معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در رابطه با حضورش در دولت دوازدهم گفت: در معاونت علمی میمانم و به هیچ وزارتخانهای نمیروم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بازدید از نمایشگاه الکامپ گفت: حرکت مثبتی که اکنون شروع شده حضور بیشتر شرکتهای دانش بنیان در استارت آپها است. این نشان میدهد که یک حرکت اجتماعی بزرگی در حال شکل گیری است و همان اتفاقی که ما به دنبالش هستیم تا بچههای دانشگاه به این نتیجه برسند که چقدر می توانند در این زمینه تاثیر گذار باشند.
وی افزود: از نمایشگاه قبلی الکامپ که شش ماه پیش برگزار شده تاکنون تعداد این شرکتها افزایش یافته و اتفاق های زیادی در جامعه رخ داده و اپلیکیشنهای فراوانی بالا آمده و شرکتهای زیادی پیرامون این مساله به وجود آمده اند و همچنین شتاب دهنده های فراوانی نیز در این خصوص درست شده اند.
ستاری اظهار داشت: سرمایه گذارانی که قبلا در سیمان و فولاد و پترو شیمی و بورس سرمایه گذاری می کردند اکنون روی این بچهها سرمایه گذاری میکنند. این اتفاقی بود که ما دنبال آن هستیم.
وی درباره نحوه اخذ مجوزهایی که اغلب افراد این شرکتها را دچار سردرگمی کرده است، گفت: این مشکل متاسفانه اکنون وجود دارد و ما در ستاد اقتصاد مقاومتی شدیدا به دنبال این قضیه هستیم. در جلسه قبل هم راجع به اخذ مجوزها وزارت اقتصاد طرحی را آورد.
وی بیان کرد: در حال حاضر از یک اقتصاد نفتی که پایهاش دولت بوده بیش از این نمی توان انتظار زیادی داشت. ما اکنون به سمتی حرکت می کنیم که این مجوزها حذف بشوند ولی طبیعت یک سیستمی که عادت کرده به اقتصاد نفتی، جدا شدنش نیز این مسایل را دارد. وی اظهار داشت: هم به اکنون واقعا جهت گیری دولت به این سمت است. این مساله یک کار دو طرفه است. بچه های ما باید یاد بگیرید که اکنون در چنین فضایی کار می کنند و یک مقدار باید پیگیری هایشان بیشتر باشد. همچنین آنها باید یک مقدار عادت کنند وقتی می زنندشان زمین دوباره روی پای خودشان بیاستند و بدانند که دولت پشت آنهاست تا این مسائل را حل کند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: طبیعت سیستم دولتی این بروکراسی را دارد ولی در حال حذف است. شما میبینید چه جهشی طی دو سه سال اخیر اتفاق افتاده و میتوانید پیش بینی کنید در دو سال آینده با جهش توانی که اکنون این بچه ها دارند به کجا قرار است ما برسیم.
وی درباره نحوه حمایت این معاونت از شرکت های دانش بنیان گفت: بحث اصلی این است که باید یک اکوسیستم درست بشود. این اکوسیستم زمانی که درست شود خودش این حمایت را انجام میدهد. دولت باید این فضا را درست کند. ما اکنون در حوزه مختلف شرکت های دانش بنیان بیش از 110 خدمت را ارائه میکنیم مثلا معافیت مالیاتی داریم.
وی تصریح کرد: ما به زودی برنامه شرکتهای خلاق را عنوان می کنیم. ظرف یک ماه آینده و حجم این شرکتها نیز چند برابر میشود.شرکتهای خلاق شرکتهایی هستند که نمی توانند به دلیل های مختلف دانش بنیان شوند اما می توانند کار آفرینی خوبی باشند. تا یک ماه آینده پلتفرم آن بالا میآید.
وی در رابطه با حضورش در دولت دوازدهم گفت: در معاونت علمی میمانم و به هیچ وزارتخانهای نمیروم.