کد خبر:۶۰۱۳۵
استاندار فارس:

رسانه ها و روابط عمومي ها مكانيزمي براي جلوگيري از آلودگي هاي اطلاعاتي هستند

استاندار فارس با بيان اينکه يكي از مهمترين وظايف رسانه ها و روابط عمومي ها ايجاد بازدارندگي از توسعه ويروس هاي اطلاعاتي است، گفت: از ديگر وظايف آنها ايجاد بستر و مكانيزمي براي جلوگيري از آلودگي هاي اطلاعاتي است.

به گزارش خبرنگار «‌شبکه خبر دانشجو» از شيراز، دكتر روح الله احمدزاده روز گذشته در همايش شوراي هماهنگي روابط عمومي هاي استان كه در سالن شهيد امامي، اظهار داشت: چنانچه اين امر تحقق پذيرد، فضاي مساعد، شناور و روان اطلاعات در جامعه شكل خواهد گرفت.

وي با اشاره به اهميت خبر و اطلاع رساني در دين مبين اسلام، گفت: جامعه ايراني بر اساس آسيب شناسي مبتني بر فرهنگ شفاهي است و اين فرهنگ رسالت بيشتري نسبت به رسانه مكتوب دارد؛ به همين لحاظ در فرهنگ ايراني ضرب المثل ها خيلي خوب منتقل مي شوند.

احمدزاده افزود: در چنين فضايي كه فرهنگ شفاهي رايج است، رسانه هاي نوين خيلي جدي گرفته نمي شوند و فرهنگ سازماني ما در كشور به سمت برجسته ساختن نقش رسانه ها و روابط عمومي ها نيست، بايد اين نقش را براي مديران برجسته و رساتر كنيم.

استاندار فارس با تأكيد بر نقش و اهميت روابط عمومي ها در كشور، تصريح كرد: روابط عمومي ها سه گسل را در كشور ترميم مي كنند كه شامل گسل اطلاعاتي، ارتباطي و رفتاري است.

وي شايعه را تابعي از ابهام اطلاعاتي دانست و اظهار داشت: اگر روابط عمومي ها و رسانه ها به موقع اطلاعاتي را كه مردم به آن نياز و نسبت به آن ابهام دارند،  نرسانند، شايعه بوجود مي آيد.

نقش روابط عمومي ها در ترميم گسل هاي اطلاعاتي آفندي است

احمدزاده تصريح کرد: نقش روابط عمومي ها در ترميم گسل هاي اطلاعاتي، آفندي است و يكي از مهمترين وظايف رسانه ها و روابط عمومي ها ايجاد بازدارندگي از توسعه ويروس هاي اطلاعاتي مي باشد.

نماينده عالي دولت در فارس ادامه داد: همچنين از ديگر وظايف آنها ايجاد بستر و مكانيزمي براي جلوگيري از آلودگي هاي اطلاعاتي است و چنانچه اين امر تحقق پذيرد، فضاي مساعد، شناور و روان اطلاعات در جامعه شكل خواهد گرفت.

وي با تاكيد بر لزوم كاهش گسل هاي ارتباطي در جامعه، خطاب به مسئولان روابط عمومي ها تصريح كرد: يكي از مهمترين مكانيزم هاي ايجاد اتصال پرسنل، مردم و بافت اجتماعي، اين است كه شما بتوانيد زمينه ساز ارتباطات ميان مردم و سازمان، ميان مديران و كاركنان باشيد كه در اينجا نقش مشاوره اهميت خود را نشان خواهد داد.

احمدزاده افزود: روابط عمومي ها تبعيدگاه نيستند، بلكه آنها پنجره اي رو به اجتماع هستند كه از مسير آن، نور به درون سازمان تابيده مي شود و افق ها روشن مي گردد و در همين نتيجه خواهد بود كه سازمان نيازمحور و انتظار محور حركت مي كند و به سمت يك رضايت اجتماعي مي رود، بنا بر اين روابط عمومي ها بايد بتوانند در عمل، موانع ارتباطي را حذف كنند كه اين امر حاصل تكنيك ها و نوآوري هاست.

مهمترين دستاوردهاي كاهش گسل هاي ارتباطاتي، افزايش سرمايه اجتماعي است

استاندار فارس تصريح كرد: يكي از مهمترين دستاوردهاي كاهش گسل هاي ارتباطاتي، ايجاد ارتباط مديران با مردم و پرسنل و افزايش سرمايه اجتماعي است و امروزه مهمترين مفهوم در توسعه اجتماعات بخصوص در كشورهاي غربي، مفهوم سرمايه اجتماعي است. 

روابط عمومي ها از مهمترين مكانيزم هاي تعديل بروكراسي در ادارات هستند

وي خطاب به اعضاي شوراي هماهنگي روابط عمومي هاي استان گفت: اعتماد عمومي محصول روابط عمومي است و روابط عمومي ها يكي از مهمترين ساختارها و مكانيزم هاي تعديل بروكراسي در ادارات هستند و نتيجه تعديل بروكراسي در سازمان ها، ارتقاي سرمايه اجتماعي خواهد بود.

وي با اشاره به اهميت و نقش روابط عمومي در جلب ميزان رضايتمندي در جامعه افزود: من تعجب مي كنم برخي از مديران آخرين جايي را كه براي تغيير و تحول و اختصاص اعتبار در نظر مي گيرند، روابط عمومي ها هستند، در صورتي كه بايد مديران در روابط عمومي سرمايه گذاري كنند تا ميزان سرمايه اجتماعي شان بالاتر رود.

احمدزاده با بيان اينكه افكار عمومي در فضايي كه اطلاع رساني نشود مستعد شايعه سازي است، گفت: سومين گسل در اين مقوله گسل رفتاري است كه همواره بين متصديان امر و ساير مديريت هاي اجرايي و زيرمجموعه ها يك شكاف وجود دارد، اين حاصل شكاف و گسل رفتاري ميان انتظارات سازماني و وضع موجود است.

استاندار فارس در همين راستا تصريح كرد: يكي از مهمترين ويژگي هاي رسانه ها و روابط عمومي ها اين است كه بتوانند بين نيازهاي اجتماعي و جامعه هدف و انتظارات سازماني يك بالانس برقرار كنند.

نقش روابط عمومي ها و رسانه ها در مدل سازي اجتماعي در جامعه كمتر از پنج درصد است

وي ادامه داد: نقش روابط عمومي ها و رسانه ها در مدل سازي اجتماعي در جامعه كمتر از پنج درصد است و به نظر مي رسد در فرآيند مدل سازي اجتماعي بسيار ضعيف عمل مي كنيم.

احمدزاده با بيان اينكه رسانه در فرآيند جامعه پذيري و مدل سازي رفتار مي كند، افزود: امروزه ما با يك آپارتايد رسانه اي مواجه هستيم، البته شايد اين تعبير غليظ باشد، اما بعضي از رسانه ها به يك نوع سرطان بدخيم آپارتايد رسانه اي مبتلا شده اند و بدين منظور رپرتاژ مي كنند، ولي اعتقاد من اين است كه خبر بايد مبتني بر عينيت و واقعيت باشد.

نماينده عالي دولت در فارس گفت: بعضي از رسانه ها با منفي بافي مثل اختاپوس به جان افكار عمومي مي افتند و اجازه نمي دهند حقايق و ظرفيت ها به فعليت برسد؛ بنا بر اين بايد از آپارتايد رسانه اي كه مصداق بارز بي بند و باري مطبوعاتي است، دوري كرده و به سمت تقواي رسانه اي حركت كنيم.

وي يادآور شد: روابط عمومي يك دانش است و نيروهاي روابط عمومي بايد توانمند شده و از حمايت هاي مالي و تحرك بيشتري برخوردار شوند، مديران بايد بدانند كه هرچه در روابط عمومي سرمايه گذاري شود، عين منفعت خواهد بود./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار