اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، داوود گودرزی، رئیس سازمان بسیج دانشجویی در نشست خبری اردوهای جهادی که امروز در این سازمان برگزار شد، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به استفاده بهینه از سرمایه های کشور گفت: اردوهای جهادی از همین جنس است. اینکه مردم حس نوع دوستی و از خودگذشتگی دارند و در شرایطی که دشمن تلاش می کند اهداف خود را پیاده کند، برخی از جوانان از تفریح خودشان می زنند و وارد یک فعالیت سخت می شوند و با کمترین امکانات بیشترین توفیقات را دارند، یکی از سرمایه های بزرگ کشور است و باید قدر آن را بدانیم، این روحیه بزرگ را تقویت کنیم و به دنبال توسعه کمی و کیفی حرکات جهادی باشیم.
وی افزود: بسیج دانشجویی به دنبال توسعه کمی و کیفی اردوهای جهادی است و تلاش ما این است که تعداد بیشتری از جوانان دانشجو به خلق و خوی جهادی عادت کنند، حس نوع دوستی در آنها تقویت شود و خودشان را خدمت گزار ملت و کشورشان بدانند.
گودرزی اضافه کرد: یکی از بحث های اصلی در کارهای فرهنگی و تربیتی دانشگاه ها روحیه جهادی است و با این بحث به دنبال افزایش احساس مسئولیت در جوانان هستیم و باید تلاش کنیم که خروجی مناسبی داشته باشد.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی با اشاره به آغاز توسعه کمی حرکات جهادی گفت: از سال 77 اردوهای جهادی شکل گرفت و جمعی از دانشجویان به مناطق محروم اعزام شدند. کم کم این اردوها گسترش پیدا کرد و در حال حاضر اکثر دانشگاه ها یک گروه جهادی تشکیل دادند.
وی خاطرنشان کرد: گسترش کمی خوبی را در این سال ها شاهد بودیم. به دنبال این هستیم که گروه های جهادی در بخش اقتصادی به ویژه اقتصاد مقاومتی نقش خود را ایفا کنند. به همین دلیل به سمت اشتغال زایی در این اردوها رفتیم که محرومیت مردم را با کمک خودشان برطرف کنیم. دادن آموزش های لازم و برگزاری کارگاه ها برای تحقق این هدف آغاز شده است.
گودرزی ادامه داد: در سال 95 و 96 بحثی که در اردوهای جهادی دنبال می شود توسعه مکانی و زمانی در این اردوهاست؛ که اردوها محدود به بخش های مرزی نباشد و دانشجویان در تمامی مناطق بتوانند به نیازمندان کمک کنند. در بحث توسعه زمانی نیز این اردوها محدود به تابستان نشود و به دنبال گسترش آنها در طول سال هستیم.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی یادآور شد: به دلیل اینکه این اردوها اکثرا تابستان برگزار می شود، دانشجویان کمتری در آن شرکت می کردند؛ اما با رویکرد جدید و گسترش این اردوها در همه شهرها و مکان ها، تعداد دانشجویان شرکت کننده افزایش خواهد یافت و دانشجویان می توانند خدمت رسانی به نیازمندان را از کلاس های درس شروع کنند و محرومین را شناسایی کنند. با این نگاه حتما تعداد بیشتری از این اردوها استقبال می کنند و توسعه چشم گیری خواهیم داشت.
وی به رفع آسیب های اجتماعی توسط جهادگران دانشجو خبر داد و گفت: رفع آسیب های اجتماعی نیز یکی از رویکردهای بسیج دانشجویی است که این آسیب ها به صورت جدی در مقام تئوری و نظری و همچنین عملی در حال پیگیری است. این آسیب ها دغدغه اصلی دانشجویان است که با دستگاه های مربوطه طرح موضوع کردیم و تفاهم نامه ای با ناجا، شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنیاد برکت و سایر نهادها نوشتیم که به رفع آسیب های اجتماعی کمک کنند.
گودرزی به رویکردهای دیگر اردوهای جهادی اشاره کرد و گفت: رویکرد دیگر ما تمرکز چند ساله ای است که در مناطق با کمک مردم منطقه داریم. آموزش هایی را به آنها ارائه می دهیم که خودشان بتوانند از محرومیت بیرون بیایند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی در خصوص آمار برگزاری اردوهای جهادی در سال جاری گفت: در سال 95 تعداد 1385 گروه به اردوی جهادی رفتند که شامل 58 هزار دانشجو بودند . یک سوم این تعداد خواهران و دو سوم را برادران تشکیل دادند که در 4000 روستا حضور پیدا کردند و خدمات درمانی، بهداشتی، عمرانی، فرهنگی، آموزشی ارائه دادند.
وی ادامه داد: تلاش شده بستری فراهم کنیم که نخبگان نیز در اردوهای جهادی حضور پیدا کنند. در سال جاری 600 پزشک، 1000 روحانی، 200 مشاور و همچنین 100 استاد برجسته دانشگاه ها به همراه این گروه های جهادی اعزام شدند.
گودرزی اظهار داشت: در سال 95،تعداد 123 هزار نفر خدمات درمانی، 7000 برنامه فرهنگی و یادواره شهدا و 1700 پروژه عمرانی خدمات عمومی جاده و ... توسط جهادگران دانشجو صورت گرفته است.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی در خصوص برنامه نوروز 96 اردوهای جهادی نیز گفت: در نوروز 96 طی تفاهم صورت گرفته بین بسیج سازندگی و منابع طبیعی گروه های جهادی در راهیان نور به کمک بسیج سازندگی در مناطق مشخص شده در نزدیکی اهواز به کاشت نهال برای کمک در رفع مسائل زیست محیطی ورود خواهند کرد.
وی یادآور شد: همچنین در ایام نوروز استان های سیستان و بلوچستان، لرستان، کرمان و مناطق اخیرا سیل زده و همچنین شیراز و مازندران در اولویت فعالیت های جهادی هستند.
گودرزی به مشارکت استان ها در سال 95 در اردوهای جهادی اشاره کرد و گفت: در سال 95 بیشترین مشارکت را استان های کرمان، تهران، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و مازندران در اردوهای جهادی داشتند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی در مورد حمایت دولت از اردوهای جهادی گفت: در برخی استان ها حمایت های خوبی صورت گرفته و کمک رسانی لازم توسط دولت انجام شده، اما در برخی دیگر کوتاهی های زیادی وجود دارد. در سطح کلان کشور کمک هایی صورت گرفته ولی خدماتی که باید به دانشجویان ارائه دهند، وجود ندارد . اگر این 55 هزار دانشجو که امسال اعزام شدند، امکانات بیشتری داشتند حجم فعالیت آنها افزایش پیدا می کرد. خوشبختانه نهادهایی مانند کمیته امداد، بنیاد برکت و آستان قدس رضوی کمک های ویژه ای را به اردوهای جهادی داشتند و ورودشان به این عرصه جدی است. اگر بتوانیم مشارکت بیشتری را از سوی نهادهای دیگر جذب کنیم ،محرومیت زدایی با سرعت بیشتری انجام خواهد گرفت.