کد خبر:۶۲۹۶۱۱
دبیر انجمن شیمی ایران:

پژوهشگران ایرانی سال گذشته یک هزار و ۵۹۷ مقاله مروری در سایت اسکاپوس داشته‌اند

دبیر انجمن شیمی ایران بیان کرد: پیشرفت کشور بدون توجه به علم شیمی امکان‌پذیر نیست، در واقع همه زندگی شیمی و شیمی همه زندگی است؛ مسؤولان کشور اگر به دنبال پیشرفت هستند، باید علم شیمی را جدی گیرند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دومین سمینار شیمی کاربردی کشور از صبح دیروز پنجم شهریورماه در سالن همایش‌های بین المللی غدیر دانشگاه آغازبه کار کرد.

محمدحسین رسولی‌فر دبیر اجرایی دومین همایش شیمی کاربردی ایران  روز گذشته در دومین سمینار شیمی کاربردی ایران، با اشاره به اینکه دومین میزبانی این سیمنار به دانشگاه زنجان اعطا شده‌است، اظهار کرد: این سمینار کار خود را از سال 1395 در کشور آغاز کرده است.

رسولی‌فر با اشاره به اینکه نخستین دوره سمینار شیمی‌ کاربردی ایران سال گذشته به میزبانی تبریز و در دانشگاه تبریز برگزار شد، خاطرنشان کرد: شیمی کاربردی یکی از شاخه‌های علمی شیمی محسوب می‌شود. شیمی کاربردی در ایران کار خود را از سال 1368 آغاز کرده است.

سپس میر سعید سید دراجی دبیرعلمی دومین سمینار شیمی کاربردی کشور اعلام کرد: ۲۹۱ مقاله به  دبیرخانه همایش ارسال شده بود، که ۷۷ درصد مقاله‌ها پذیرفته شد.

سید دراجی با بیان اینکه سمینارشیمی به مدت ۲ روز و به صورت کارگاهی و سخنرانی برگزارمی شود، افزود:زنجان به دلیل فعالیت‌های علمی  و تعداد اعضا  هیئت‌علمی که دارد میزبانی این سمینار تخصصی را دارد .

دبیرعلمی دومین سمینار شیمی کاربردی ادامه داد: پیوند شیمی کاربردی وصنعت ازاهداف اصلی این همایش ها است.

وی افزود: دومین سمینار شیمی کاربردی کشور با همکاری گروه شیمی دانشگاه زنجان و انجمن شیمی ایران در محورهای تصفیه آب و پساپ، صنایع شیمیایی و نوآوری‌های صنعتی، شیمی و صنایع دارویی، کاربرد شیمی در حفاظت محیط زیست، آموزش شیمی کاربردی، فیتوشیمی، الکتروشیمی صنعتی و خوردگی، کاربرد شیمی در انرژی‌های نو و تجدیدپذیر، مدل‌سازی و شبیه‌سازی فرآیندهای شیمیایی، شیمی کاتالیست، شیمی و فناوری پلیمر، کاربرد شیمی در صنایع غذایی، کاربرد نانو فناوری در صنایع شیمیایی، شیمی و فناوری صنایع سرب و روی، شیمی و فناوری رنگ، شیمی صنایع نفت و پتروشیمی، شیمی و فناوری چرم، ایمنی در شیمی و صنایع شیمیایی برگزار می‌شود.

محمدعلی زلفی‌گل دبیر انجمن شیمی ایران  با اشاره به تعداد مقالات مروری ایران در سایت اسکاپوس، گفت: در سال 2016 توسط پژوهشگران ایرانی یک هزار و 597 مقاله مروری در کشور منتشر شده که نشان از پیشرفت ایران در این زمینه دارد.

محمدعلی زلفی‌گل اظهار کرد: پیشرفت کشور بدون توجه به علم شیمی امکان‌پذیر نیست. تفکر و تعقل ما نیز در نتیجه واکنش شیمیایی است. در واقع همه زندگی شیمی و شیمی همه زندگی است. مسؤولان کشور اگر به دنبال پیشرفت هستند، باید علم شیمی را جدی گیرند. اگر این مهم نادیده گرفته شود، پای پیشرفت و توسعه به قطع می‌لنگد.

وی با اشاره به تعداد دانشجویان کشور در بخش‌ها و مقطع‌های مختلف، افزود: در ایران یک میلیون نفر پژوهشگر وجود دارد که خود ظرفیت بسیار بزرگی است.

پژوهشگران ایرانی سال گذشته یک هزار و ۵۹۷ مقاله مروری در سایت اسکاپوس داشته‌اند/ همه زندگی شیمی و شیمی همه زندگی است

زلفی‌گل با بیان اینکه کشور عربستان طی سال‌‌های گذشته سرمایه‌گذاری خوبی در زمینه علمی کرده است، تصریح کرد: این کشور در آینده در این زمینه حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت.

دبیر انجمن شیمی ایران با بیان اینکه یکی از شاخص‌های مهم برای کشور درصد مشارکت بین‌المللی در مستندات علمی است، اظهار کرد: طی سالیان گذشته دیپلماسی سیاسی کشور مطلوب عمل کرده است, اما از طریق دیپلماسی علمی می‌توان به دیپلماسی سیاسی کمک کرد. باید قواعد علمی دنیا را به رسمی شناخت.

وی ادامه داد: امروز انجمن شیمی ایران 10 کمیته، 6 مجله و ... داشته که 6 تا 10 سمینار در سال برگزار و چشم‌اندازهای خوبی برای سال‌های آتی تعریف کرده است . انجمن 3 تا 5 هزار مقاله را در سال مدیریت می‌کند. این کار در راستای جلوگیری از فعالیت انجمن‌های تقلبی صورت می‌گیرد.

شایان ذکر است در این سمینار از پروفسور جواد صاين و پروفسور نقي سعادت جو به عنوان شيمي‌دانان پيشگام برجسته شيمي كاربردي تقدیر به عمل آمد. دومین سمینار شیمی کاربردی به مدت دو روز با حضور اساتید، دانشجویان و مدعوین از سراسر کشور با برگزاری کارگاه های مختلف علمی و برپایی نمایشگاه جانبی در دانشگاه زنجان ادامه خواهد داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار