مسئول نهاد رهبری در دانشگاهها گفت: هر چه جلوتر آمدیم جریان مقاومت قویتر شد تا به انقلاب اسلامی رسیدیم و الان ۴۰ سال است که مردم ایستاده اند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محمدیان، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها امروز در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه علوم قضائی گفت: دانشگاه علوم قضائی یکی از دانشگاههای راهبردی آموزشی عالی کشور است.
وی با بیان اینکه عدالت در جمهوری اسلامی و در نگاه توحیدی ما از جایگاه رفیعی برخوردار است و به همین دلیل دانشگاه علوم قضائی نیز یک دانشگاه راهبردی محسوب میشود، تصریح کرد: عدالت پرچم اجتماعی اسلام است و در واقع یکی از اهداف اصلی انبیا نیز تحقق عدالت محسوب میشود.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه عدالت در انقلاب اسلامی به عنوان یکی از ثمرات مبارزاتی ملت ایران است یک مسئله اساسی محسوب میشود، تصریح کرد: با این وجود دانشگاه علوم قضائی یک دانشگاه راهبردی است و، چون به قوه قضائیه کشور متصل است از جایگاه برتری نسبت به دیگر دانشگاهها قرار دارد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: با توجه به اینکه در دانشگاه علوم قضائی واحدهای درسی بیشتری به دانشجویان ارائه میشود بهتر است که دانشجویان دیگر دانشکدههای حقوق کشور نیز از ظرفیتهای این دانشگاه استفاده کنند.
وی گفت: دانشجویان ما از لحاظ اعتقادی، اخلاقی، دلبستگی به نظام خود و اعتقاد به هویت اسلامی و ایرانی در دنیا دانشجویان سرآمدی هستند و من معتقدم که خیلی از دانشجوها نیز از ما جلوترند.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه البته مشکلات کوچکی هم داریم، اما مهم این است که دانشجویان ما دین دارند و نسبت به توحید، نبوت و احکام دین شناخت دارند، تصریح کرد: باید دین دانشجویان را با فراهم کردن شرایط ازدواج برای آنها فراهم کنیم و در واقع هیچ کار فرهنگی به اندازه ازدواج نمیتواند در این زمینه موثر باشد. در هر حال امیدواریم که دانشگاه علوم قضائی در کنار احداث خوابگاه دانشجویی این دانشگاه نسبت به ساخت خوابگاههای دانشجویی متاهلی نیز اقدام کند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از رشته حقوق به عنوان یک رشته غیرقابل انعطاف نام برد و افزود: طبیعی است که با حقوق نمیتوان در جامعه زندگی کرد مثلا کسی که از دانشگاه علوم قضائی فارغ التحصیل میشود نمیتواند یک کتاب آئین دادرسی را روی میز بگذارد و با خانواده خود زندگی کند واقعیت این است که محیط خانواده محیطی آکنده از محبت و ابراز احساسات و عواطف است که در خیلی از کتابهای حقوق این موارد نیامده است. معتقدم که در کنار رشته حقوق باید به ادبیات و مسائل اجتماعی نیز توجه بیشتری شود وگرنه نمیتوان به صورت تک بعدی رشد کرد و اگر این گونه شود زندگی اجتماعی قضات با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه باید تمام ابعاد شخصیتی دانشجویان این دانشگاه رشد کند و یک چهره جامع تحویل جامعه شود، تصریح کرد: واقعیت این است که در موقع حکم دادن فقط باید به قوانین توجه کرد، ولی آن کسی که در مقابل قاضی قرار میگیرد یک انسان است از این رو قاضی باید بسیاری از مسائل روان شناسی و جامعه شناسی را بداند قاضی باید بداند که علت این دعواها چیست و چگونه میشود که انسان طغیان میکند قاضی باید بداند که چگونه میشود وکلا از ضعف افراد سوء استفاده میکنند و دیگر اینکه باید بداند عدهای ممکن است نتوانند در جلسات دادگاه خود را کنترل کنند.
حجت الاسلام محمدیان افزود: قاضی باید بداند که چه زمینه هایی برای جرم وجود دارد و چرا برخی افراد حریمها را میشکنند در هر حال اگر یک دانشجوی قضاوت این مسائل را بداند میتواند حکم را آگاهانه صادر کند واقعیت این است که فقط صدور حکم مهم نیست بلکه مهم این است که مخاطب قانع شود و وقتی که حکم خود را دریافت کرد قاضی را تحسین کند و به عنوان یک متهم بگوید که قاضی مرا به عنوان یک انسان درک کرد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به اینکه گاهی فرد خوب است، اما عملش خوب نیست و در مقابل گاهی فرد عملش خوب است، ولی خود فرد خوب نیست، تصریح کرد: قضات باید در کنار مسائل علمی به مسائل علوم انسانی و فلسفه انسان نیز توجه کنند درست است حکم خدا باید اجرا شود و ما باید احکام الهی را بفهمیم در واقع ما در عمل متعصب هستیم، ولی خدا نیز ما را تشویق کرده که بیشتر فکر کنیم.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه دانشجوی رشته علوم قضائی که یکی از مدیران آینده ماست باید بداند که دنیا و کشور ما چگونه مدیریت میشود، تصریح کرد: دانشجو باید کارشناس و تحلیل گر دقیق مسائل سیاسی و اجتماعی باشد نمیشود دانشجو را تنها به یک دادگاه، دادسرا و مجتمع قضائی فرستاد و گفت: کارتان را انجام دهید. در واقع دانشجو باید جریانات غالب و ظالم و مظلوم را بشناسد و بداند که جمهوری اسلامی امروز چه جایگاهی و نقشی دارد.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه اگر دانشجو نداند که در کجای دنیا قرار گرفته و اصلا برای او مهم نباشد که چه کسی بر سر کار است و چه دارد برای او تصمیم میگیرد ما وظیفه خود را درست انجام نداده ایم، گفت: دانشجو اگر در دوره جوانی انتقاد نکند و شور و هیجان اجتماعی نداشته باشد قطعا اگر به سن ما برسد هیچ احساس مسئولیت اجتماعی نخواهد داشت.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند: خدا لعنت کند کسانی را که تلاش کردند تا دانشگاه ما سیاسی نباشد، تصریح کرد: جوان ما هم باید درک سیاسی داشته باشد و هم در جامعه نقش سیاسی ایفا کند. درک سیاسی یعنی اینکه بداند مولفههای قدرت کدام است و چه کسانی در بحث مولفههای قدرت در کشور و جهان نقش دارند.
وی با بیان اینکه به تعبیر شهید بهشتی دانشجو موذن است و اگر موذن خواب بماند نماز مردم قضا میشود، تصریح کرد: دانشجو، چون هنوز آلوده به بحثهای مالی و قدرت نشده میتواند آزادانه حرف بزند و و آزادانه برای انجام اصلاحات در جامعه تلاش کند ما مشکل داریم، اما چه کسی بهتر از دانشجو میتواند این مشکلات را با نگاه دلسوزانه به مسئولان گوشزد کند.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه دانشجو حق اظهارنظر کارشناسانه و فارغ از قضاوت عجولانه در مورد مسائل مختلف را دارد، تصریح کرد: ۱۶ آذر یک عقبهای دارد در واقع این دانشجویان بودند که در مقابل نیکسون ایستادند و خون خود را دادند سال ۳۲ دانشجویان به میدان آمدند و از آن روز جریان مقاومت شکل گرفت و البته جریان سازش هم در کنار آن وجود داشته و به موازات هم حرکت کرده اند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به اینکه حرکت دانشجویان در مبارزه با استکبار حرکت پیشروانهای بوده تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب دانشجویان مسلمان بیشترین نقش را در تثبیت انقلاب داشتند و در هشت سال دفاع مقدس نیز دانشجویان بیشترین توان را برای جنگ گذاشتند معتقدم که جریان دانشجویی جریان مقاومت در برابر استکبار، ظلم، زیاده خواهیها و رانت هاست البته بعضیها دارند تلاش میکنند که ۱۶ آذر را تحریف کنند و جنبه ضد استکباری آن را از بین ببرند و این در حالی است که سه شهید واقعه ۱۶ آذر جان خود را در مقابله با استکبار و مبارزه با ظلم فدا کردند.
وی با بیان اینکه آن موقع جریان سازش، تسلیم و انقیاض قویتر بود، ولی هر چه جلوتر آمدیم جریان مقاومت قویتر شد تا به انقلاب اسلامی رسیدیم و الان ۴۰ سال است که مردم ایستاده اند و مقاومت به خرج داده اند و هزینه آن را نیز پرداخت کرده اند و سود آن را نیز برده اند، تصریح کرد: زمانی یاسر عرفات با تاسیس جنبش فتح توانست با ۵۰۰ نفر از نیروهای خود لشکر ۱۲ هزار نفری اسرائیل را شکست دهد، اما پس از آن آمریکا و انگلیس از طریق مصر توانستند زمینه مذاکره و سازش را فراهم کنند که در نهایت سازشها و عقب نشینیها موجب شد که جریان مقاومت تضعیف شود و دیدیم که چگونه یاسر عرفات به دست آشپز خود مسموم شد و کار به دست محمود عباس افتاد در هر حال مقاومت هزینه دارد، اما هزینه سازش صدها برابر مقاومت است.
