اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، جامعه اسلامی دانشجویان کار خود را بصورت جدی و رسمی از سال 1368 آغاز کرد و از همان سال تا کنون يكي از تشكلهاي ارزشي، انقلابي و اسلامي دانشگاهها بوده و بصورت مداوم و مستمر و منظم نشستهاي تشكيلاتي، آموزشي و انتخاباتي خود را برگزار كرده است، مي توان گفت كه جامعه اسلامي دانشجويان جزو تشكلهاي كاملاً دموكراتيك است به این دلیل که اعضای آنها شوراي مركزي دانشگاه مربوطه را انتخاب می كنند و شوراي مركزي دانشگاه ها، اعضاي شوراي مركزي اتحاديه را انتخاب و گزينش ميكنند و سال به سال هم اين اتفاق تکرار می شود.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای شکل گیری تشکل خطاب به هیات مؤسس اینگونه بیان داشتند: «شما با گروههای دیگری که با نام اسلامی در دانشگاهها هستند، برخورد نکنید، حرکت اثباتی بکنید نه نفیی. دوم این که سعی کنید آدمهای کیفی وارد تشکیلات شوند. سوم این که هیچ گاه ارتباط خود را با روحانیت از دست ندهید.»، تمام موارد یادشده در این توصیه رهبر انقلاب در بندهای ابتدائی اساسنامه تشکل لحاظ گردیده است.
نقش جامعه اسلامی دانشجویان در کنار تشکلهایی چون بسیج دانشجویی در وقایعی همچون تیرماه 78 و فتنه 88 در دفاع از انقلاب اسلامی بیش از گذشته اهمیت یافت، این تشکل امروزه بعنوان بزرگ ترین اتحادیه دانشجویی کشور با دارا بودن بیش از 60 دفتر در دانشگاه های مختلف کشور مطرح است.
تأسیس جامعه اسلامی دانشجویان برای نیل به اهدافی بود و آن چنانکه در اصل دوم اساسنامه اتحادیه تعریف شده «تعمیق فرهنگ و معارف اسلامی، رشد بینش سیاسی و انقلابی، تقویت روحیه مسئولیت پذیری و گسترش مشارکت مدنی دانشجویان در راستای پرورش نیروهای توانمند در جهت تحقق آرمان های اسلام ناب محمدی (ص) و بر اساس دیدگاه های حضرت امام خمینی (ره) و ولی فقیه زمان، بهره گیری بهینه از توانمندی اعضا در راستای آئین و میثاق مشترک و منافع ملی و برقراری ارتباط سازنده با تشکل های دانشگاهی در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی، در چارچوب منافع نظام اسلامی» از جمله اهداف تشکيل جامعه اسلامي دانشجويان است.
چشم انداز این تشکل دانشجویی، تبدیل شدن به عمده بازوی مشورتی دانشجویی رهبری، پیشرو بودن در وحدت حوزه و دانشگاه، پیشرو بودن در نهضت تولید علم و تربیت نیروهای مؤمن و متخصص در سطح ایران و جهان (اعم از محقق، متفکر، سخنران، روزنامه نگار، نظریهپرداز و در صورت نیاز مدیران) دیده شده است و در این راستا تقویت و توسعه دفاتر دانشگاهی، جذب و تقویت نیروهای نخبه و تقویت آنان به منظور کادرسازی برای نظام و گفتمان سازی برای انقلاب را از مهمترین راهها برای رسیدن به این چشم انداز می داند.
واحدهای فعال در جامعه اسلامی دانشجویان شامل آموزش، سیاسی، فرهنگی، تشکیلات، خواهران، روابط عمومی و سایر واحدهایی است که بنا به سلایق و اقتضای هر دانشگاه در جامعه اسلامی دانشجویان آن دانشگاه پیش بینی می شود.
دفتر تشکل جامعه اسلامی دانشجویان از سال 93 در دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان و با حضور سیدمحمدحسینی، دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی افتتاح گردید و این تشکل در 2 سال فعالیت خود در عرصه های مختلف فرهنگی و سیاسی به فعالیت پرداخته است و برنامه های متعددی را از مناظره ها و سخنرانی های سیاسی تا برنامه های فرهنگی نظیر اکران فیلمهای ارزشی، نمایشگاه ها و اردوهای زیارتی سیاحتی و... برگزار کرده است.
نشریه رصد وابسته به این تشکل از بدو تاسیس تاکنون در چندین شماره به چاپ رسیده است و از لحاظ کیفیت و محتوا از نشریات برتر دانشجویی کشور می باشد و به همین سبب در بهمن 93 در جشنواره نشریات دانشجویی کشور در دانشگاه تهران در بخش ویژه شایسته تقدیر گردید و امسال نیز در چندین بخش نامزد دریافت جایزه جشنواره می باشد. از سایر فعالیت های ابتکاری این تشکل می توان به تأسیس نشریه صوتی «صدای دانشگاه» اشاره کرد که این نشریه نیز امسال در جشنواره نشریات دانشجویی کشور در 4 بخش نامزد دریافت جایزه می باشد، فعالیت مستمر در فضای رسانه ای از پایگاه اینترنتی گرفته تا شبکه های اجتماعی از شاخصه های مهم این دفتر جامعه اسلامی می باشد.
دبیری این تشکل از بدو تأسیس و به مدت دو سال برعهده محمدحسین آزادی، دانشجوی مقطع کارشناسی فیزیک مهندسی- لیزر و اپتیک بود و پس از ایشان محمد سعید دانشجوی مقطع کارشناسی رشته مهندسی برق بعنوان دبیر این تشکل انتخاب گردیده و در حال فعالیت می باشد.
شایان ذکر است، این تشکل از بدو تأسیس بعنوان بزرگترین تشکل اسلامی دانشگاه عضو شورای فرهنگی و اجتماعی می باشد.