در روزهای گذشته یکی از هشتگهای محبوب در شبکه اجتماعی توییتر #مساله_اصلی_من بود.مهمترین مساله چندسال اخیر کشور در دغدغههای فعالین مجازی هم پررنگترین بود. مشکلات اقتصادی از قبیل: تورم، بیکاری، فساد اقتصادی دولتمردان و... محور اصلی توییتهای دانشجویان شد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجیآبادی؛ استفاده از شبکههای اجتماعی و همراه شدن با ترندهای روز حالا تبدیل به یکی از عادات بسیاری از ما شده است. هر کدام از ما دوست داریم تا بهترین هشتگهای روز را بشناسیم تا با کمک آنها با موضوعات داغ روز همراه شویم یا اینکه پستهای خود را در مورد همان موضوع منتشر کنیم. شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، توییتر و فیسبوک با هشتگها بسیار سر و کار دارند و شما برای اینکه پستهایی درباره موضوعات داغ روز منتشر کنید، باید از هشتگها استفاده کنید. در روزهای گذشته یکی از هشتگهای محبوب در شبکه اجتماعی توییتر #مساله_اصلی_من بود. بسیاری از فعالین مجازی و دانشجویان به طرح اصلیترین دغدغههای خود با این هشتگ پرداختند. اما مهمترین مساله چندسال اخیر کشور در دغدغههای فعالین مجازی هم پررنگترین بود. مشکلات اقتصادی از قبیل: تورم، بیکاری، فساد اقتصادی دولتمردان و... محور اصلی توییتهای دانشجویان شد. سیاست خارجی، ازدواج و مشکلات علمی دانشگاهها و... هم دیگر محورهای پربازدیدترین توییتها را تشکیل میداد. مجتبی آزاد با انتشار عکسی از صف طولانی مشتریان برای خرید گوشیهای یکی از برندهای خارجی، از وضعیت بد اقتصادی تولیدکنندگان داخلی و عدم حمایت صحیح توسط دولت و مردم از آنها انتقاد کرد و نوشت: #مساله_اصلی_من اینه چرا از این صفوف مشتاق واسه خرید کالای ایرانی نمیبینیم؟ حمایت ازکالای وطنی میهن دوستی نیست؟ اگه فک میکنی نیست اشتباه کردی.
در همین مورد بر اساس گزارش رسمی تجارت خارجی ایران، در ۴ ماهه اول امسال صادرات غیرنفتی کشور بالغ بر ۲ ٫ ۹ میلیارد دلار کمتر شده و واردات کالا تقریبا همین میزان افزایش پیدا کرده است. بدین ترتیب، تراز تجاری کشور که در سال گذشته مثبت شده بود، امسال منفی شده است. یکی دیگر از کاربران دانشجو هم با انتقاد از رسوخ فساد اقتصادی در میان عدهای از مسئولین در صفحه شخصی توئیترش نوشت: #مساله_اصلی_من اینست که چرا جیب یه عدهای مث چاه میمونه و هیچوقت پر نمیشه؟
در سالهای اخیر رونمایی از فسادهایی، چون فیشهای نجومی، فساد اقتصادی ۸ هزارمیلیاردتومانی صندوق ذخیره فرهنگیان، اختلاس ۸۰۰ میلیاردتومانی از بانک ملت و دهها نمونه دیگر موجب شکلگیری موج گستردهای از مطالبه برای مبارزه با فساد اقتصادی میان دانشجویان شد. آخرین نمونه از این مساله دستگیری برادر معاون اول رییسجمهور است. وی در دوران انتخابات از جمله مدعیان مبارزه با فساد بود. اما محمد موحد از فعالین دانشجویی با اشاره به وضعیت سیاست خارجی ایران و به خطر افتادن شیشه عمر برجام به اشتغالزایی روحانی پرداخت و گفت: #مساله_اصلی_من اینه که وقتی برجام رسما دبه شد، روحانی چطور میخواد واسه جوونا حدود یه میلیون شغل که وعده داده بود را ایجاد کنه؟
حسن روحانی در طول مذاکرات هستهای از اشتغال جوانان تا آب خوردن و دهها مساله دیگر را در گرو توافق با غرب به ویژه امریکا خواند. اما پس از گذشت سه سال از عمر برجام و نقض مکرر ان توسط دولت ترامپ امروز تمامی آرزوهای دولت در معرض طوفان مشکلات اقتصادی است. در این میان، اما حسن روحانی چندی قبل مدعی شد طبق برنامه ششم توسعه ۹۵۵ هزار شغل سالانه ایجاد میشود و سازوکاری که ما برای اشتغال داریم این است که به غیر از ایجاد رونق اقتصادی در جامعه به خصوص در صنایع کوچک و متوسط، همچنین در زمینه گردشگری و فناوری و... طرحهایی هم برای مهارتآموزی جوانان داریم، جوانان فارغالتحصیل میتوانند در سایت موردنظر ثبتنام کرده و به مدت ۴ الی ۶ ماه مهارت بیاموزند و همزمان در بنگاه اقتصادی مشغول کار میشوند. پوریا از دیگر کاربران دانشجوی توییتر با انتشار تصاویر تقدیر حسن روحانی از دری اصفهانی جاسوس برجام و مهدی جهانگیری برادر حاشیهساز معاون اول دولت نوشت: #مساله_اصلی_من این مدال افتخارایی که روحانی به این جاسوسا و مفسدا میده مثه این میمونه شما از دزد خونت بخاطر عملش تقدیر و تشکر کنی.
