آخرین اخبار:
کد خبر:۶۰۱۵۰۵
رئیس دانشگاه علم و فرهنگ عنوان کرد

فرهنگ‌سازی پژوهش با برگزاری مسابقه دانش‌آموزی نور محقق می‌شود

رئیس دانشگاه علم وفرهنگ گفت: مسابقاتی نظیر مسابقه دانش‌‌آموزی نور اگر به شیوه هدفمند و با برنامه‌ریزی برگزار و استمرار داشته باشند، می‌توانند نقش مهمی در فرهنگ‌سازی پژوهش داشته باشند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 



محمد حسین ایمانی خوشخو،در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص آشنایی کودکان و نوجوانان با پژوهش، گفت: یقینا فرهنگ‌سازی از دوران کودکی تاثیر شگرفی بر رفتار و علائق کودکان و نوجوانان دارد. زمانی که کودک از همان اوان کودکی با مسائل علمی و به ویژه پژوهش آشنا می‌شود، می‌توان به آینده علمی کشور امیدوار بود.


وی ادامه داد: در بیشترکشورهای پیشرفته، بسیاری از مفاهیم مهم و ارزشمند را از همان زمان نوجوانی و کودکی آموزش داده و اهمیت دستیابی به مقوله‌هایی نظیر پژوهش را در ذهن آنها نهادینه می‌کنند تا کودکان بدانند که تحقیق چه معنایی دارد و چگونه باید کار تحقیقی را انجام داد؟


ایمانی خوشخو افزود: بدین ترتیب، وقتی کودک وارد نوجوانی شد، در درونش مسایل علمی و پژوهشی نهادینه شده و با ورود در دوران نوجوانی، می‌تواند به آسانی فعالیت تحقیقاتی انجام دهد. در کنار این، آموزش‌های عمومی هم در کشورهای پیشرفته در سنین پایین انجام می‌شود.


رئیس دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه با اشاره به کم توفیقی در برخی از رشته‌ها گفت: جوانان با ورود به دانشگاه، سال‌های اولیه تحصیل خود را صرف آشنایی با پژوهش می‌کنند و در سال‌های ابتدایی، یکی از مهم‌ترین مکالمات ما با دانشجویان، شناسایی و آشنایی آنها با تحقیق و پژوهش است.


وی با اشاره به اهمیت پژوهش تاکید کرد: پژوهش دارای شاخه‌های مهمی است و در پیشرفت علمی کشور تاثیر به سزایی دارد، به همین دلیل باید لزوم انجام فعالیت‌های تحقیقاتی را به دانشجویان تببین و تاکید کرد تا بتوانند با پژوهش، حرفی برای گفتن در عرصه‌های بین‌المللی داشته باشند.


ایمانی خوشخو در ادامه اظهار داشت: مسابقاتی نظیر مسابقه دانش‌آموزی نور اگر به شیوه هدفمند و با برنامه‌ریزی برگزار شوند و استمرار داشته باشند می‌توانند نقش مهمی در فرهنگ‌سازی پژوهش داشته باشند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: با هدف‌گذاری‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت برای برگزاری مسابقه دانش‌آموزی نور و کمک و حمایت سازمان‌های مربوطه و ارگان‌های مرتبط می‌توان امید زیادی در بهبود شرایط علمی و پژوهشی کشور داشت.


گفتنی است، مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت ابن هیثم در قالب ساختن فیلم‌های ۶۰ ثانیه‌ای از آزمایش‌هایی که با نور سرو کار دارند، سال گذشته بین دانش‌آموزان تمام مقاطع تحصیلی برگزار شد و مسابقه دانش-آموزی نور؛ گرامیداشت جکی یینگ از ابتدای آذرماه سال جاری در قالب نمایش علمی با ساخت فیلم‌های ۶۰ ثانیه‌ای از هرگونه آزمایش علمی شروع شده است. جوایز این دوره از مسابقه، اهدای ۱۰۰ سکه بهار آزادی برای ۱۰۰ اثر برگزیده، نمایش آثار منتخب در برنامه تلویزیونی هفتگی این مسابقه و اهدای جوایز و تجهیزات علمی و آزمایشگاهی به مدارس و پژوهشسراهای با مشارکت بیشتر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار