حجتالاسلام کشوری، دبیر شورای راهبردی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت در گفتگوی صریح دانشجویی در دانشگاه اصفهان گفت: چه تضمینی برای برنامههای امروز سازمان حفاظت از محیط زیست در حوزه غذا و کشاورزی وجود دارد؟
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو نشست گفتگوی صریح دانشجویی چهار دهه مواجهه آرمانهای انقلاب اسلامی با الگوهای توسعه در سالن الغدیر دانشگاه اصفهان با حضور حجتالاسلام کشوری، دبیر شورای راهبردی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت از دیروز دوم مهرماه آغاز گردیده و تا چهارم مهرماه ادامه دارد.
حجتالاسلام کشوری با اشاره به مواجهه تفکر انقلابی با تفکر مدافعین الگوهای توسعه غربی در ایران در طول چهار دهه گذشته عمر جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز این مواجهه بسیار جدی شده است و امروز در درون کشور درگیر جنگ تحلیلها هستیم. کلمه جنگ در این مواجهه بسیار به جاست چرا که تحلیلهایی که دو طرف این تفکر را ارائه میکنند صد و هشتاد درجه با همدیگر اختلاف دارند؛ لذا لازم است گفتگوها در این زمینه پررنگ شود تا به یک وفاق ملی در این زمینه دست پیدا کنیم طرفین ادعای تبدیل دارند و امروز باید از بین این دو تدبیر یکی را انتخاب کنیم. جنگ بین این دو تفکر دو دهه دیگر ادامه دارد و هر روز هم داغتر خواهد شد.
دبیر شورای راهبردی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت افزود دیگر مقابل برنامهها و اقدامات سازمان برنامه و بودجه کوتاه نیاییم چرا که این سازمان ادعای برنامه و تدبیر میکند، ولی هر روز مشکلی را پیش روی ملت ایران قرار میدهند از جمله این مشکلات بحران جمعیت کشور است و سن نرخ جانشینی در ایران هم اکنون ۷ / ۱ است نتیجه این میشود که در دو دهه آینده ما حتی نیروی کار در بخش تولید هم نخواهیم داشت و علاوه بر آن کاهش جمعیت عواقب تربیتی و امنیتی نیز دارد این تدبیر کاهش جمعیت کجا زاییده شد؟ در زمان برنامه اول توسعه در سازمان برنامه و بودجه متولد شد و به صورت پرطمطراق و با تبلیغات گسترده عنوان کردند دو فرزند کافی است مردم هم پذیرفتند.
وی تاکید کرد در طول ۴ دهه انقلاب در برخی موارد سرمان کلاه رفت و یکی از این موارد بحث کنترل جمعیت است که ما طرح به الگوهای کاهش جمعیت غربی دادیم و امروز اگر به فکر علاج باشیم به راحتی امکان پذیر نخواهد بود.
دبیر شورای راهبردی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت در سخنانی صریح گفت: کشور به اسم پیشرفت وارد سدسازیهای گسترده شد و در حوزههای آبریز مرتبط با دریاچهها و تالابها سدهای بسیار بزرگ طراحی شدند حال آنکه پایین دست سد شبکه مویرگی و زهکشی از بین رفت به گونهای که حتی در بارشهای سنگین و گسترده به دلیل تخریب شبکه مویرگی زمین قدرت جذب آبها را نداشته و در روبنا تبدیل به سیلاب گشته و بارشها از حیث انتفاع خارج میشود.
وی عنوان کرد به معنای واقعی کلمه با پدیده تغییر اقلیم مواجه هستیم. حدود ۱۰۰ سد در حوزه آبریز دریاچه ارومیه طراحی و اجرا شد که امروز شاهد خشک شدن آن هستیم. آقای عیسی کلانتری که امروز رئیس سازمان محیط زیست ما هستند در مطالبات قبلی تنها جواب دادند که ما مهندسهای نادانی بودیم که این قدر گسترده سدسازی کردیم.
دبیر شورای راهبردی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت خاطرنشان کرد البته سد در برخی جاها توجیه دارد، ولی اینکه بیایند در حوزه آبریز تالابها و دریاچهها این تعداد سد احداث کنند یک اقدام کارشناسی نشده سازمان برنامه و بودجه و جریان توسعهگرا در کشور است امروز کشور با مسئله آب روبرو است این جریان توسعهگرا هم اکنون سه طرح را برای جبران کمبود آب کشور پیشنهاد دادهاند که هر سه طرح خطرناک است یعنی نه تنها مشکل حل نخواهد شد بلکه چالش را تشدید خواهد کرد.
وی در ادامه گفت: اولین طرح، طرح نکاشت اعلام شده است یعنی حوزه کشاورزی ما از آنچه امروز هست ضعیفتر میشود و وابستگی در حوزه غذا تشدید میگردد امروز ایران در حوزه غذا ۶۰ درصد به خارج از کشور وابسته است.
دبیر شورای راهبردی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت گفت: دومین طرح رفتن به سمت کشت فراسرزمینی است. هم اکنون ایران در چند کشور دنیا، چون برزیل دارد زمین برای کشت خریداری میکند با این بهانه که آنها کشورهای پرآبی هستند و محصولات کشاورزی را پس از کشت از آن کشورها به ایران منتقل کنند. با وضعیت تقابلی که دنیای استکبار با ایران دارد و صد سال پیش به گونهای به ما ضربه زدند که ۱۱ میلیون جمعیت ایران در اثر فقر و نبود غذا و قحطی جان باختند آیا این طرح یک طرح عاقلانه و از سر تدبیر است؟ که در بحث کشاورزی کشت فراسرزمینی را اصل قرار دهیم؟ بنابراین در آینده با یک تهدید در بحث محتمل غذای مردم ایران تحلیل مواجهیم.
وی اظهار کرد از این دو مسئله خطرناکتر طرح تراریخته هاست که همیشه اعلام کردند ذیل پروژه تراریختهها احتمال ترور بیولوژیک مردم ایران بسیار بالاست. تراریخته از نظر ما غذا نیستند و ضد سلامت هستند امروز بحث تراریختهها در کشور داغ است.
دبیر شورای راهبردی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت افزود لذا وقتی عنوان میکنیم که در کشور جنگ تحلیل وجود دارد از این جهت است درست است کشور دارای مشکلاتی است که باید این مشکلات حل شوند. سوال اول این است که چرا این مشکلات این گونه تشدید شدند؟ مشکلاتی، چون جمعیت، غذا، آب مگر در این کشور سازمان برنامه و بودجه متکفل تدبیر نبوده است؟
وی ادامه داد این طرحها همگی به اسم پیشرفت نوشته شدند با یک کلام آقای کلانتری که ما مهندسهای نادانی بودیم ضربهای که به محیط زیست و غذای مردم ایران وارد شده است جبران نمیشود که ایشان دوباره مسئولیت گرفتند و دنبال این هستند که تراریختهها را در کشور آزاد کنند اگر یک دهه آینده دوباره ایشان گفت: ما مهندسهای نادانی بودیم که تراریختهها را آزاد کردیم چه کسی پاسخگو خواهد بود؟