وجود مشکل کمبود فضا و امکانات آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور امری مشخص است اما به دانشجویان هنگام انتخاب این دانشگاه، گفته نشده ممکن است به خاطر ازدیاد جمعیت به بیمارستانی در حاشیه شهر تبعید شوند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-زینب امیدی، حداقل از روزهای اول مهر بیشتر از این انتظار میرفت. اینکه روزهای شاد و بی دردسری را سپری کند و فضای کم حاشیه تری را نسبت به باقی فصول سال داشته باشد؛ اما علی رغم آنچه تصور میشد خیلی از جدید الورودها در به در خوابگاه شدند، بعضی دانشگاهها هنوز درگیر مرمت و بازسازی دانشکدهها از تابستان هستند و تعداد دیگری مثل دانشکده دندانپزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز از دوم مهر ماه، سال تحصیلی را با اعتصاب و تجمع آغاز کرده است.
دانشجویان روزانه دندانپزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز مدت هاست که بدلیل کمبود فضای آموزشی که ناشی از ادغام واحد پردیس خودگردان با دانشجویان روزانه است معترض هستند، اما از سوی مسئولین راه حل مناسبی دریافت نکرده اند. تا اینکه با آغاز سال تحصیلی دانشگاه اعلام میکند دانشجویان پردیس خودگردان باید به بیمارستان سینا در کارون منتقل شوند، خبری که با سیل اعتراضات این دانشجویان همراه میشود و یک هفته تجمع را به همراه میآورد.
از طرفی دانشجویان روزانه این دانشگاه هم دست به اعتراض میزنند که دانشجویان پردیس خودگردان جای آنها را تنگ کرده اند و هیچ کدام پایشان را در بخشهای بیمارستان نمیگذارند و کلاسها با مشکل مواجه میشوند. تنها دو روز از مهر ماه گذشته بود که شرایط پیش آمده در این دانشگاه موجب استعفای رئیس دانشگاه میشود و حالا همه چیز روی زمین و هوا معلق میماند.
بعد از استعفای رئیس دانشگاه جندی شاپور، وضعیت بلاتکلیفی بیشتر از قبل بر این دانشگاه حاکم شد. از طرفی عدهای گلایه از کمبود فضای آموزشی به خاطر ازدیاد جمعیت در دانشگاه دارند و عدهای دیگر نمیخواهند به بیمارستانی با فرسنگها فاصله عزیمت کنند.
دعوا بازی!
به نظر میرسد مسئولین دانشگاه آسانترین راه ممکن را برای حل مساله انتخاب کرده اند، اما دانشجویان این ترفند را صرفا پاک کردن صورت مساله میدانند. یکی از دانشجویان دانشکده دندانپزشکی جندی شاپور به خبرنگار ما میگوید: روز اول مهر جلسهای بین شورای صنفی با رئیس دانشکده برگزار شده؛ اما هنوز به درخواست دانشجویان رسیدگی نشده است.
وی ادامه داد: امروز هم در اعتراض به این موضوع هیچکدام از دانشجویان سراسری وارد بخشها نشدند. در اواسط تابستان به دستور معاون آموزشی این دانشکده قرار بر این بود که دانشجویان پردیس بین الملل به بیمارستان سینا که به عنوان پردیس دانشگاه جندی شاپور شناخته میشود، منتقل شوند؛ اما گویا به این برنامه عمل نشده و موجب ایجاد بی نظمی در محیط دانشکده دندانپزشکی اهواز شده است.
وی تصریح کرد: این موضوع با ماندن دانشجویان پردیس نه تنها امکان پذیر نیست؛ بلکه وضعیت بخشها از کنترل اساتید هم خارج خواهد شد.
تجمع دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز در تاریخ چهارم مهر ماه
بیمارستان سینا به لحاظ دوری از اهواز برای دانشجویان مناسب نیست
اما طرف دیگر ماجرا دانشجویان پردیس خودگردان هستند که شبیه یک توپ فوتبال وسط بازی مسئولین دانشگاه پاس کاری میشوند. طبق بررسیهای صورت گرفته مشخص شده است که بیمارستان سینا همان بیمارستانی که قرار است دانشجویان پردیس خودگردان به آن بروند در شهر کارون قرار دارد و کارون هم در حاشیه شهر اهواز است؛ بنابراین هم از لحاظ بعد مسافتی و هم پایین بودن امنیت برای دانشجویان دشوار است.
برای بررسی بیشتر با افزون، عضو شورای صنفی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تماس گرفتیم. او ضمن تایید مشکلات رفت و آمد دانشجویان دندان پزشکی ورودی ۹۴ پردیس خودگردان دانشگاه جندی شاپور به این بیمارستان یادآور شد: ممکن است بیمارستان اهواز به لحاظ امکانات دندانپزشکی مجهزتر از دانشگاه علوم پزشکی اهواز باشد؛ اما از آنجایی که در حاشیه شهر قرار دارد، به لحاظ بیماریابی هم ممکن است دانشجویان با مشکل مواجه شوند.
این عضو شواری صنفی تصریح کرد: هرچند که ما از لحاظ فضای آموزشی در دانشگاه نیز با مشکل روبرو هستیم؛ به طور مثال زمانی که استاد بالای سر بیمار حضور دارد باید برای شش دانشجو عصب کشی را توضیح بدهد که ممکن است فقط دو نفر دید خوبی داشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در بخش پروتز نیز با کمبود یونیت روبرو هستیم شاید دانشکده به این خاطر تصمیم به انتقال این دانشجویان به بیمارستان سینا کرده است.
تبعیدگاه اجباری...
آنچه مشخص است وجود مشکل کمبود فضا و امکانات آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور است، اما گویا مسئولین این مهم را از خاطر برده اند که تاوان این کمبودها و نبود یک مدیریت عاقلانه و صحیح به پای دانشجویان نوشته نشده است. به آنها هنگام انتخاب این دانشگاه گفته نشده ممکن است به خاطر ازدیاد جمعیت به بیمارستانی در حاشیه شهر تبعید شوند.
پس از استعفای رئیس این دانشگاه سرآخر روز سه شنبه ۱۱ مهر، با حکم وزیر بهداشت، ایرج نظری استادیار دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به سمت ریاست این دانشگاه منصوب شد. حالا همه نگاهها به چرخش دست مدیریتی مدیر جدید دوخته شده است و دانشجویان این دانشگاه همچنان در شرایط مستاصلی به سر میبرند.