزشی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی) مشهد را به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی در سال ۲۰۱۷ انتخاب کرد.

 

برگزاری این رویداد مهم برای شهر مقدس مشهد و کشور ایران، فرصتی را فراهم می‌کند که از طریق آن ضمن توسعه و ارتقای فعالیت‌های فرهنگی و هنری، مخاطبان خود را در گستره جهانی از طریق صورت بندی و ارسال پیام‌های فرهنگی و هنری، با تمدن و فرهنگ ایرانی- اسلامی آشنا کند.

 

خبرگزاری دانشجو به منظور بررسی ظرفیت‌هایی که این سال برای خراسان رضوی و به ویژه مشهد فراهم می‌کند، بنا دارد با اساتید، کارشناسان و فعالین دانشجویی به گفت‌وگو بنشیند که نخستین گفت‌وگو از این سلسله گفت‌وگوها را در ادامه خواهید خواند.

 

حسین محمدی، مدیر مسئول نشریه دانشجویی مرآت در خصوص رویداد مشهد ۲۰۱۷ و اقدامات مسئولین خراسان رضوی در این خصوص به خبرگزاری دانشجو گفت: آنچه که امروز به عنوان مشهد پایتخت فرهنگی جهانی اسلام مطرح می‌شود مسئله‌ای است که با وجود این‌که عمری سه ساله دارد؛ اما آن بازخوردی که از آن مشاهده می‌شود معطوف به دو ماه اخیر است.

 

وی با اشاره به این مطلب که از پیش از این دو ماه مردم به لحاظ رسانه‌ای هیچ آگاهی نسبت به این مسئله نداشتند، ادامه داد: زمانی که به کارشناسان مراجعه می‌کنیم، آنان نیز از مشهد ۲۰۱۷ همان تعریفی را ارائه می‌کنند که نهادهایی چون شهرداری مطرح می‌کنند.

 

این فعال دانشجویی با بیان اینکه کارشناسان استان در خصوص این‌که چشم انداز این مسئله چیست و در این سال چه اتفاقی می‌خواهد رخ دهد اطلاع دقیق ندارند، بیان کرد: مشهد ۲۰۱۷ یک طرح ناشناخته حتی برای کارشناسان خراسان رضوی است و صرفاً همگی هم مسئولان و هم کارشناسان یک تعریف یعنی «پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷» را ارائه می‌کنند.

 

مدیریت شهری اسلامی می‌تواند از مشهد ۲۰۱۷ آغاز شود

 

محمدی بر عدم اطلاع رسانی صحیح در این خصوص تأکید و در خصوص ظرفیت‌هایی که این رویداد می‌تواند برای مشهد ایجاد کند، تصریح کرد: در حال حاضر در ۲۰۱۷ به سر می‌بریم و چنانچه مسئولین به درستی از این فرصت بهره می‌بردند مشهد می‌توانست سرآغاز مدیریت شهرداری اسلامی باشد.

 

مدیر مسئول نشریه دانشجویی مرآت افزود: آنچه که به عنوان بافت شهری در مشهد مشاهده می‌شود بافت شهری مدرن بوده و مقداری از روحیات مذهبی خارج است و مشهد ۲۰۱۷ می‌تواند سرآغاز توجه به روحیات مذهبی در مدیریت شهری و شهری با معماری اسلامی و دور از زنگارهای مدرن که امروز ارزش شناخته می‌شود و تبعات آن انسان‌هایی با روحیات خشن می‌شود، باشد.

 

وی توجه به معماری اسلامی را نقطه شروع مدیریت اسلامی در سایر بخش‌ها از جمله بانکداری دانست و خاطرنشان کرد: مشهد می‌تواند در این سال سرآغاز مدیریت مالی صحیح در ایران و جهان شود.

 

این فعال دانشجویی ادامه داد: چنانچه مشهد ۲۰۱۷ را مبدأ تحول به سمت یک الگوی مناسب بدانیم باید تحول سیستم آموزشی را نیز مد نظر قرار دهیم و این سیستم را قدری متفکرتر و آنچه که در مکتب امام رضا(ع) است پیش ببریم؛ چراکه سیستم فعلی قدری ناکارآمد است.

