آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۴۸۵۶
سازمان بسیج اساتید استان گلستان:

توتال به پرداخت رشوه به یکی از مقامات وقت دولت ایران اعتراف کرده/ ذوق زدگی مسئولان در قرارداد تاسف بار است

سابقه شرکت توتال در بد عهدی در ایران در سال‌های اخیر به ویژه در در سال ۱۳۹۱ و در قضیه خیانت این شرکت در بهره برداری از منابع گازی مشترک ایران و قطر به ایران باید همواره مورد توجه مسئولان باشد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان گلستان در خصوص قراردادهای نفتی شرکت توتال بیانیه‌ای صادر کرد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

طبق اصل ۴۵ قانون اساسی انفال و ثروت‌های عمومی در اختیار حکومت اسلامی است تا بر طبق مصالح عامه نسبت به آن‌ها عمل نماید. تفصیل و ترتیب استفاده از هر یک را قانون معین می‌کند.

در همین راستا و در خصوص نحوه استفاده از منابع نفت و گاز، ماده ۲ قانون نفت ۰۷ / ۰۷ / ۱۳۶۶ اشعار می‌دارد: «منابع نفت کشور جزو انفال و ثروت‌های عمومی است و طبق اصل ۴۵ قانون اساسی در اختیار حکومت اسلامی است و کلیه تأسیسات و تجهیزات و دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی که در داخل و خارج کشور توسط وزارت نفت و شرکت‌های تابعه به عمل آمده و یا خواهد آمد، متعلق به ملت ایران و در اختیار حکومت اسلامی خواهد بود.

اعمال حق حاکمیت و مالکیت نسبت به منابع و تأسیسات نفتی متعلق به حکومت اسلامی است که بر اساس مقررات و اختیارات مصرح این قانون به‌عهده وزارت نفت می‌باشد که بر طبق اصول و برنامه‌های کلی کشور عمل کند.

علاوه بر این دو مقوله یکی از محور‌ها و الزاماتی که در متن ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی وجود دارد، تأکید معظم‌له بر «جلوگیری از نفوذ و سیطره بیگانگان بر اقتصاد ملی» است. در خصوص این قرارداد آنچه که به عنوان شاه بیت این شاهکار تاریخی مغفول مانده ذکر این موضوع است که چگونه است که رژیم ایالات متحده آمریکا با اعمال تحریم‌های گسترده اجازه انعقاد قرارداد را به سایر شرکت‌ها و کشور‌ها نمی‌دهد و تن‌ها به شرکت فرانسوی توتال این اجازه را می دهد.

در جهت تنویر افکار و علت و ماهیت این اقدام بررسی چند موضوع حائز اهمیت است.

۱ ـ شرکت توتال شریک قطر در استخراج منابع نفتی و گازی این کشور عربی است.

۲ ـ سابقه شرکت توتال در بد عهدی در ایران در سال‌های اخیر به ویژه در در سال ۱۳۹۱ و در قضیه خیانت این شرکت در بهره برداری از منابع گازی مشترک ایران و قطر به ایران.

۳ ـ اعتراف و اقرار شرکت توتال به پرداخت رشوه شصت میلیون دلاری به یکی از مقامات وقت دولت ایران در سال‌های گذشته.

۴ ـ انعقاد قرارداد بیست ساله در تحصیل منابع نفت و گاز توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی علی رغم وجود دانش و توانمندی در داخل کشور.

حال این پرسش اساسی مطرح می‌شود که اساساٌ با وجود تمامی این ابهامات چگونه است که مسئولین ارشد نفتی کشورمان با ذوق زدگی وصف ناشدنی سخن از یک فتح الفتوح در قرارداد‌های نفتی را سر می دهند.

هرچند عنوان فتح الفتوح در ذهن مردم ما چندان هم بیگانه نیست، در زمان تصویب برجام نیز مردم ما به کرات این واژه را تجربه کرده اند. ((این درحالیست که ثمره وحاصل برجام به اذعان کارشناسان وشخصیت‌های حقیقی وحقوقی تقریبا هیچ بوده)) و جای بسی تاسف است در جایی که کشور وابسته عربستان با قدر السهم ۵ / ۶۲ درصد در خصوص استحصال منابع نفتی خود با شرکت توتال قرارداد می‌بند؛  چرا کشور جمهوری ایران که در سالی که به ­فرمود: ه مقام معظم رهبری، بنام سال تولید و اشتغال تمامی عرصه‌های علمی وفناوری در جهان به ­عنوان یک الگو برای سایر کشورهای در حال توسعه محسوب می­ شود، تنظیم چنین قرار دادهای یک جانبه و بدون توجه به ظرفیت‌های داخلی با چه منطقی انجام شده است؛ لذا اساتید بسیجی دانشگاه‌های استان گلستان ضمن تاکید بر اهمیت و حساسیت موضوع از تمامی ارگان‌های نظارتی ومراجع ذیصلاح قانونی وقضایی ودادستان کل کشور به عنوان مدعی العموم جامعه انتظار داریم با ورود به موضوع و تشکیل یک تیم کارشناسی تخصصی و مداقه در محتوای این قرارداد‌ها وارائه راهکارهای مناسب براین موضوع نظارت نمایند.

از دولت محترم انتظار داریم ضمن اصرار بر ضرورت پاسخگویی دولت به ملت نسبت به حساسیت ملت ایران به اهمیت ذخایر ملی آن را حفظ نموده و بعنوان یک امانت به آیندگان انتقال دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار