گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سمانه علیدادی، تجمع عظیم مسلمانان و آزادگان جهان همزمان با اربعین امام حسین (ع) در کربلا فرصتهای جدیدی را پیش روی جهان اسلام قرار میدهد تا با درک و دریافت وجوه متعدد اهمیت این حضور میلیونی به گره گشایی مشکلات مسلمانان و اصلاح جامعه اسلامی بپردازند. فرصتی که شاید نسلهای بسیار منتظر آن بودهاند.
موکب اولیها
در مسیر نجف – کربلا در مجاورت عمود 1397 خیمه گاهی در گودی برپا شده که آدمهایی از یک جنس با زبانها، نژادها و ملیتهای مختلف کنار هم جمع کرده است. نامش به هر زبان که بخوانی موکب دانشجویان جهان اسلام است.
مراسم اربعین امام حسین (ع) در طول چند سال اخیر حکایت از تفاوتهای شگرف هر مراسم با مراسم سال قبل دارد و در هر سال پدیدهها و ظرفیتهای جدیدی نمایان میشود. پدیده اربعین امسال نیز شاید همین اجتماع صمیمی دانشجویان و طلاب مسلمان از کشورهای مختلف در موکب دانشجویان جهان اسلام است.
اربعین، چلهنشینی، ویژن
علی مظفری، مسئول اجرایی موکب دانشجویان جهان اسلام در عراق است و دانشجوی کارشناسی ارشد روابط بینالملل دانشگاه آزاد علوم تحقیقات تهران که معتقد است اربعین امام حسین(ع) چهل روز پرتکاپویی است که در هر روز آن شیعه میکوشد بیشتر از روز قبل شبیه امام خود شود و تکرار هر ساله این چلهنشینی تفاوت بین امام و ماموم را کاهش میدهد.
دانشجوی روابط بینالملل دانشگاه آزاد علوم تحقیقات تهران در مورد ایده اولیه کار میگوید: ایده اولیه کار از یک دغدغه دانشجویی و احساس خلا ارتباطی بین زائرین شرکت کننده در اربعین و کمبود برخی خدمات چون خدمات پزشکی به صورت رایگان به زوار اربعین شکل گرفت.
علی رغم اینکه چند سالی به دنبال اجرایی کردن این ایده بودهاند اما فضای آن به دانشجویان داده نشده بود. با عوض شدن فضای دانشگاه آزاد و همدلی ریاست دانشگاه آزاد علوم تحقیقات دکتر فرهاد رهبر و معاونت فرهنگی دانشگاه حجتالاسلام ذاکری موفق میشوند امسال این ایده را عملیاتی کنند که با توجه به فرصت کوتاهی که از یک ماه پیش تا کنون داشتهاند، خروجی قابل قبولی تا کنون ارائه کردهاند.
مسئول اجرایی موکب میگوید: یکی از دغدغههای اصلی ما نزدیک کردن دانشجویان مسلمان کشورهای مختلف با استفاده از فضا و پتانسیل اربعین است که در این فضا اتفاقات خوبی افتاد مثلا دانشجویان و طلاب جامعه المصطفیالعالمیه در این مسیر بسیار همکاری کردند.
مظفری اشاره میکند که وقتی دغدغهمان نزدیک و یکسان باشد مسلماً تلاشمان برای آزادی مظلومانی چون شیخ زکزاکی، رسیدگی به وضعیت بغرنج معیشت و سلامت مسلمانان یمن، کشتار و آوارگی مسلمانان میانمار و حفظ هستههای مقاومت ملتهای مظلوم بیشتر میشود و این انسجام و یکی شدن چشماندازها باعث تعجیل در ظهور میگردد.
بسیجی فعال دانشگاه آزاد علوم تحقیقات هدف دیگرشان را اینگونه میگوید: هر کس که در مقابل ظلم بایستد امام حسینی است و ظالم هر که باشد چه حکومت نیجریه، چه عربستان و چه میانمار انسان آزاده از هر جای دنیا میتواند علم عدالت را مقابل آنها بلند کند، در حقیقت دنبال این هستیم که فضای مقابله با ظلم را به یکدیگر منتقل کنیم.
زمزمه محبت
حاج آقا پاشاپور، که هم مسئول فرهنگی موکب است و هم به نوعی بابای بچهها میگوید: در گذشته با دانشجویان و طلاب خارجی زیادی ارتباط داشتهام، در ادامه هم با دانشجویان این موکب آشنا شدم و چون خود را با آنها هم هدف دیدم با هم، هم مسیر شدیم.
هر کار زمین ماندهای را انجام میدهد از جفت کردن کفشهای هم موکبیها و سر و سامان دادن به وضعیت غرفهها تا باز کردن گره ارتباطی بچهها و پیش نمازی. در حالیکه با یک کودک عراقی مشغول بازی است میگوید: اربعین مقدمه ظهور است و در اربعین استکبار از هیمنه میافتد و جایش با ولایت الله پر میشود.
رزمنده سالهای دفاع مقدس آرزوی اتحاد مسلمانان در جهان را دارد و نابودی استکبار را فقط با اتحاد مسلمانان امکانپذیر میداند و میگوید: لازم است که کار دانشجویی زیادی در این زمینه انجام بگیرد، امروز به جایی رسیدهایم که باید دست از خودخواهیها برداریم و با صداقت و نیت خالص به دنبال اشاعه محبت باشیم.
از اثر محبت حرف میزند، از اینکه پیامبر اسلام با محبت انسانهای زیادی را اهل ایمان کرد و میگوید: محبت یک عنصر مرزشکن است وقتی صفات والای انسانی هدف باشد هیچ مرز و دیواری بین مسلمانان وجود نخواهد داشت و در این صورت نسبت به سرنوشت یکدیگر بیتفاوت نخواهیم بود و در این صورت امت واحده اسلام شکل خواهد گرفت.
خار مغیلان
از گفتهها اینگونه برمیآید که تا کنون پذیرای دانشجویان خارجی زیادی بودهاند و تا پایان اربعین امام حسین(ع) منتظر دیگر گروهها هستند، یک دانشجوی پاکستانی میگوید: حدود 550 اتوبوس از هم وطنانم راهی اربعین بودند که با عدم همکاری دولت تنها تعداد اندکی توانسته اند خود را به مراسم اربعین برسانند. همچنین وهابیت عربستان و اسرائیل بسیار هزینه میکنند که مردم طرف ایران و عراق و کربلا نیایند و از اربعین الگو نگیرند، زیر لب میگویم نمیدانی که برادر ایرانیت برای آمدن به اربعین از هفت خوان دولت فخیمه گذشته، خودش هم نمیداند امام حسین (ع) بازار چه کسانی را کساد کرده است.
یک دانشجوی بحرینی نیز خود را مشتاق بحث نشان میدهد و میگوید: دشمن هر کاری هم بکند باز مردم میآیند اینجا قواعد از نوع دیگری است، کجا دیدهاید که فقیری غنی را اطعام کند؟ اما اینجا میبینید.
در حالیکه قسمت اول روایت این رود جاری را تمام میکنم در شور حضور جوانانی از سراسر دنیا غرق میشوم و به حرف دانشجوی آفریقایی و جدیت کلامش میاندیشم که اربعین هر سال با سال دیگر متفاوت است و قطعا سال آینده مانند امسال نخواهد بود، بعد از صدهها دوباره میخواهیم کنار هم بودن را بچشیم، اربعین یک قدم به سمت ظهور است و این انقلاب قلبها چون دومینویی به سراسر جهان در حال انتقال است ...