در پرونده دری اصفهانی با گذشت یک سال از تشکیل این پرونده در دستگاه قضایی، سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرد: این فرد دو تابعیتی و دارای تابعیت کانادا و ایران بوده است که در سالهای گذشته اقدام به ارتباط با دو سرویس جاسوسی کرده است که در نهایت حکم وی قطعی و متهم در حال طی کردن ۵ سال حبس خود به جرم جاسوسی است. در مورد مهدی جهانگیری هم مسئولین دستگاه قضا مبلغ مورد اتهام وی را ۳ هزار میلیاردتومان ذکر کردند. اما مهتا ایرانی در میان توییتهای پرحجم اقتصادی و سیاسی به دغدغه فرهنگی خود در مورد کاهش زمان و بهینهسازی استفاده از شبکههای اجتماعی پرداخت و گفت: #مساله_اصلی_من این روزها اینه که مدت حضورم در شبکههای اجتماعی رو به حداقل برسونم و همون مدت کوتاه رو مفید و مفیدتر کنم.
براساس آخرین آمار جهانی استفاده از شبکههای اجتماعی توسط مردم ژاپن بین ۱۷ تا ۱۹ دقیقه و در ایران بین ۵ تا ۹ ساعت است. عدم فرهنگسازی استفاده صحیح از فضای مجازی سالهاست بلای خانمانسوز جامعه ایرانی است. این مساله در وضعیت تحصیلی دانشجویان و کارآمدی مردم نیز به شدت اثرگذار شده است. از دیگر کاربران دانشجوی توییتر، با ابراز نگرانی از افزایش مصرف دخانیات در میان دختران و زنان نوشت: #مساله_اصلی_من آمار نگران کنندهی مصرف دخانیات بین دختران سرزمینمه. دخترانی که قراره مادران نسل فردا باشند.
آمارها نشان میدهد در پنج سال گذشته میزان مصرف دخانیات در بین دختران از ۹ دهم درصد به ۲. ۱ درصد رسیده است. بنا به آخرین تحقیقات وزارت بهداشت مصرف سیگار و قلیان بین دختران در ۵ سال گذشته دوبرابر شده است. باید توجه کرد که مصرف سیگار در نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ ساله افزایش کمی داشته که عمده آن در دختران نوجوان بوده است. علیرضا رحیمی، اما سعی کرد با کشیدن این دغدغه به سرنوشت لیست امیدو حامیان دولت، از سرنوشت بد چشم رای دادن چشم بسته به برخی افراد انتقاد کند. وی در این مورد نوشت: و، اما #مساله_اصلی_من تَکرار بعدی خاتمیه که عایا از توش جاسوس و فاسد و دزد و سلفی بگیر و #ژن_خوب درمیاد یا چی؟
حواشی دولت و حامیان اصلاحاتی آن دستمایه انتقاد بسیاری از مردم شده است. حقوقهای نجومی، چون صفدر حسینی پدر نماینده لیست امید در تهران، فساد اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان، دزدی از بانک ملت، سلفی تحقیرآمیز نمایندگان لیست امید با موگرینی و ژن خوب فرزندان بزرگان اصلاحات از حمله مواردی است که جایی برای پاسخگویی برای حامیان دولت باقی نگذاشته است. عادل اصغری هم از دیگر فعالین دانشجو، با منتشر کردن عکس دستهای چروکیده و رنجکشیده کارگری نوشت: #مساله_اصلی_من این است که اون مسئول بجای کارِ اثر بخش مشغول #حاشیه_سازی باشد، از صاحب این دستان شرم نمیکند!
متاسفانه برخی از مسئولین دولتی، چون رئیسجمهور طوری در سخنان خود موضع میگیرند گویی هنوز در فضای انتخابات و وعده و وعید به سر میبرند. به جای انکه پاسخگوی ۴ سال دولت گذشته و مشکلات اقتصادی سنگینی، چون رکود، تورم و بیکاری باشند هرازچندگاهی با حمله به منتقدین وضعیت روانی جامعه را دچار آشفتگی کرده و از پاسخگویی به مردم فراری هستند. به عنوان مثال رئیسجمهور ابتدای هفته با حضور در دانشگاه تهران به مناسبت آغاز سال تحصیلی با حملات پیدرپی به منتقدین و رقبای انتخاباتیاش از لزوم نقد و توجه به آزادی سخن گفت. غافل از اینکه در فضای دانشگاه، دانشجویان و تشکلها اجازه سخن گفتن مقابل وی را پیدا نکردند!
#مسئله امروز انقلاب اسلامی، لیبرالیسم و لیبرالها هستند.
جریان لیبرالیسم به شکل ساخت یافته و انضمامی در عمده ساحت های مختلف جامعه نهادینه شده و بستر انواع فسادها و انحرافها است.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
جریان لیبرالیسم به شکل ساخت یافته و انضمامی در عمده ساحت های مختلف جامعه نهادینه شده و بستر انواع فسادها و انحرافها است.