 

محمدی شکل گیری الگوی خدمت رسانی به زائر را از دیگر ظرفیت‌های این سال برای مشهد خواند و بیان داشت: چنانچه بتوانیم در شکل دهی به خدمات برتر به زائر فعالیت کنیم خواهیم توانست بعدها  آن را به دیگر کشورها و شهرهای مذهبی صادر کنیم.

 

مدیر مسئول نشریه دانشجویی مرآت در ادامه به ظرفیت‌های انسانی این سال اشاره کرد و گفت: مشهد به عنوان یکی از کلان شهرهای مذهبی جهان با جمعیت حدود چهار میلیون نفر، ظرفیت‌های انسانی دست نخورده‌ای دارد که مشهد ۲۰۱۷ می‌تواند برای استفاده از این ظرفیت مؤثر باشد.

 

عدم احصاء ظرفیت‌های مشهد ۲۰۱۷ توسط مسئولان

 

وی با تأکید بر این مطلب که تشکیل جمع‌های اندیشه ور که مورد تأکید رهبری است می‌تواند از مشهد آغاز شود، بیان داشت: متأسفانه در مدتی که مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده است هیچ یک از این ظرفیت‌ها احصا نشده و در چند ماه اخیر یک سری اقدامات شتاب زده از سوی مسئولین استان صورت گرفته است.

 

این فعال دانشجویی تصریح کرد: در عرصه صنعتی جذب سرمایه صورت گرفته؛ اما این‌که چه میزان این سرمایه گذاری‌ها ظهور و بروز داشته بسیار کم بوده؛ چراکه خطر بازار و ریسکی که در آن وجود دارد میل به سرمایه گذاری بیشتر را می‌کاهد.

 

محمدی بار دیگر با تأکید بر این مطلب که مشهد ۲۰۱۷ عنوانی ناشناخته است، گفت: در سه سال گذشته مشهد ۲۰۱۷ به مردم شناسانده نشده است و مردم از مزایای آن بی‌اطلاع هستند.

 

مدیر مسئول نشریه دانشجویی مرآت نقش رسانه‌ها را در شناساندن ظرفیت‌های مشهد ۲۰۱۷ مؤثر خواند و بیان داشت: مسئولان باید رسانه‌ها را پای کار بیاورند و رسانه‌ها با تبلیغاتی که انجام می‌دهند توجهات را به سمت مشهد جلب کنند.

 

وی بر استفاده از اتاق فکرهای دانشگاهی و نخبگانی نیز تأکید و تصریح کرد: این اتاق فکرها اتاق فکرهایی هستند که می‌توانند مشهد را در یک سال آتی به عنوان ستادهای برنامه ریزی و اجرا مورد حمایت قرار دهند، چنانچه مسئولان از این اتاق فکرها محروم شوند به طور حتم برنامه‌های این سال خالی از کار کارشناسی خواهد بود.

 

این فعال دانشجویی ادامه داد: اما چنانچه این اتاق فکرها پای کار بیایند و برنامه ریزی کنند و کار اجرایی را به دست گیرند خواهیم دید که الگوهایی مناسبی طرح می‌شد.

 

مشهد باید کانون معرفی اسلام محمدی در مقابل اسلام آمریکایی شود

 

محمدی تأکید کرد: با استفاده از رسانه‌ها می‌توانیم مشهد را در صدر اخبار شهرهای مذهبی دنیا قرار دهیم و به همگان بگوییم که تبلیغاتی که امروز علیه اسلام انجام می‌شود دروغ است.

 

مدیر مسئول نشریه دانشجویی مرآت اضافه کرد: امروز کشورهای غربی کاری کرده‌اند که رسانه‌های جهان معطوف به اسلام نشان داده شده توسط داعش و دیگر گروه‌های تروریستی هستند؛ اما مشهد ۲۰۱۷ می‌تواند توجهات جهانیان را به سمت اسلام ناب محمدی(ص) بیاورد و مشهد بشود کانون اسلام محمدی در مقابل اسلامی آمریکایی- انگلیسی.

 

وی با اشاره به این موضوع که همچنین مشهد باید محور وحدت جهان اسلام شود، تصریح کرد: در این سال می‌توانیم مشهد را پایگاه اجلاسیه‌ها، جلسات و مناظرات کنیم و از اندیشمندان جهان اسلام جهت طرح مباحث‌شان دعوت به عمل آوریم.

 

محمدی به الگوی تاریخی این مباحث اشاره کرد و افزود: امام رضا(ع) و مناظراتی که ایشان با بزرگان سایر ادیان جهت پرسش و پاسخ به شبهات برگزار کردند یکی از بزرگ‌ترین الگوهایی است که ما می‌توانیم با استفاده از آن مشهد را مرکزی برای برگزاری اجلاسیه‌های جهانی تبدیل کنیم.

 

این فعال دانشجویی ضمن تأکید بر این‌که ما در مشهد می‌توانیم تحولات اساسی خاصه در عرصه جوانان ایجاد کنیم، خاطرنشان کرد: مشهد ۲۰۱۷ می‌تواند الگوی تحرک به سمت پویایی و پیشرفت شود. وضعیت بیکاری ما بسیار زیاد است که با ایجاد انگیزه و فرهنگ سازی می‌توانیم از این ظرفیت عظیم نیروی انسانی جوان بهره گیریم.

 

نقش دانشگاه‌ها در مشهد ۲۰۱۷ چیست؟

 

مدیر مسئول نشریه دانشجویی مرآت در ادامه سخنان خود به ظرفیت‌های دانشگاهی نیز اشاره کرد و گفت: در کل جهان اسلام پیشرفته‌ترین دانشگاه‌ها را در جهان اسلام داریم که همه این‌ها می‌تواند الگوساز باشد، امروز در جهان اسلام شاهدیم که مسلمانان در دانشگاه‌های غربی مشغول تحصیل هستند و چنانچه در دانشگاه‌های کشورهای خودشان مشغول به تحصیل هستند عمدتاً این دانشگاه‌ها تحت نفوذ غربی‌هاست که ما می‌توانیم در این سیر تغییر ایجاد و مشهد را تبدیل به یک مرکز مطالعاتی و تحقیق در جهان اسلام کنیم.

 

وی افزود: ما در مشهد می‌توانیم دانشجویانی با تربیت اسلامی و انقلابی را در دستور کار قرار دهیم، آنان پس از فارغ التحصیلی همین تفکر را در کشورهایشان اشاعه دهند و این کشورها هم از فرهنگ انقلاب اسلامی، عدالت علوی و فرهنگ مقاومت و قرض الحسنه بهره ببرند که البته تمامی این‌ها نیازمند کار و فعالیت رسانه‌ای است تا این کشورها از ظرفیت‌ها با خبر شوند.

 

این فعال دانشجویی تأکید کرد: چنانچه نخبگان جهان اسلام را با مدل تربیت اسلامی- ایرانی آشنا و تربیت کنیم بلاشک در منطقه تربیت غربی را ریشه کن و تربیت اسلامی جای آن را خواهد گرفت.

 

تشکل‌های دانشجویی مشهدی با تشکل‌های دانشجویی سایر کشورها ارتباط گیری کنند

 

محمدی در خصوص نقش تشکل‌های دانشجویی و ارتباط با تشکل‌های دانشجویی کشورهای اسلامی بیان داشت: در دوران حضرت امام(ره) دانشگاه‌ها و نهضت‌های ما با نهضت‌ها و دانشگاه‌های اسلامی در ارتباط بودند و این ارتباط منجر به شکل گیری تفکر اسلام و استفاده از الگوی مدیریت اسلام در این کشورها شد و آنان متوجه شدند که اسلام برای مدیریت توانایی ارائه الگو را دارد.

 

مدیر مسئول نشریه دانشجویی مرآت تصریح کرد: امروز هم می‌توانیم با ایجاد این ارتباط و استفاده از تشکل‌های دانشجوی در این ارتباط گیری فرهنگ اسلامی و مقاومت را به آنان مخابره کنیم.

 

وی ادامه داد: تشکل‌های دانشجویی ما می‌توانند با ارتباط گیری با تشکل‌های دانشجویی سایر کشورهای اسلامی در انگاره‌ها، پارادایم‌ها و نوع نگاه آنان و همچنین معادلات مبارزه با استکبار موثر باشند.

 

این فعال دانشجویی در پایان تاکید کرد: جوانان مشهدی و به ویژه جوانان دانشجو می‌توانند برنامه ریزان و مشاوران مناسبی برای مسئولان خراسان رضوی باشند و در رسیدن به اهداف مشهد ۲۰۱۷ نقش افرینی کنند؛ چنانچه مسئولان بخواهند که از این ظرفیت بهره گیرند.

 

تهیه کننده: فرزانه زراعتی

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار