به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، قربانعلی محمدپور با اشاره به دستورالعمل سازمان حفاظت محیط زیست برای صید ماهی با قلاب اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست طی دستورالعملی، شرایط و نحوه صدور پروانه ویژه صید ماهی با قلاب در رودخانههای استانهای گیلان ، مازندران و گلستان را در سال 96 اعلام کرد و متقاضیان با توجه به قوانین و مقررات صید و رعایت موارد مورد نظر میتوانند اقدام به دریافت پروانه کنند.
وی بهرهبرداری پایدار و خردمندانه از آبزیان و کمک به جوامع محلی که معیشت آنان وابسته به بهرهبرداری سنتی از ماهی است را دلیل صدور پروانه صید با قلاب عنوان کرد و افزود: بهرهگیری از مشارکت صیادان قانونمند در حفاظت از تنوع زیستی همراه با بهرهبرداری اصولی از آنها از جمله اهداف صدور پروانه صید ماهی با قلاب است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه صدور پروانه از خرداد ماه جاری به مدت دو ماه انجام میشود، گفت: طبق دستورالعمل سازمان محیط زیست، متقاضیان میتوانند در پایان اعتبار مجددا پروانه خریداری کنند.
وی نرخ پروانه صید با قلاب را 200 هزار ریال ذکر کرد و یادآور شد: پروانه صید در مقابل ارائه فیش بانکی به نام صیاد صادر می شود و تعداد مجاز صید ، روزانه 10 قطعه به ازای هر پروانه تعیین شده است.
محمدپور با اشاره به اینکه به ازای هر واحد ابزار مجاز صید مانند چوب و چرخ ، چوب ماهیگیری و ... یک پروانه قابل صدور است، تصریح کرد: هر ماهیگیر در طول هر دوره یک ماهه حداکثر مجاز به اخذ دو پروانه در هر استان بوده و پروانه صادره صرفا در حوزه استحفاظی استان صادر کننده پروانه دارای اعتبار است.
وی با تاکید بر اینکه صید آزاد ماهیان شامل ماهی آزاد دریای خزر و قزلآلای خال قرمز و ماهیان خاویاری ممنوع است، خاطرنشان کرد: صید ماهی از مصب رودخانه ها تا 500 متری آن به طرف رودخانه و همچنین در سایر نقاطی که توسط سازمان آب منطقهای رسما ممنوع اعلام شده است، مجاز نیست.