اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدعلی برخورداری، رئیس دانشگاه علم و صنعت در نشست خبری که ظهر امروز در این دانشگاه برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر تخصیص بودجه سال 95 گفت: فعالیت هر دانشگاه متاثر از بودجه است و متاسفانه بودجه دانشگاه هنوز با آنچه که حق دانشگاه است، فاصله دارد. سال گذشته سال بدی را گذراندیم، چرا که تا 29 اسفند منتظر بودیم بودجه را به طور کامل به ما ارائه دهند ولی 10 درصدآن باقی مانده بود؛ که در انتها نیز این 10 درصد محقق نشد.
وی افزود: امسال بعد از شروع سال 95 وعده های زیادی داده شد و گفته شد تا آخرین روز از اسفند، 99 درصد این بودجه محقق می شود.
برخورداری با بیان اینکه بودجه مشکل بزرگی برای دانشگاه هاست، گفت: فعالیت های دیگری هم برای حل این مشکل صورت گرفته؛ به عنوان مثال دانشگاه علم و صنعت دو نوع بودجه دارد، اولین بودجه براساس قراردادهایی است که با دستگاه های اجرایی، دولتی و خصوصی به امضا می رساند و دومین نوع بودجه، همان بودجه دولتی است. رقمی که برای بودجه دولتی پیش بینی می شود در عمل بسیار اندک است و در دانشگاه ها اولویت را به پرداخت حقوق پرسنل، مشکلات رفاهی و تغذیه دانشجویان می دهند و پس از آن برای پژوهش، بودجه ای تخصیص داده می شود. برای همین بودجه پژوهشی در همه دانشگاه ها مظلوم واقع می شود، در حالی که پژوهش اهمیت زیادی دارد. بخشی از بودجه دانشگاه را نیز سعی می کنیم با قرارداد با دستگاه های دیگر جبران کنیم، اما در مجموع، پژوهش در دانشگاه ها با وجود همین بودجه کم در حال پیشرفت است، حال آنکه حق پژوهش مسلما این مقدار از بودجه نیست و اگر به دنبال توسعه پایدار هستیم، باید حق پژوهش را ادا کنیم.
رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: دانشگاه علم و صنعت بر اساس برنامه های راهبردی، فعالیت خود را ساماندهی می کند. در حال حاضر برنامه چهارم دانشگاه با هدف سرآمد در علم و فناوری و پیشرو در کارآفرینی دانش بنیان، تدوین و به تصویب هیئت امنای دانشگاه رسیده است. این برنامه در 10 کارگروه مختلف شامل گسترش پژوهش، آموزش، فرهنگ و اجتماعی تنظیم شده است. در این برنامه راهکارهای عملی برای رسیدن به اهداف برنامه چهارم پیش بینی شده است.
وی با اشاره به شعار سال گفت: بر این اساس موفقیت ما زمانی حاصل می شود که توسعه در بخش های مختلف به صورت متوازن صورت گیرد که ما در برنامه های خود فعالیت های دانش بنیان را در دستور کار قرار داده ایم، چرا که چنین فعالیت هایی پایدار خواهند ماند. تحقق این امر با توجه ویژه به پژوهش های بنیادی و کاربردی امکان پذیر است. بر این اساس ما علاوه بر آنکه درصدد هستیم دستاوردهای پژوهشی را تبدیل به فناوری کنیم، ناچار به ایجاد تبادلات با بخش های خارج از کشور هستیم و از این رو برنامه هایی را برای تعاملات بین المللی دانشگاه اجرایی کرده ایم.
برخورداری با اشاره به تلاش های این دانشگاه برای رفع مسائل زیست محیطی گفت: در این زمینه دانشگاه علم و صنعت به عنوان یک دانشگاه فنی می تواند نقش موثری در رفع معضلات زیست محیطی کشور داشته باشد که برای این منظور اقدام به تاسیس دفتر توسعه پایدار در دانشگاه کردیم. در این دفتر کلیه مسائل زیست محیطی و فنی در راستای توسعه پایدار مورد مطالعه قرار می گیرد؛ بر این اساس در سال جاری در حوزه های مدیریت سبز پروژه هایی را اجرا کرده ایم.
