اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرهادی امروز در چهارمین جشنواره تقدیر از اساتید و دانشجویان برتر دانشکده امام صادق (ع) و یادواره آیت الله مهدوی کنی گفت: دانشگاه امام صادق (ع) دانشگاهی در تراز جامعه علمی و اسلامی است و با عنوان یک نهاد فاخر و غیرقابل جایگزین محسوب می شود، بنابراین باید با استفاده از ظرفیت این دانشگاه بتوانیم در زمینه توسعه علوم انسانی گام برداریم. واقعیت این است که خیلی نمی توانیم از رشته های علوم انسانی الگوبرداری کنیم.
وی اضافه کرد: ما نمی توانیم تمام علوم انسانی را وارد کنیم. به عنوان نمونه رشته هایی مانند ادبیات فارسی را باید خودمان تعریف کرده و در کنار آن نیز رشته های اسلامی را ایجاد کنیم و در نهایت تلاش کنیم که با اختراع رشته های جدید، صادر کننده علوم انسانی نیز باشیم.
فرهادی با بیان اینکه باید رشته های نو را در علوم انسانی راه اندازی کنیم، تصریح کرد: در علوم دقیق و تجربی هم خیلی از رشته ها باید کنار گذاشته شود و در این راستا اکنون رشته های بین رشته ای مطرح هستند.
وزیر علوم با بیان اینکه در معماری دارای سابقه و دستاوردهای خوبی هستیم، تصریح کرد: امروز شاهدیم که ساخت و سازها چه بلایی بر سر شهرها آورده و چه تاثیری داشته اند. در این راستا در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند معماری کشور در حال بررسی است. در هر حال باید در آموزش عالی از سابقه ای که در معماری داریم، استفاده شود و از این اندوخته ها بهره برداری کنیم.
وی با بیان اینکه اخلاق و فرهنگ موضوع بسیار مهمی است، تصریح کرد: در رشته های علوم تجربی باید پیوست فرهنگی داشته باشیم؛ البته رشته های علوم انسانی هم باید تاثیر اجتماعی داشته باشند و تاثیر آنها مشخص شود.
فرهادی با بیان اینکه دانشگاه امام صادق(ع) می تواند در زمینه توسعه علوم انسانی نقش ایفا کند، اظهار کرد: خوشبختانه تعامل بین دانشگاه امام صادق(ع) و دیگر دانشگاه ها شکل گرفته و ما نیز در وزارت علوم در خدمت این دانشگاه هستیم. واقعیت این است دانشگاه امام صادق(ع) یک الگوی بسیار مناسب دانشگاه اسلامی است؛ البته ما نیز باید اسلامی کردن دانشگاه ها را به عنوان یک ماموریت در وزارت علوم دنبال کنیم.
وزیر علوم با اشاره به اینکه ۳۰ سال پیش که در آموزش عالی مسئولیت داشتم، با حضور در دانشگاه امام صادق(ع) زمینه برای توسعه تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه فراهم شد، اظهار کرد: ماحصل آن اقدامات، سرمایه های انسانی هستند که امروز در بخش های مختلف فرهنگی و یا به عنوان نمایندگان مجلس، رایزن های علمی و فرهنگی و سفرا و برنامه ریزان مشغول خدمت هستند.
وی با اشاره به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه های زیادی تاسیس شد ،خاطر نشان کرد: تاسیس دانشگاه تربیت مدرس یکی از اقداماتی بود که پس از انقلاب صورت گرفت؛ که هدف آن تربیت استاد دانشگاه بود،اما با توجه به توسعه تحصیلات تکمیلی در سایر دانشگاه ها، این دانشگاه در انجام ماموریت خود باز ماند؛ اگر چه عملکرد خوبی داشته است.
وزیر علوم با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور بیش از حد کافی دانشگاه داریم خاطر نشان کرد: 2880 موسسه آموزش عالی و 160 تا 170 دانشگاه در کشور داریم و دانشگاه های علمی کاربردی و فنی و حرفه ای و پیام نور دارای شعب زیادی در کشور هستند و دانشگاه آزاد نیز با توجه به گستردگی که دارد، مانند یک وزارتخانه عمل می کند.
فرهادی بیان کرد: توسعه کمی به حد کافی بوده؛ به گونه ای که الان شاهد کم شدن ورودی های دانشگاه ها هستیم و در خیلی از رشته های تحصیلی تعداد ورودی ها کمتر از ظرفیت است.
وی با بیان اینکه کاهش ورودی ها در رشته های فنی مهندسی در صدر قرار دارد و در رشته های علوم انسانی نیز همین گونه است، تصریح کرد: به غیر از علوم تجربی و آن هم در سه تا چهار رشته، بیش از حد ظرفیت متقاضی ورود داریم.
وزیر علوم با اشاره به اینکه در آزمون دکترا که روز جمعه برگزار می شود، 260 هزار نفر ثبت نام کرده اند، افزود: این در حالی است که ما تنها 13 هزار نفر ظرفیت داریم و دانشگاه آزاد هم بین 7 تا 8 هزار نفر ظرفیت دارد.
فرهادی با تاکید براینکه باید از جنبه های کیفی آموزش عالی استفاده کنیم، تصریح کرد: دانشگاه ها باید ساماندهی شوند و در این راستا طرح آمایش دانشگاه ها مطرح شده و در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مورد تصویب قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه طرح آمایش دانشگاه ها براساس رویکرد منطقه ای، محلی، ملی و بین المللی شرط بندی می شوند، اضافه کرد: دانشگاه ها باید در عرصه بین الملل به تربیت نیرو بپردازند.
وزیر علوم با اشاره به اینکه فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق(ع) در جایگاه مهمی هستند، اظهار کرد: روش و منش این دانشگاه قابل توجه و تقدیر است. واقعیت این است اساتید این دانشگاه علاوه بر کسب علم، الگو هستند و در زمینه شاگردپروری گام برمی دارند و این همان چیزی است که مد نظر رهبر معظم انقلاب در مورد این دانشگاه است و بدون شک این مهم به همت مرحوم آیت الله مهدوی کنی تحقق یافته است.