کد خبر:۶۴۵۹۱۰

ییلدریم: هیچ نشانه‌ای در رابطه با استرداد گولن شاهد نبوده‌ایم

نخست‌وزیر ترکیه اعلام کرد، آنکارا انتظار داشت که واشنگتن در پرونده استرداد «فتح‌الله گولن» به ترکیه و حوادث پس از کودتای ماه جولای در این کشور، همکاری بیشتری با دولت ترکیه داشته باشد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «بینالی ییلدریم» نخست‌وزیر ترکیه در مصاحبه با «فرید زکریا» مجری شبکه «سی‌ان‌ان» از دولت آمریکا به خاطر درخواست برای ارائه شواهد و مدارک بیشتر در خصوص پرونده استرداد «فتح‌الله گولن» به آنکارا به شدت انتقاد کرد.

بنا بر این گزارش، در این مصاحبه، از نخست‌وزیر ترکیه پرسیده شد که آیا آنکارا انتظار دارد واشنگتن، شرایط استرداد گولن را فراهم آورد. ییلدریم در پاسخ به این سوال گفت: «ما انتظار داریم که این اتفاق رقم بخورم، اما تا این زمان هیچ نشانه‌ای در رابطه با محقق شدن استرداد گولن شاهد نبوده‌ایم».

وی در ادامه، ادعاهای مطرح شده توسط رسانه‌ها در خصوص نامه «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در رابطه با تضمین دادن به آنکارا برای استرداد گولن را رد کرد.

نخست‌وزیر ترکیه در پاسخ به سوالی درباره برخی ادعا‌ها مبنی بر اینکه فایل‌های ارسالی ترکیه برای استرداد گولن «جامع و قوی» نبوده گفت: «ما هم از آمریکا شواهد بیشتری درباره دست‌داشتن القاعده در حملات یازده سپتامبر درخواست نکردیم».

وی تأکید کرد: «زمانی که رئیس جمهور جرج بوش اعلام کرد که به آمریکا حمله شده، ترکیه نخستین کشوری بود که پیشنهاد کمک داد و ارتش خود را به افغانستان اعزام کرد. ما نپرسیدیم که چه کسی پشت این حملات است. آمریکا اعلام کرد، القاعده مسئول این حملات است و هیچ کس هم از آمریکا نخواست تا شواهدی در این خصوص ارائه دهد».

بنا بر این گزارش، ییلدریم در پاسخ به این سوال که «آیا آنکارا بر این باور است که آمریکا پشت پرده کودتای ماه جولای در ترکیه است»، گفت‌: «یک اعتقاد رایج بین مردم وجود دارد که آمریکا پشت این کودتا بوده است و دلیل آن هم عدم همکاری آ» ریکا برای استرداد گولن است».

نخست‌وزیر ترکیه افزود: «ما در دولت ترکیه این اعتقاد را نداریم. معنای کودتای ۱۵ جولای برای ما همان معنای حادثه یازده سپتامبر برای آمریکا است. ما انتظار اقدامات بیشتر از جانب دولت آمریکا در این رابطه را داریم.»

مصاحبه «بینالی ییلدریم» نخست‌وزیر ترکیه با شبکه «سی ان ان» در محل اقامت سفیر ترکیه در واشنگتن انجام شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار