به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، عابدینزاده عصر دیروز در نقد فیلم «هیس دخترها فریاد نمیزنند» که توسط نهاد رهبری در تالار اجتماعات دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد در جمع دانشجویان گفت: این فیلم که در خصوص کودک آزاری است و قتل عمد نیز در آن مطرح میشود، میبینیم که برخی ازنکات قانونی دراین زمینه بیان نشده است، در صورتی که ما در پرونده هایی مانند این بحث دفاع مشروع را داریم.
وی افزود: فکر می کنم عدم مطرح نشدن این موضوعات حقوقی در فیلم هیس به صورت نا آگاهانه نبوده است.
معاون دادستان خراسان رضوی بیان کرد: در این نوع پرونده ها در صورت اثبات دفاع مشروع و جنون آنی فرد مرتکب نافی مسئولیت کیفری خواهد بود.
این استاد حقوق و روانشناسی متذکر شد: همچنین در قانون آمده است، در صورتی که مقتول ولی دم نداشته باشد، رئیس قوه قضائیه ولی دم او خواهد بود و دادستان می تواند از طرف رئيس قوه قضائیه گذشت کند و دیه را بخواهد.
عابدینزاه خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی قاتل به خاطر جنبه عمومی جرم به ۱۰ سال زندان محاکمه میشود.
وی یکی از جنبه های مثبت فیلم را در نظر گرفتن تمام ابعاد جامعه دانست و تصریح کرد: در این فیلم می بینیم که از والدین کودک تا معلم و پزشک به حرفهای او گوش نمیدهند، در صورتی که سخنان کودکان صادقانه است و براحتی نمی توان از کنار آنان گذشت.
معاون دادستان خراسان رضوی گفت: نباید از کنار این موضوعات به راحتی گذشت، چناچنه سابقه روانشناسی و مجرمین را بررسی کنید، به اتفاقات تلخی در دوران کودکیشان برخواهید خورد.
استاد حقوق و روانشناسی با بیان این که خانواده هایی که کودکان آنان مورد آزار قرار گرفته اند به خاطر آبروی خود با شرایطی دست و پای ما را در پیگیری این موضوعات میبندند، گفت: آیا کودکان باید کشته شوند که به موضوع عفت آنان توجه کنیم؟
عابدینزاده در پایان سخنان خود با بیان این نکته که خانوادهها به منظور پیشگیری از این اتفاقات باید آگاهی خود و بچهها یشان را بالا ببرند، افزود: در راستای این مهم کارگروهها و برنامه هایی در جهت پیشگیری از وقوع جرم در نظر گرفته ایم.
کارگردان در موضوع فیلم خوب تحقیقات کرده بود؛ اما فیلم، خوب ساخته نشده است
در ادامه برومند، کارشناس مسائل سینما در نقد فیلم «هیس، دخترها فریاد نمیزنند» گفت: اگر چه کارگردان در خصوص موضوع فیلم خوب تحقیقات کرده بود؛ اما فیلم، خوب ساخته نشده است.
وی افزود: این فیلم که در مورد کودک آزاری است در آخر می فهیم که قرار است که یک فرد بیگناه به خاطر قوانین اعدام شود!
این کارشناس مسائل فیلم و سینما بیان کرد: فیلم به خصوص سکانسی که وکیل متهم در دادگاه از او دفاع میکند، شعار گونه است و فیلم اطلاعاتی از آنچه روایت می کند به مخاطب نمیدهد.
برومند متذکر شد: در این فیلم به جای اینکه وکیل بیگناهی متهم را اثبات کنند کارگردان می توانست از گزارههای دیگری به منظور نجات او استفاده کند که به مخاطب این حس دست ندهد که یک فرد بیگناه را میخواهند پای چوبه دار ببرند.