به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از آسوشیتدپرس، قطر امروز دوشنبه اعلام کرد که حمل و نقل محموله های تجاری از مسیر دریایی را از طریق عمان آغاز کرده است تا کشورهای خلیج فارس را دور بزند.
این تازه ترین اقدام قطر است تا نشان دهد در تنش دیپلماتیک با کشورهای عربی خلیج فارس، می تواند به حیات خود ادامه دهد. سازمان بنادر قطر تصاویری را منتشر کرده است که نشانگر تخلیه بارهای کشتی های کانتینربر در بندر حمد دوحه است، کشتی هایی که از بندر سوهر عمان بارگیری شده اند.
ارسال محموله های تجاری به مقصد قطر در بندر جبل علی دوبی یا ابوظبی متوقف شده است.
عربستان، مصر، امارات و بحرین روز دوشنبه گذشته در اقدامی مشترک و هماهنگ شده روابط دیپلماتیک خود را با قطر به دلیل آنچه حمایت این کشور از تروریسم می خوانند، قطع کردند و مرزهای هوایی و زمینی خود را بر روی این کشور بستند.
این کشورها همچنین به مشارکت دوحه در ائتلاف تحت رهبری عربستان در جنگ علیه انصار الله و یمن پایان دادند.
به تبع عربستان، برخی کشورها نیز سطح نمایندگی سیاسی خود در این کشور را کاهش دادند.
سازمان بنادر قطر اعلام کرده است که محموله های تجاری این کشور از طریق بندر سوهر عمان منتقل خواهد شد و ارسال محموله های دریایی نیازی به عبور از بنادر کشورهای عربی خلیج فارس نخواهد داشت.
شرکت بزرگ کشتیرانی مارسک نیز اعلام کرده است که با استفاده از بندر سلاله محموله های تجاری را به قطر ارسال خواهد کرد.
ایران نیز اعلام کرده است که 2 فروند ناو جنگی را برای گشت های مقابله با دزدی دریایی به آب های عمان اعزام خواهد کرد. عمان روابط سیاسی و دیپلماتیک خود با قطر را قطع نکرده است.
این بدترین بحران سیاسی بین کشورهای عربی از زمان اشغال کویت توسط عراق به شمار می رود. تحریم کشورهای عربی موجب شده است تا بسیاری از پروازهای شرکت هواپیمایی قطر از طریق آسمان ایران و ترکیه انجام شود.
پس از هجوم مردم قطر به سوپرمارکت ها برای خرید مواد غذایی و سایر اقلام مورد نیاز، ترکیه صادرات مواد غذایی به خصوص لبنیات به این کشور را افزایش داده است. ایران نیز سبزیجات و میوه از طریق هوایی به قطر اعزام کرده و قصد دارد 350 تن میوه نیز از طریق دریا برای این کشور بفرستد.