اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بدنبال نامه احمد توکلی به دکتر ولایتی درباره دانشگاه آزاد اسلامی، جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد طی نامهای خواستار رسیدگی به برخورد دوگانه وزارت علوم با موسسات آموزش عالی در رعایت استانداردها شدند. متن نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر احمد توکلی؛ رییس سازمان مردمنهاد دیدبان شفافیت و عدالت
در ابتدا از جنابعالی به خاطر آن که به مساله اختلاف وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی بذل توجه فرمودید، سپاسگزاری میکنیم. به طور خلاصه جناب عالی در نامه به ریاست محترم هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی سعی کردهاید از موضعی فراجناحی به این اختلاف ورود کنید که در این وانفسای جناح بازی و سیاسیکاری جای شکر دارد. زاویه دید جناب عالی به مساله اگرچه مخالف زاویه دید نویسندگان نامه حاضر است که همگی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزادند، اما این قضاوت فراجناحی نویدبخش آن است که با لحاظ کردن محور اصلی اعتراض دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای هیات علمی و کارمندان آن به عملکرد وزارت علوم، سرانجام پرده از حقایق این اختلاف برگرفته شود؛ اختلافی که به زعم نویسندگان این نامه ریشه در منافع مادی و تجاری برخی سهامداران موسسات آموزش عالی دارد و بدبختانه سعی میشود از جنس اختلافات سیاسی و جناحی وانمود گردد.
جناب آقای دکتر توکلی! مرکز توجه جناب عالی در مرقوم گلایهمندانه خود به دکتر ولایتی، اختلاف وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی در مورد مصوبه مجلس در سال ۱۳۶۷ و مصوبات وزارت علوم در آغاز دهه ۹۰ است که عمدتا به شرایط تصویب رشتههای دانشگاهی و نهاد تصمیمگیرنده در مورد آن مربوط است.
اما تذکر جناب عالی به دکتر ولایتی درست بود؛ اگر اختلاف این دو نهاد آموزش عالی تنها به عدم رعایت استانداردهای مورد توجه وزارت علوم از سوی دانشگاه آزاد اسلامی منحصر میشد و حال آن که این اختلاف از دید اعضای هیات علمی و کارمندان این دانشگاه که از نزدیک دستی بر آتش آموزش عالی دارند، در برخورد دوگانه وزارت علوم با موسسات آموزش عالی در رعایت این استانداردها ریشه دارد.
به طور خلاصه و مشخص اعتراض دانشگاه آزاد اسلامی به وزارت علوم این است که: «آیا استانداردهایی همچون داشتن فضای آموزشی مناسب و کارگاهها و آزمایشگاهها و تعداد کافی عضو هیات علمی تمام وقت که وزارت علوم همواره بر رعایت آنها از سوی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید میکند و دانشگاه آزاد اسلامی نیز برای رعایت این استانداردها متحمل هزینههای بسیار شده است، از سوی موسسات آموزش عالی همچون غیرانتفاعی و علمی کاربردی و پیام نور نیز رعایت میشود یا خیر؟
آیا موسسات آموزش عالی مورد بحث که اکنون بسیاری از رشتهمحلهای کارشناسی ارشد ستانده شده از دانشگاه آزاد اسلامی، در آنها دایر است، امکانات سختافزاری پیش گفته را دارا هستند یا خیر؟»
نگارندگان این نامه همین جا و به واسطه سمت جناب عالی به عنوان ریاست سازمان مردمنهاد «دیدبان شفافیت و عدالت» که اتفاقا حوزه فعالیتش کاملا مرتبط با موضوع این نامه یعنی «تبعیض و بیعدالتی» است، از جناب عالی درخواست میکنند با در نظر گرفتن مستندات دانشگاه آزاد اسلامی در مورد رفتار دوگانه وزارت علوم در ارزیابی امکانات آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی و موسسات آموزش عالی دیگر، تحقیق و بازرسی و نتیجه را به آگاهی افکار عمومی رسانید.
قطع به یقین چنین کاری علاوه بر آن که باعث شفافیت در موضوع مورد اختلاف میشود، در ترغیب نهادها و سازمانهای رسمی دیگر به رعایت عدالت و شفافیت در موارد مشابه خواهد انجامید.