وی ادامه داد: این پروژهها در راستای کاهش آلودگی های هوایی و زیست محیطی، کاهش مصرف سوخت، توسعه فناوری های سبز و انرژی های تجدیدپذیر بوده است. این برنامه ها در هیأت امنای دانشگاه مصوب شده است. برنامه های زیست محیطی در برنامه چهارم این دانشگاه مورد تاکید قرار گرفته و علاوه بر آن، ما درصدد هستیم تا کلیه فعالیت ها بر اساس برنامه راهبردی دانشگاه اجرایی شود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه حل معضلات زیست محیطی بسیار پیچیده است، تصریح کرد: بر این اساس ما فعالیت های خود را در چند بخش در حال اجرا داریم که از جمله آن می توان به حفظ محیط زیست از طریق صرفه جویی در مصرف سوخت، استفاده از انرژی های پاک و مطالعات در زمینه بهینه سازی منابع حرارتی و روشنایی اشاره کرد.
وی به مشکلات ایجاد شده در زمینه شبکه برق خوزستان اشاره کرد و گفت: بر این اساس مطالعات زیادی در خصوص نقش گرد و غبار در ناپایداری شبکه برق اجرایی کردیم.
برخورداری ادامه داد: در عین حال نباید انتظار داشت مشکلات زیست محیطی در مدت زمان کوتاه یک ساله رفع شود . ما در بسیاری از حوزه ها چون نفت و گاز، آلودگی های زیست محیطی زیادی داریم که باید تحقیقات در این زمینه ها به صورت مداوم اجرایی شود.
وی تاکید کرد: توسعه همکاری های بین المللی با سایر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی ضرورت دارد. ما برای توسعه فعالیت های دانش بنیان در دانشگاه نیاز داریم تا از تجربیات سایر کشورها استفاده کنیم که برای این منظور معاونت بین الملل را در دانشگاه علم و صنعت تاسیس کردیم. با مذاکراتی که با مقامات عراق داشته ایم، مقرر شد تا در جهت ایجاد شعبه دانشگاه علم و صنعت در اربیل عراق اقدام کنیم.
رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: هیئت علمی دانشگاه های عراق در سطح ضعیفی قرار دارند. برای ارتقای سطح علمی اعضای هیئت علمی دانشگاه های عراق تصویب شد تا دوره های آموزشی برای اخذ مدرک دکترای اساتید دانشگاه های عراق در ایران برگزار شود.
وی به مذاکرات این دانشگاه با هیئت های دانشگاهی ایتالیا اشاره کرد و گفت: علاوه بر آن شرکت راه آهن ایران به منظور احداث قطار سریع السیر بین تهران و اصفهان اقداماتی را با شرکت زیمنس آلمان اجرایی کردند و از سوی دیگر شرکت زیمنس با دانشگاه آخن آلمان، مرکز تحقیقاتی را راه اندازی کرده اند که دانشگاه علم و صنعت نیز به عنوان یکی از اعضای این مرکز پذیرش شده است. همچنین دانشگاه مناش استرالیا از دیگر همکاری های بینالمللی این دانشگاه است که در این همکاری؛ اقدام به اجرای پروژه های مشترک با این دانشگاه خواهیم کرد.
برخورداری بیان داشت: دانشگاه علم و صنعت از نظر تعداد ارجاعات بین المللی به مقالات در سطح بین الملل در رتبه های بالا قرار دارد. به منظور توسعه علم به فناوری، نیز شرکت های دانش بنیان تاسیس شده است که تعداد آن کافی نیست، چرا که توسعه فناوری در دانشگاه های کشور نوپا است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر اعتبارات طرح های کلان واگذار شده به دانشگاه علم و صنعت تامین نشده است و پیشرفت برخی از طرح های کلان ملی که به این دانشگاه واگذار شده است، به دلیل عدم تامین اعتبارات کند شده است.