به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو صادقی رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان تحلیلگران جریان ساز فناور ایرانیان و مجری سامانه جامع های پژوهشی کشور امروز در مراسم رونمایی از این سامانه که در خبرگزاری فارس برگزار شد گفت: بر اساس اطلاعات احصا شده از اولویتهای پژوهشی ۵۵۴ دستگاه اجرائی از سال ۹۳ تاکنون ۳۰ هزار اولویت پژوهشی این دستگاهها در سامانه ی جامع اولویتهای پژوهشی کشور بارگزاری شده است.
وی با بیان اینکه که از سال ۱۳۹۲ کانون های اجرایی هر ساله بین ۷ تا ۸ هزار اولویت پژوهشی اعلام کرده اند افزود: در بین این اولویت ها ۱۷۵۸ اولویت پژوهشی ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی بوده که توسط ۷۲ دستگاه اعلام شده اند.
رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان تحلیلگران جریانساز فناور ایرانیان گفت: بر اساس اطلاعات احصا شده اولویت های پژوهشی دستگاه ها در سال ۹۳، ۸۰۸۰ اولویت، در سال ۹۴، ۷۲۱۸ اولویت، در سال ۹۵، ۹۲۴۵ اولویت بوده اند که همگی در این سامانه جمع آوری شده است.
صادقی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰۰۰۰ فیلد جستجو در این سامانه وجود دارد اضافه کرد: این امکان فرصتی را فراهم کرده تا دانشجویان بر اساس نیاز خود بتوانند در سامانه اقدام به جستجو در زمینه ی اولویت های پژوهشی کنند.
وی اضافه کرد: سامانه اولویت های پژوهشی کشور به آدرس اینترنتیolaviatha.ir راه اندازی شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت تحلیلگران جریان ساز فناوری ایرانیان از دانشجویان اساتید دستگاه های ارائه دهنده ی اولویت ها، نظام اسلامی، شرکت های دانش بنیان و شرکتهای مجری طرح ها به عنوان بهره گیرندگان از سامانه ی جامع اولویت های پژوهشی کشور نام برد و افزود: یکی از مشکلات امروز کشورمان مشکل ارتباطی بین دانشگاه و صنعت است و در واقع این دو بخش نتوانسته اند به صورت هم افزا با یکدیگر فعالیت کنند. بنابراین با راه اندازی سامانه جامع اولویت های پژوهشی تلاش شده که بر روی پایان نامه ها و طرح های پژوهشی که نیاز کشور محسوب می شوند تمرکز کرده و آنها را در سامانه منتشر کنیم.
وی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص اجرای پایان نامه های کاربردی در دانشگاه ها تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر پایان نامه های مقطع تحصیلات تکمیلی که همه دانشجویان ملزم به انجام آن ها هستند متناسب با نیازهای کشور نیستند.
صادقی افزود: با توجه به وجود 4 میلیون و 600 هزار دانشجو در سطح کشور اگر هر کدام از این ها بتوانند در قالب پایان نامه های کاربردی بخشی از مشکلات کشور را حل کنند گام بزرگی در جهت پیشرفت برداشته می شود.
رئیس هیئت مدیره شرکت تحلیلگران جریان ساز فناوری ایرانیان اظهار کرد: علت فرار مغزها این است که آنها بر روی مسائلی کار کرده اند که نیاز کشور نبوده بنابراین مجبور شده اند که برای ادامه فعالیت های خود به خارج از کشور مهاجرت کنند تا در آنجا بتوانند به فعالیت های خود ادامه دهند.
وی افزود: اگر پایان نامه ها به سمت نیازهای کشور پیش رود قطعا مقالات هم به این سمت خواهند رفت و به دنبال این تولید علم هم در کشور مغفول نمی ماند.
صادقی به بیان مشکلات دانشجویان برای ارائه پایان نامه های خود اشاره کرد و افزود: متاسفانه اولویت های پژوهشی در دسترس دانشجویان قرار ندارد و امکان این که آنها به اولویت های پژوهشی 600 دستگاه اجرایی که در سطح کشور فعالیت می کنند اهمیت دهند خیلی کم است و همین باعث شده که آنها اطلاعات و آگاهی لازم را در خصوص اولویت های پژوهشی نداشته باشند.
