همایش «عرفان عرفه» با حضور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، همایش «عرفان عرفه» با حضور رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، مسئول عتبه حسینی، مسئول نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در عراق و دیگر مسئولان و زائران دانشگاهی در سالن همایشهای حرم مطهر سیدالشهدا (علیه السلام) برگزار شد.
در این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین نجفی روحانی؛ مسئول بعثه مقام معظم رهبری در عراق با بیان اینکه فاصله از عرفات تا کربلا فاصله از ظاهر تا باطن است وکربلا باطن حج است، گفت: درست است که حج واجب است؛ اما روح و سِرّ حج اهل بیت (علیهم السلام) هستند.
وی با اشاره به اینکه روز عرفه، یوم الله و بیشترین رحمت خدا در این روز تجلی پیدا میکند و روز مباهات خدا بر بندگان خویش و روز عفو است، گفت: در روایتی از امام صادق (علیه السلام) آمده است روز عرفه، روزی است که خداوند ابتدا به زائران امام حسین (ع) در این روز عنایت میکند و گناهان آنان را غفران میکند سپس به میهمانان خود در عرفات مینگرد.
مسئول بعثه مقام معظم رهبری در عراق ادامه داد: در روایتی از امام صادق (ع) آمده است که ثواب زیارت امام حسین (ع) برابربا یک میلیون حج با امام عصر (عج) و یک میلیون عمره با پیامبر اکرم (ص) است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به عنوان سخنران ویژه این مراسم، با بیان اینکه بعد از شب قدر، روز عرفه مهمترین ایام سال است و اسرارش بر ما پوشیده است، گفت: اهل معرفت میگویند که ناب تر، عمیقتر و مهمتر از دعای عرفه در میان ادعیهای که از معصومین رسیده وجود ندارد و این دعا بسیار دعای پر مغزی است.
وی با بیان اینکه بیشتر کسانی که در کربلا مقابل امام حسین (ع) ایستادند، امام را میشناختند و برخی هم او را دوست داشتند و باید فهمید چرا اینان مقابل امام حسین ایستادند؟ افزود: در روز عاشورا خود امام (ع) اینگونه پاسخ این سئوال را میفرمایند که «شما شکمهایتان از حرام پر شده است».
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان در ادامه گفت: حرامی که شکمهای آنان را پر کرده بود، از بیتالمال بود و اگر دنبال عرفان عرفه هستیم باید شکمها از حلال پر شده باشد وگرنه، نمیشود.
در این مراسم سید جعفر موسوی الامین العام عتبه حسینی نیز به سخنرانی به زبان عربی پرداخت و در بخشهایی دیگر، مداحان اهل بیت (ع)، عرب سرخی و نیمه وری مداحی و مرثیه سرایی کردند.