به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد سعید ایزدی عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بافتهای فرسوده در حال حاضر مهمترین چالش توسعه شهرهای مختلف کشور از جمله بسیاری از کلانشهرها و مراکز استانها است و برای رفع آنها باید یک عزم ملی داشته باشیم.
وی با اشاره به وسعت 42 درصدی بافتهای فرسوده در مرکز استان هرمزگان، افزود: بخش زیادی از مردم هرمزگان در مرکز این استان زندگی میکنند و هماکنون بندرعباس در بیش از 42 درصد از وسعت خود دارای بافت فرسوده و یا بافت حاشیهای است و این وضعیت در صورت بروز زلزله و یا بحران بسیار خطرناک و مشکلآفرین خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: شهرداریها به تنهایی قادر به رفع مشکلات بافتهای حاشیهای و فرسوده نیستند و از سوی دیگر هزینه اجرای پروژههای عمرانی در این مناطق بالا است و لذا دولت مصمم است تا در قالب اعتبارات حمایتی و در چارچوب یک برنامه 5 تا 10 ساله نسبت به بهبود وضعیت این مناطق اقدام کند.
ایزدی خاطرنشان کرد: اغلب شهرهای ایران در نوار زمینلرزه قرار دارند و وجود انبوهی از بافتهای فرسوده در این شهرها عملا در زمان بروز زلزله، آسیبهای فراوانی را بدنبال خواهد داشت و باید با یک حرکت منسجم و همهجانبه و با استفاده از تسهیلات متنوع بخصوص تسهیلات ارزان قیمت و توافقی، این شرایط را کنترل کنیم.
وی تأکید کرد: در استان هرمزگان شاهد حرکت خوبی برای نوسازی بافتهای فرسوده هستیم و تاکنون حدود دو هزار و 700 فقره تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده پرداخت شده است و این روند ادامه خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران تصریح کرد: اگر بتوانیم سالانه 5 تا 6 هزار فقره تسهیلات نوسازی بافت فرسوده در هر کدام از شهرها به متقاضیان پرداخت کنیم، گام خوبی در این راستا برداشتهایم و باید همگام با پرداخت این تسهیلات، بر کیفیت زندگی مردم در مناطق روستایی و شهرهای کوچک نیز بیافزائیم تا مانع از مهاجرت به بافتهای حاشیهای کلانشهرها شویم.