هفتمین نشست شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) صبح امروز در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجو هفتمین نشست شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) صبح امروز با حضور سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، مهدی صفارینیا؛ دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) و دیگر اعضای حقیقی و حقوقی داخلی و دو تن از اعضای خارجی شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با موضوع انتخاب برگزیدگان دومین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) در سال 2017 برگزار شد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمور در این نشست گفت: کاری بزرگ با نام جایزه مصطفی(ص) در حال برگزاری است و این جایزه از طریق منابع غیر دولتی تامین میشود.
حسن ظهور؛ رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) گزارشی از عملکرد این کارگروه ارائه داد مبنی بر اینکه داوران توسط کمیته و کارگروه علمی منصوب و در مراحل اولیه و نهایی، اثرات برگزیده انتخاب میشوند.
رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) ادامه داد: ارزیابی اولیه اسفندماه 95 و ارزیابی نهایی در اردیبهشتماه 96 صورت گرفت که تا تیرماه 96 نیز تمدید شد. در این مدت 241 اثر از 34 کشور جهان به دبیرخانه جایزه ارسال شد و مورد بررسی قرار گرفت.
سعید سرکار؛ رئیس گروه کلیه زمینههای علم و فناوری به ارائه گزارشی از بررسی آثار در این گروه پرداخت و گفت: در این گروه افرادی که مسلمان نیستند و مقیم کشورهای اسلامی هستند میتوانند کاندید شوند و تعداد زیادی اثر فرستاده شده است که نهایتا کسی که بهترین رزومه را داشت انتخاب کردیم.
همچنین روسای گروههای تخصصی جایزه نیز ضمن ارائه گزارشی از روند بررسی آثار دریافتی و نحوه انتخاب برگزیدگان جایزه سخن گفتند.
در ادامه مهدی صفاری نیا دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) به ارائه گزارشی از عملکرد دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) از ابتدا تاکنون اشاره کرد و گفت: فراخوان جایزه مصطفی(ص) به طور گسترده در سطح جهان برای بیش از 1622 تن از دانشمندان در سطوح برجسته علمی و فناوری در 30 کشور جهان و 363 دانشگاه و مرکز پژوهشی ارسال شده است.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) ادامه داد: مدل اجرایی راهبردی بنیاد مصطفی(ص) تهیه شده است که بعد از تصویب اساسنامه در جلسه بعدی اعلام خواهد شد. در حال رایزنی برای ثبت شعب بنیاد مصطفی(ص) در کشورهای مختلف هستیم.
وی به یکی از رویدادهای جایزه مصطفی(ص) به نام مسابقه دانشآموزی نور اشاره کرد و گفت: اولین دوره این مسابقه سال گذشته در حوزه هنری برگزار شد که از 1600 فیلم ارسال شده به دبیرخانه از 200 دانشآموز برگزیده تجلیل شد و دوره دوم آن نیز امسال با عنوان گرامیداشت پروفسور جکی یینگ در 10 شهریورماه برگزار خواهد شد.
صفارینیا به دیگر فعالیت دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) در سطح دانشجویی اشاره کرد و گفت: در حال ایجاد باشگاهی به نام سفیران مصطفی(ص) و رقابتی علمی با عنوان کنز (KANS) هستیم.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) گفت: طرح دیگری برای همکاری دانشمندان دیگر کشورهای اسلامی به نام نشست تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی (STEP) طراحی شده است که هر ساله در یکی از کشورهای اسلامی برگزار میشود.
وی ادامه داد: معرفی جایزه مصطفی(ص) در سمینارهای متعدد، عضویت بنیاد علمی اکو در صندوق سرمایهگذاری و موقوفات جایزه مصطفی(ص)، عضویت رئیس شورای تحقیقات عمان در شورای مشورتی جایزه مصطفی(ص)، تهیه و تولید بیش از 300 خبر و انعکاس آن در بیش از 400 رسانه در سراسر جهان، تولید 65 محتوای چند رسانهای و پیگیری ثبت نام جایزه در وایپو از دیگر فعالیتهای دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) در این مدت بوده است.
لازم به ذکر است که دومین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) در 12 آذرماه سال جاری در تالار وحدت برگزار میشود و اسامی برگزیدگان نهایی جایزه قبل از این مراسم طی برنامهای به طور رسمی اعلام خواهند شد.