به منظور شناسایی ظرفیتهای تولید و مشکلات تولید کنندگان و مسئله یابی مشکلات اقتصادی استان ایلام، مسئولان قرارگاه شهید احمدی روشن استان با هیئت مدیره کارخانه مرغ دانه جلسهای سه ساعته برگزار کردند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسئول و جمعی از فعالان قرارگاه شهید احمدی روشن استان ایلام از شهرک صنعتی کارخانه مرغ دانه بازدید کردند.
در این بازدید که به منظور شناسایی ظرفیتهای تولید و مشکلات تولید کنندگان و مسئله یابی مشکلات اقتصادی صورت گرفت، مسئولین قرارگاه شهید احمدی روشن استان با هیئت مدیره کارخانه مرغ دانه جلسهای سه ساعته برگزار نمودند.
در این جلسه آقای قیصوری، مدیر کارخانه ضمن عرض خوش آمد گویی به مسئولین قرارگاه، به ایراد سخنانی مهم در زمینه تولید و مشکلات آن پرداخت.
قیصوری اذعان داشت: تولید به فرموده مقام معظم رهبری، یکی از شاخصهای مهم اقتصاد، اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان داخلی است و در صورت نادیده گرفتن آن تبعات ناگواری برای وضعیت اقتصادی و معیشتی و جوانان استان خواهد داشت که امروز شاهد آن هستیم.
وی افزود: لازمه اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی توجه مسئولین به این امر مهم است که باید آن را سر لوحه کار خود قراردهند.
قیصوری یکی از مشکلات اساسی این حوزه را عدم حمایت نظام بانکی از تولید کننده دانست و ابراز داشت: متاسفانه هیچگونه تسهیلاتی برای تولید داخلی در نظر گرفته نشده است.
عباسی، مدیر عامل شرکت مرغ دانه ایلام در ادامه گفت: جوانان باید همواره مسیر خود را به سمت اشتغال و مولد بودن در تولید سوق دهند و به شیوههای نوین به صورتی خودجوش و مردمی به حل مشکلات رکود و بیکاری در کشور بپردازند.
وی استان ایلام را استانی با پتانسیلهای بالا در زمینه کشاورزی و دامداری و... دانست و افزود: سرمایه گذاری در این زمینهها میتواند اقتصاد استان را اعتلا ببخشد.
عباسی عدم بازپرداخت بدهیها توسط خریداران و عدم حمایت نهادها و کمبود نقدینگی را از مشکلات تولید برشمرد و گفت: در کارخانه مرغ دانه سالیانه ۳۰۰۰ تن و معادل یک دهم ظرفیت کل کارخانه یعنی ۳۰۰۰۰ تن تولید صورت میگیرد.
در ادامه این جلسه محمد حسن صیادیان، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن استان ایلام ضمن عرض تشکر هیئت مدیره کارخانه مرغ دانه ایلام در جهت گام برداشتن در راستای اقتصاد مقاومتی و اشتغال زایی، به تشریج اهداف قرارگاه پرداخت.
صیادیان گفت: بر اساس تحقیقات بعمل آمده توسط این قرارگاه در حال حاضر متاسفانه ۸۶ درصد شهرک صنعتی غیر فعال بوده و در صورت فعال سازی آن میتوان به اشتغال بیش از ۲۰۰۰ نفر در این شهرک پرداخت که این سهم عظیمی از مشکلات بیکاری استان را حل خواهد نمود.
مسئول قرارگاه احمدی روشن استان ایلام در ادامه به انتقاد از سیستم نظام بانکی پرداخت و ابراز داشت: بانکها سرمایههای موجود را در اختیار تولید کنندگان به صورت تسهیلات و در اختیار مردم به صورت قرض الحسنه قرار نمیدهند و با توجه به نرخ بهرههای دریافتی و عدم گردش سرمایه به سیستمی ربوی تبدیل شده است.
صیادیان پیگیری مسئولین مربوطه اقتصادی استان را در مورد این شهرک صنعتی مستعد فعالیت، خواستار شد.
رسولی، معاونت علم و اقتصاد قرارگاه نیز ریشه مشکلات استان را عدم توجه به پتانسیلهای استان و عدم گفتمان سازی صحیح در استان عنوان کرد و گفت: لازمه پیشرفت اقتصاد همکاری و ارتباط دانشگاه با صنعت است.
این کارآفرینی ایلامی اظهار داشت: استان ایلام پتانسیلهای بومی فراوانی دارد که قطعا توجه کار آفرینان به این پتانسیلها موجب اعتلا اقتصاد استان خواهد بود.
در پایان این نشست، قرارگاه احمدی روشن از این کارخانه خواست که نمونه تولیدهای خود را که در مشابه با تولیدات غیربومی از کیفیت بالاتری برخوردارند را در نمایشگاه بزرگی که قرارگاه در آینده برگزار میکند را در معرض دید عموم قرار دهند که با موافقت هیئت مدیره مواجه شد.