رئیس دانشگاه حکیم سبزواری گفت: ابوالفضل بیهقی و اثر ماندگار او یعنی کتاب تاریخ بیهقی تنها متعلق به ایرانیان نیست بلکه متعلق به تمام جهانیان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، جواد حدادنیا امروز در هفتمین همایش نکوداشت ابوالفضل بیهقی در دانشگاه حکیم سبزواری گفت: ابوالفضل بیهقی و اثر ماندگار او یعنی کتاب تاریخ بیهقی تنها متعلق به ایرانیان نیست بلکه متعلق به تمام جهانیان است.
وی با اشاره به جایگاه ادبی بیهقی بیان کرد: بیهقی فراتر از یک ملت و کشور است و باید در جهت شناساندن او به جهانیان بکوشیم.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه کلام، نثر و حقیقت گویی بیهقی در تاریخ نگاری بی نظیر است، ادامه داد: از همه متخصصان و اساتید و صاحب نظران امر می خواهیم تا کمک کنند تا با جمع آوری مستندات زمینه ثبت کتاب تاریخ بیهقی به عنوان میراث معنوی جهانی در یونسکو فراهم شود.
حدادنیا بیهقی را نه تنها مورخی بزرگ در تاریخ ایران بلکه ادیبی پارسی گو و شیوا سخن عنوان و اظهار کرد: بر آنیم که به واسطه برگزاری سالانه همایش برای این بزرگ مرد دیار سربداران، چراغ دانش و فهوای کلام و نثر بیهقی همیشه روشن و تابناک باقی بماند.
وی در ادامه از زحمات چندین ساله شورای شهر و دانشکده ادبیات و زبان فارسی این دانشگاه به جهت برگزاری منظم و هر ساله همایش بزرگ داشت بیهقی تقدیر و تشکر کرد.
بیهقی از جمله مفاخر مشاهیر مشترک میان ایران و کشورهای فارسی زبان منطقه است
در ادامه رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در ایران نیز گفت: ابوالفضل بیهقی پدر نثر فارسی از جمله مفاخر مشاهیر میان کشورهای فارسی زبان سطح منطقه است و وجود این شخصیت تاریخی پیوند عمیقی از لحاظ فرهنگی میان کشور های ایران و افغانستان ایجاد کرده است.
شفیق شرق افزود: برگزاری این مراسم بزرگداشت نقش مهمی در شناسایی ابعاد مختلف شخصیت ابوالفضل بیهقی به جهانیان دارد و کشور های فارسی زبان باید هرساله در روز اول آبان ماه مراسم بزرگداشت پدر نثر فارسی را برگزار کنند.
وی با اشاره به تاثیر گذاری کتاب تاریخ بیهقی در ایجاد وحدت میان کشور های افغانستان و ایران، گفت: این دو کشور دارای فرهنگ و تاریخی مشترک هستند و در تاریخ زبان ادبیات فارسی دانشمندان و شخصیت های ادبی بزرگی در کشور های افغانستان و ایران وجود دارد.
رایزن فرهنگی سفارت افغانستان گفت: با برجسته سازی نقاط مشترک فرهنگی میان کشورهای فارسی زبان، توطئه کشورهای استکباری در ایجاد اختلاف بین این کشورها از بین می رود.
وی پاسداری و حراست از فرهنگ دیرینه کشور ها را مهم ترین عوامل جلوگیری از نابودی فرهنگ ها دانست گفت: پاسداری نکردن از فرهنگ غنی سبب می شود که کشور های غربی و استعمار گر بر مسائل فرهنگی غلبه کنند.
گفتنی است هفتمین همایش نکوداشت ابوالفضل بیهقی نیز از امروز به مدت دو روز
با حضور مهمانان بین المللی و ملی در پنج بخش در حال برگزاری است.