معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از ایجاد جایگاه موقت اجتماعی فرهنگی و سامانههای نشاط ویژه عید قربان در مناطق ۲۲ گانه پایتخت خبر داد و گفت: در کنار جایگاه عرضه بهداشتی دام، برنامههای اجتماعی، فرهنگی و آموزشی ویژه شهروندان اجرا میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مجتبی عبدالهی ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید قربان اظهار داشت: روز دهم ماه ذی الحجه، مصادف با عید سعید قربان از گرامیترین اعیاد و از جمله تعطیلات رسمی مسلمانان است و مسلمانان در سراسر جهان با برگزاری مراسم قربانی در این عید؛ گوسفند، گاو یا شتری را قربانی کرده وگوشت آنرا بین همسایگان و مستمندان تقسیم میکنند. از سوی دیگر "قربانی کردن"به عنوان نمادی از قطع وابستگی و دلبستگیها و جلوهای از ایثار مال و جان در راه رضای خدا از جمله آموزههای اسلام برای تکامل و رشد انسان ها، ایثار از جان و مال است که انسان همه داراییها و امکاناتش را امانت الهی بداند که باید در طریق بندگی هزینه کند.
وی با تشریح اقدامات اجتماعی و فرهنگی طرح جهادی عرضه بهداشتی دام به مناسبت عید سعید قربان گفت: به منظور پاسداشت اعیاد دینی بویژه سنت حسنه قربانی بصورت یک هنجار اجتماعی وگسترش و تعمیق شناخت شهروندان و انتقال آموزههای شهری درحوزه سلامت و امنیت غذایی و برخورداری از شهری «زیبا، سالم و پاک» برابر سنوات گذشته معاونین محترم امور اجتماعی و فرهنگی مناطق شهرداری تهران با ایجاد جایگاه موقت اجتماعی فرهنگی و سامانههای نشاط ویژه عید قربان در برگزاری هرچه بهتر این مراسم مدیریت شهری تهران را یاری مینمایند.
عبدالهی در خصوص ضرورت پیشگیری از سرایت بیماریها بخصوص درکودکان، تاکید کرد: در اجرای این برنامهها نسبت به تفکیک غرف اجتماعی فرهنگی و آموزشی و جداسازی آن از داخل جایگاههای نگهداشت دام و قربانگاه اقدام خواهد شد.
وی از تدارک برنامههای اجتماعی فرهنگی و آموزشی در جایگاه عرضه بهداشتی دام و قربانگاه خبر داد و گفت: در جایگاههای اجتماعی فرهنگی، یک فضای معنوی همچون نمایشگاه عکس، کتاب و پوستر از مناسک حج و سنت حسنه قربانی (داستان حضرت اسماعیل- هابیل و قابیل- قربانی کردن از منظر قرآن کریم و سنت پیامبر (ص) با فاصله مناسب از مراکز عرضه بهداشتی دام، ایجاد میشود.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، ایجاد و استقرار غرف سلامت و آموزش شهروندی و تامین نیروهای ماهر، انجام آذین بندی وغرفه آرایی با موضوع عید سعید قربان و دهه ولایت، تبلیغات و درج پیامهای فرهنگی با موضوعات (عید سعید قربان و دهه ولایت، زیست شهری، اخلاق و رفتار شهروندی، آسمان آبی زمین پاک..)، برپایی استیج هنری و نصب تجهیزات صوتی و تصویری مناسب همراه با برگزاری مسابقات فرهنگی، پخش سرود، تواشیح، وکلیپهای تصویری مناسب با عید سعید قربان را از جمله برنامههای اجرای مناطق ۲۲ گانه عنوان کرد.
وی ادامه داد: از دیگر برنامههای مدنظر میتوان به اهدای بروشورهای آموزشی و بستههای فرهنگی مناسب با عید سعید قربان و دهه ولایت به شهروندان، ایجاد غرفه نقاشی و دلنوشتهها ویژه کودکان و نوجوانان با موضوع عید قربان و اهدای بادکنک و هدایای فرهنگی مناسب ویژه کودکان، حمایت از مراکز خیریه، ایتام و مستمندان منطقه، پذیرایی جهت تبریک عید و تکریم شهروندان اشاره کرد.
عبدالهی خاطرنشان کرد: این برنامه روزهای پنجشنبه و جمعه ۹ و ۱۰ شهریور ۹۶ مصادف با روزهای عرفه و عید سعید قربان از ساعت ۹ الی ۱۵ به فراخور موضوع فعالیت اجرا میشود.
وی، اجرای طرح جهادی عرضه بهداشتی دام را در راستای اسناد فرادست در حوزه اجتماعی فرهنگی، چون برنامه ۵ ساله دوم شهرداری تهران و رویکردهای ۱۸ گانه اجتماعی و فرهنگی دانست و افزود: در همین زمینه سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با توجه به اسناد فرادست ودر جهت ارتقای فرهنگ نظافت؛ بهداشت و سلامت اجتماعی و بسترسازی درحوزه سلامت و امنیت غذایی و برخورداری از شهری"زیبا، سالم وپاک" همه ساله در روزهای "عرفه و عید سعید قربان " طرح عرضه و ذبح بهداشتی دام را با استناد بر مفهوم مدیریت جهادی و با مشارکت و همدلی مناطق شهرداری تهران برگزار مینماید.
عبدالهی با بیان اینکه این طرح در سه رأس مثلث شهر، شهروند و شهرداری تأثیرگذار است؛ افزود: انجام نظارت و کنترلهای بهداشتی قبل و بعد از کشتار توسط دامپزشکان، جمع آوری ضایعات دام به صورت بهداشتی، ایجاد قربانگاه بهداشتی با کانال مناسب فاضلاب، توزین دیجیتال و ارائه فاکتور فروش، پرداخت غرامت در ازای ضبط جزیی و یا کلی لاشه، تخلیه و شستشوی بهداشتی سیرابی و تحویل به مشتریان، استقرار ناظر شرعی برای امر قربانی، استقرار مبلغ روحانی جهت پاسخگویی به سوالات شرعی و دینی از جمله ویژگیهای این طرح به شمار میرود.
وی، گرامیداشت بزرگترین عید مسلمانان، اجرای سنت حسنه قربانی با رعایت نکات کامل بهداشتی، حفظ محیط زیست و منظر شهری، توجه به اوقات فراغت شهروندان با رویکرد خانواده محوری، بهره گیری از ظرفیت گروهها و افراد خیر جهت رسیدگی به نیازمندان را از جمله اهداف فرهنگی اجرای طرح جهادی عرضه بهداشتی دام برشمرد.