اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
علی ریاحی، مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه یکی از ویژگی های جریان جنبش دانشجویی مستقل بودن و عدم وابستگی به جریانات و گروه های سیاسی است، گفت: جریان های دانشجویی باید به این مهم توجه داشته باشند که هویت و حریت دانشجویی خود را حفظ کنند و ملعبه و بازیچه احزاب سیاسی قرار نگیرند.
وی با اشاره به اینکه دانشجو و دانشگاه دارای رسالت های مختلفی است، افزود: یکی از رسالت های جریان دانشجویی بحث تولید علم، پیشرفت و بیان مطالبات واقعی مردم و همچنین گفتمان و تصمیمسازی بری مسئولان در قبال امور جاری کشور است نه اینکه خودش ابزاری برای انجام و عمل تصمیم های مسئولان کشور شود؛ این درحالی است که متاسفانه در فضای دانشگاهی از دهه ۷۰ و ۸۰ به این طرف، شاهد عدم پختگی جریان دانشجویی هستیم.
مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه دانشجو باید سیاسی و درصدر تمامی مسائل کشور تحلیل داشته باشد، افزود: این به این معنا نیست که دانشجو سیاست زده باشد. این بحث که دانشجو باید سیاسی باشد برمی گردد به دهه ۷۰ و زمانی که مسئولان با فشار بر دانشجو، فضا را بسته بودند و آنجا بود که حضرت آقا نسبت به این مسئله ورود کردند.
ریاحی با تاکید بر اینکه هر زمان که جریان دانشجویی دچار سیاسی بازی شد، از همان جا نیز دچار انحراف و سقوط شد، گفت: یکی از وظایف جنبش دانشجویی، بحث تولید علم و دانش است که فضای سیاست زدگی باعث کاهش رشد علمی کشور می شود و متاسفانه دولت فعلی نیز بحث سیاست زدگی در دانشگاه ها را دنبال می کند که امیدوارم این مسیر در دولت دوازدهم با انتخاب وزیر جدید تغییر کند.
وی با اشاره به سالروز حادثه ۱۸ تیر ۷۸ گفت: در ماجرای فتنه سال ۷۸ هم از بعد خارجی تمامی رسانه های غربی و مقامات غربی و هم از بعد داخلی فضای داخلی در آن مقطع با جریانی روبرو بودیم که باهدف براندازی نظام و ایجاد فتنه قصد فعالیت داشتند.
مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز با بیان اینکه فتنه ای که آن روزها رخ داد نه به نفع دولت وقت و نه به نفع هیچ کدام از جریان های سیاسی بود، گفت: می توان گفت که فتنه ۸۸ با فتنه ۷۸ آمیخته است و شباهت بسیاری به هم دارد؛ دو فتنه دارای یک رمز و بهانه اولیه هستند؛ در فتنه ۷۸ توقیف روزنامه و بحث اصلاح قانون مطبوعات بود و در فتنه ۸۸ هم رمزشون تقلب بود؛ ولی اصل داستان که در هر دو فتنه معلوم بودند، براندازی نظام بود.
ریاحی تصریح کرد: متاسفانه با عوامل این دو فتنه برخورد صورت نگرفت، رهبر انقلاب در دیدار با فراکسیون مجلس هشتم فرمودند اگر به زاوایایی فتنه ۷۸ درست عمل کرده بودیم، قوه قضائیه آن کاری را که باید بکند کرده بود و اطلاعات آن کاری را که باید بکند کرده بود و دولت هم همین طور، یقینا ما امروز این قضیه را نداشتیم و در آنجا کوتاهی شد.
وی افزود: در هر دو این فتنه بخشی از خواص پشتشان لرزید؛ اما توده های مردمی پایه کار انقلاب بودند؛ در فتنه ۷۸ سخنران روز ۲۳ تیر آقای روحانی بودند اتفاقا نوع برخورد و نوع بیانی که آن موقع داشتند؛ اگر الان هم داشته باشند از خیلی فتنه ها جلوگیری می شود و ما وی را دعوت می کنیم به همان مسیر برگردد.
مسئول بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز گفت: مردم وقتی دیند که این ها بهانه است و اصل نظام نشانه رفته در ۲۳ تیر ۷۸ و در ۹ دی ۸۸ احساس تکلیف کرده و به وظیفه خود مبنی بر حفظ نظام عمل کردند.