وی افزود:مراکز رشد و مرکز هدایت و حمایت،خانه نخبگان بسیج از مهمترین ارکان های سازمان بسیج علمی است که هدف تمامی این مجموعه ها،کمک به توسعه کشور است.
نصرالهی ضمن بیان فعالیت ها و وظایف خانه نخبگان بسیج اضافه کرد:خانه نخبگان بسیج متشکل از نخبگان و صاحبان فکر و در جهت بررسی،احصاء و ارائه راهکارهای اجرایی به منظور حل مشکلات مبتلا به استان ایلام به صورت هفتگی جلسه برگزار می کند.
وی افزود:ما در سازمان بسیج علمی برای جامعه هدف مرز تعیین نکرده ایم و بدون توجه به سن و جنسیت و تحصیلات افراد از طرح های نوآورانه و محصول محور حمایت می کنیم.
مراکز رشد شهید داریوش رضایی نژاد در ایلام و دهلران مستقر هستند
مسئول سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری ایلام با بیان اینکه این سازمان حمایت های مادی و معنوی متعددی از مخترعین دارد اضافه کرد:سازمان بسیج علمی استان ایلام دارای دو مرکز رشد در شهرستان های ایلام و دهلران است که این مراکز به اسم شهید داریوش رضایی نژاد یکی از شهدای هسته ای هم استانی مان نام گذاری شده است و در این مراکز حمایت های متنوعی از صاحبان ایده انجام می پذیرد.
وی ضمن اشاره به پتانسیل بالای جوانان ایلامی اضافه کرد:خروجی یکی از طرح های حمایت شده این سازمان در سال گذشته منجر به این شد که در جشنواره جهادگران علم و فناوری و با حضور شخصیت های لشکری و کشوری مورد رونمایی قرار گرفت و این موضوع جای امیدواری دارد که در آینده طرح های بیشتری از استان ایلام در سطح کشور مطرح شوند.
هدف حمایت از مخترعین توسعه کارآفرینی است
محمد نصرالهی کارآفرینی و تولید انبوه محصول را هدف نهایی این حمایت ها دانست و خاطر نشان کرد:هدف نهایی حمایت از طرح ها و همچنین هدف اصلی خود مخترعین از طراحی ایده های خود باید ایجاد کارآفرینی باشد و اگر باشد ایده ها در حد یک محصول نمونه باقی بمانند قطعا دردی از دردهای کشور درمان نخواهد شد.
نصرالهی با بیان اینکه جامعه بسیج دارای طرفیت بالایی است عنوان کرد:همه ما باید تلاش کنیم تا با ایجاد فضای هم افزایی این ظرفیت را در مسیر توسعه و پیشرفت استان و کشور به کار بگیریم.
مسئول سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری ایلام هم افزایی را وظیفه تمام نهاد های علمی کشور دانست و خاطر نشان کرد:متاسفانه دیدگاه غلطی در فضای علمی کشور رایج شده است و آن هم پولی کردن علم است.
متاسفانه پژوهش ها در راستای نیاز های کشور نیستند
وی افزود:هزینه های پژوهش خیلی بالاست و ناراحت کننده تر اینکه این پژوهش ها عمدتا در جهت حل مشکلات کشور و رفع نیاز های واقعی جامعه نیستند.
محمد نصرالهی اولویت بندی مشکلات را یکی از مهمترین اقدامات حال حاضر دانست و گفت:باید موازی کاری ارگان ها و نهاد های علمی را از بین برد و متاسفانه باید گفت این موازی کاری به دلیل عدم شناخت و عدم ارتباط متولیان علمی کشور با یکدیگر است.
نصرالهی ضمن ابراز خرسندی از ایجاد رابطه دو طرفه سازمان بسیج علمی ایلام و آموزشکده فنی دختران ایلام اظهار کرد:سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری استان ایلام آمادگی دارد از تمامی افراد صاحب طرح و ایده در آموزشکده فنی دختران ایلام حمایت کند و این حمایت ها هیچ محدودیتی ندارند.
وی طرح های کسر خدمت سربازی و کمک های مالی بلاعوض را از جمله حمایت های این سازمان برشمرد و اضافه کرد:در بحث پایان نامه های کاربردی و حمایت جهت چاپ کتب نیز می توانیم به متقاضیان خدمات رسانی کنیم.
پتانسیل آموزشکده فنی دختران ایلام بالاست
پریچهر قنبری رییس آموزشکده فنی دختران ایلام نیز در ادامه جلسه اظهار کرد:پتانسیل این آموزشکده بالاست و دانشجویان رشته های این آموزشکده پر از فکر و ایده جدید هستند.
وی ضمن ابراز خرسندی از ظرفیت بسیج علمی برای حمایت از مخترعین اضافه کرد:در حوزه فناوری اطلاعات پتانسیل بالایی در آموزشکده فنی دختران ایلام وجود دارد به طوری که در استارت آپ سال گذشته ایلام در تمامی ده تیم برتر،نمایندگان این آموزشکده حضور داشند که این اتفاق در نوع خود منحصر به فرد است.
رییس آموزشکده فنی دختران ایلام با بیان اینکه دانشگاه فنی و حرفه ای در سال 90 تاسیس شده است عنوان کرد:دانشگاه ما یک دانشگاه نوپا محسوب می وشد و بودجه و امکانات محدودی دارد به طوری که بودجه پژوهشی ما یک پنجم بودجه سایر دانشگاه هاست.
بودجه پژوهشی آموزشکده بسیار ناچیز است
وی اضافه کرد:بودجه پژوهشی این آموزشکده در سال گذشته تنها 4 میلیون تومان بوده است که این مبلغ برای 600 نفر عضو این دانشگاه مبلغ بسیار ناچیزی است.
پریچهر قنبری ضمن اشاره به سطح علمی بالای این آموزشکده اضافه کرد:دانشگاه ما یک دانشگاه نسل سوم است یعنی از نوع دانشگاه های کارآفرین است و در طول تحصیل نیز دانشجویان به طور عملی با مهارت های ایجاد شغل و کارآفرینی آشنا می شوند.