رئیس هیئت مدیره شرکت تحلیلگران جریان ساز فناوری ایرانیان گفت: البته دستگاه های اجرایی نیز به دلیل اینکه ساز و کاری برای شناسایی افراد توانمند جهت اجرای اولویت های پژوهشی ندارند در نتیجه نمی توانند این افراد را پیدا کنند و بعضا ممکن است طرح های پژوهشی نیز به کسانی واگذار شود که از توانمندی لازم برخوردار نباشند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فضای باخت باخت در جهت اجرای اولویت های پژوهشی توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی و در طرف مقابل دستگاه های اجرایی به وجود آمده تصریح کرد: در حال حاضر نه دانشجویان تمایل کار کردن با دستگاه های اجرایی دارند و نه دستگاه های اجرایی می خواهند که اولویت های پژوهشی خود را به دانشجویان واگذار کنند به عنوان نمونه یکی از دوستان ما در جهت اجرای یک اولویت پژوهشی در سال 85 با یکی از دستگاه ها وارد همکاری شد که در سال 95 آخرین قسط از مبلغ حمایتی که رقم آن ده میلیون تومان بوده را دریافت کرد.
صادقی با اشاره به اینکه در سال 94 حدود 7 هزار و 200 اولویت پژوهشی در کشور تعریف شده که با توجه به تحصیل 4 میلیون و 600 هزار نفر دانشجو این میزان اولویت پژوهشی کم است تصریح کرد: به ازای هر 670 نفر دانشجو 1 اولویت پژوهشی تعریف شده است که از این تعداد به ازای هر 125 نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی یک اولویت پژوهشی خاص این مقاطع تعریف شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت تحلیلگران جریان ساز فناوری ایرانیان با اشاره به پایین بودن حمایت های مالی از پایان نامه های دانشجویی بیان کرد: در حال حاضر میزان این حمایت ها برای هر پایان نامه سه میلیون تومان است که کل بودجه اختصاصی به اولویت های پژوهشی در سال 94 مجموع 36 میلیارد تومان معادل 4 هزارم درصد کل بودجه کشور بوده است.
وی گفت: کل بودجه اولویت های پژوهشی کشور در سال 94 که به اندازه بودجه یکی از طرح های ستاد نانوی کشور هم نیست.
صادقی با بیان اینکه توافقی با امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان برای بهره برداری شرکت های دانش بنیان از سامانه جامع اولویت های پژوهشی کشور به عمل آمده اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان با استفاده از ظرفیت این سامانه می توانند از ظرفیت دانشگاه های برای اجرای فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی خود استفاده کنند از طرفی دانشجویانی که در اجرای این طرح های پژوهشی و تحقیقاتی به کار گرفته می شوند می توانند بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز این شرکت ها را تامین کنند.
رئیس هیئت مدیره شرکت تحلیلگران جریان ساز فناوری ایرانیان با اشاره به اینکه 30 هزار اولویت در سامانه جامع اولویت های پژوهشی کشور با قابلیت دسته بندی و پردازش بارگذاری شده اظهار کرد: اطلاعات موجود در این سامانه به طور مداوم به روزرسانی می شود و خدماتی هم که ارائه می شود رایگان است.
وی خاطر نشان کرد: برنامه پیش بینی شده است که درآمدزایی از طریق این سامانه به وسیله کاریابی، اعطای نمایندگی و برگزاری جشنواره تجلیل از پایان نامه های برتر کاربردی که یک نیاز کشور را برطرف کرده اند باشد.
صادقی با بیان اینکه برای راه اندازی این سامانه هیچ گونه حمایت مالی قابل ذکری دریافت نکرده ایم تصریح کرد: البته حمایت های مادی و معنوی از طریق نهادهایی همچون بسیج از ما به عمل آمده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت تحلیلگران جریان ساز فناوری ایرانیان بیان کرد: چشم انداز این سامانه با توجه به سرمایه گذاری و نیروی انسانی که جهت راه اندازی آن به کار گرفته شده روشن است.
وی بیان کرد: این سامانه با یک نگاه ملی راه اندازی شده و البته ایرانیانی که در خارج از کشور هستند می توانند در اجرای اولویت های پژوهشی ورود پیدا کنند می توانند از اطلاعات سامانه بهره برداری کنند.
در ادامه پورفرد مدیر عامل شرکت تحلیلگران جریان ساز فناوری ایرانیان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه در خصوص اولویت های پژوهشی دستگاه های اجرایی اطلاع رسانی درست و مناسبی در کشور صورت نگرفته است گفت: این سامانه مورد استقبال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته و قرار شده شرکت های دانش بنیان نیز از مزیت های این سامانه استفاده کنند.
وی با بیان این که با راه اندازی سامانه جامع اولویت های پژوهشی فضای برد برد برای تمام کسانی که می توانند از اطلاعات آن استفاده کنند ایجاد شده تصریح کرد: اگر بتوانیم ده درصد از پایان نامه های کشور را طی ده سال براساس نیازهای کشور سازماندهی کنیم قطعا در راستای پیشرفت کشور موفق خواهیم بود