حجت الاسلام محمدیان تصریح کرد: آنهایی که ما را در دنیا وادار به مذاکره و عقب نشینی میکنند تجربیات زیادی در این رابطه دارند در واقع آنها توانسته اند از این طریق طومار خیلی از انقلابها را در هم بپیچند در هر حال مقاومت هزینه دارد و استقلال و آقا خود بودن نیز هزینه بر است، اما مسئله این است که هزینههای سازش بیشتر است و هویتها را از بین میبرد و ملتها را سرخورده میکند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه عدهای هم که خیلی اتو کشیده هستند میگویند جنگ عراق، سوریه و یمن چه ربطی به ما دارد، تصریح کرد: نمیتوان این حرفها را زد و بعد ادعای مسلمان بودن را داشت همه ما میدانیم که اگر حتی کافری از ما درخواست کمک کند و به کمک او نرویم به فرمود: ه پیامبر (ص) مسلمان نیستیم.
وی با اشاره به اینکه آمریکاییها با فاصله چند هزار کیلومتری به خلیج فارس آمدند و میگویند که منافع ملی ما در اینجاست، تصریح کرد: آن وقت ما که با عراق چند هزار کیلومتر مرز مشترک و ارتباطات داریم و حتی بخش زیادی از هویت دینی ما در این کشور است چگونه میتوانیم ساکت بنشینیم البته منافع ملی ما با این همه قرابت و نزدیکی به عراق برای برخیها قابل فهم نیست، اما منافع ملی آمریکا با چند هزار کیلومتر فاصله از این کشور برای آنها قابل فهم است و از آن دفاع میکنند.
حجت الاسلام محمدیان از آمریکا به عنوان مهمترین طاغوت در صد سال اخیر در دنیا نام برد و افزود: یک جنگ پیدا کنید که آمریکا در آن نقش نداشته باشد و یا یک حکومت مردمی که سقوط کرده را پیدا کنید که آمریکا در سقوط آن نقش ایفا نکرده باشد سوال این است که آیا انسان هایی که در یمن کشته میشوند و وبا میگیرند انسان نیستند و فقط آنهایی که در کاخهای عربستان ساکنند انسانند؟
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه ۱۶ آذر نماد مبارزه با استکبار، ظلم، ستم، سلطه جویی و زیاده طلبی است، تصریح کرد: از آن روزی که دانشجویان خط مقاومت را شروع کردند این خط تا الان ادامه داشته و رو به رشد بوده است، اما در مقابل خط سازش مدام عقب نشینی کرده است. این سوال که عقب نشینی و سازش تا کجا سوالی است که هیچ وقت خط سازش به آن جواب نمیدهد.
وی تصریح کرد: پیش از انقلاب خط سازش میگفت: مگر میشود که مشت در برابر تانک بجنگد که ما میگفتیم که اگر اعتقاد و ایمان باشد میشود و این گونه هم اتفاق افتا و مشت بر تانک پیروز شد با این وجود بعد از پیروزی انقلاب نیز همین جریان مدعی میشد که ما نمیتوانیم در مقابل نظم نوین جهانی بایستیم آنها میگفتند که نقشه جدیدی برای خاورمیانه ترسیم شده است و ما نمیتوانیم که ایستادگی کنیم، اما امروز شاهدیم که چگونه بعد از شش سال در سوریه نقشههای دشمن با شکست مواجه شد پس میتوان در مقابل نظم نوین جهانی نیز ایستاد.
حجت الاسلام محمدیان با تاکید بر اینکه آینده از آن جریان مقاومت است و جریان سازش کاری از پیش نمیبرد، تصریح کرد: جریان مقاومت همیشه رو به جلوست و خداوند نیز وعده پیروزی این جریان را داده است در هر حال ما باید به جریان مقاومت کمک کنیم.
لازم به ذکر است در پایان این مراسم از ممتازین علمی و قرآنی دانشگاه علوم قضائی تجلیل شد.