وحید احمدی گفت: این قانون همه دستگاه ها و دانشگاه ها را ملزم کرده که طرح های خود را وارد سامانه وزارت علوم کنند و این ابزار قانونی قدرتمندی است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در خصوص قانون جدید مقابله با تخلفات علمی توضیح داد: در ابتدا از نمایندگان مجلس تشکر می کنم که یکی از خلاهای اساسی را با این قانون پر کردند و این مفهوم تخلف پژوهشی در حوزه علمی وجود داشته و ما در وضعیتی بودیم که جامعه علمی داریم و در کنار آن بنگاه هایی که از علم بهره وری نادرستی داشتند.
وی افزود: در سال 93 آئین نامه ای را داشتیم که توانستیم دانشگاه ها را براساس آن مدیریت کنیم اما در بیرون از دانشگاه ابزاری برای جلوگیری از تخلفات نداشتیم. خوشبختانه در این لایحه این خلا برطرف شده است و ضابطین قوانینی را برای این تخلفات دیده اند و مجلس تاکید کرده که مدارک و مقالات علمی باید در سامانه وزارت علوم ثبت شود این امر کمک زیادی می کند تا از کپی برداری و دوباره کاری جلوگیری کنیم.
احمدی افزود: با این آئین نامه ابلاغی دانشگاه ها می توانند به صورت هدفمند در پژوهش فعالیت کنند و با وجود این قانون همه دستگاه ها و دانشگاه ها ملزم شدند که طرح ها را وارد این سامانه کنند و این ابزار قانونی قدرتمندی است.
وی تصریح کرد: باید امسال این قانون اجرایی شود و البته نقاط ضعف آن بررسی خواهد شد.