نماینده شاهرود و میامی در مجلس بابیان اینکه ۴۰ هزار میلیارد تومان در حوزه آی تی کشور سرمایهگذاری صورت گرفته است، گفت: این عدد در برنامه ششم باید به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ سید حسن حسینی شاهرودی شامگاه آدینه در استارتاپ آموزشی به میزبانی پارک علم و فناوری استان سمنان در شاهرود، بابیان اینکه حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات مقولهای گسترده و نیاز امروز توسعه اقتصاد کشور است، تأکید کرد: از ۸۰ بندی که در سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب وجود دارد، هفتبند تنها مختص به فناوری است و همچنین پنج ماده اصلی از قانون توسعه ششم به این بخش اختصاصیافته و این نشان از اهمیت حوزه آی تی دارد.
وی افزود: دیگر تکلیف دولت در این حوزه آن است که میانگین سالانه ۶. ۱۹ درصد رشد را در حوزه فناوری میبایست شاهد باشیم که وضعیت امروز ما که ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در این حوزه است باید به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برسد تا به سیاستهای برنامه توسعه دستیابیم، این امر با رشد شتابانی که در حوزه فناوری وجود دارد امکان دارد و این میزان سریعتر و بیشتر از آنچه مسئولان میاندیشند، تحقق مییابد.
استارتاپها برخاسته از اندیشه جوانان هستند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در چند سال گذشته استارتاپهای برتری که در کشور به وجود آمدند همواره برخاسته از ایدههای جوانانی بوده که جویای شغل، علم و نام بودند و همه آنها نیز حمایت عظیم دولتی را به همراه نداشتهاند، اما امروز برخی از آنها رشدهایی ۳۰۰ درصدی و حتی بیشتر را به همراه داشتهاند لیکن آینده جهان از آنِ فناوری اطلاعات است و هرکس از این امر دور باشد، بهعنوان کشوری عقبافتاده تلقی خواهد شد و اگر میخواهیم کشور را بسازیم باید از این امر بهره گیریم.
حسینی شاهرودی بیان کرد: نقش فاوا در اقتصاد کلان گسترده است چراکه مقدمه تولید ثروت را بهعنوان یک ابزار اجتنابناپذیر در اقتصاد، فراهم میکند و ویژگی آن، تحول زا بودن است، نگاهمان به فناوری باید این باشد که اهمیت آن مانند برق در دنیا تلقی شود که بدون آن، کاری از پیش نمیرود و تمام فعالیتهای بشر، افت خواهد کرد.
وی افزود: آینده به سمتی میرود که بدون ابزارهایی در حوزه فاوا، آی تی و آی تی سی کسی نمیتواند زندگی کند لذا باید از فناوری به نحو احسن بهره برد.
حوزه فناوری از شرایط مطلوب دور است
عضو خانه ملت گفت: ما در حوزه فناوری نباید خیلی بر دولت و سایر نهادها در این حوزه تکیه کنیم چراکه رسالت آنها تنها بهمثابه پیش برنده و ایجادکننده زیرساختها است و اگر حضور جوانان مستعد ایرانی نبود ما در این نقطهای که ازنظر فناوری هستیم، نبودیم، هرچند جایگاه امروز در حوزه فناوری نیز نقطهای بسیار قابلاتکا نیست و همچنان از وضعیت مطلوب دور هستیم چراکه در سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی در قالب برنامه ششم آمده که کشورمان میبایست در رتبه نخست منطقه قرار گیرد.
حسینی شاهرودی درباره مشکلات حوزه آی تی نیز توضیح داد: یکی از مشکلات این حوزه تعدد فرماندهی است و امروز هرچند شورای عالی فضای مجازی در کشور وجود دارد، اما حوزههای متعددی متولی امر فاوا و آی تی هستند و ما حتی در چند سال گذشته شاهد بوده ایم که این شورا هم نتوانسته همه حوزههای امر آی تی و فاوا را به گونهای مدیریت کند که از یک سیاست واحد تبعیت کنند و این امر نیز در برنامه ششم توسعه دیده شده تا جایگاه شورای عالی مجازی، اختیارات قانونی و توانمندیهای این شورای عالی در حوزه مدیریت فناوری به سامان برسد.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه کسب جایگاه برتر منطقه برای کشور در حوزه فناوری در کنار توسعه دولت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات، توسعه فضای مجازی بر اساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور تا پنج برابر وضعیت موجود، توسعه شبکه ملی اطلاعات و تامین امنیت آن، تسلط بر دروازههای خروجی و ورودی به آن، پالایش هوشمند فضای مجازی، ساماندهی احراز هویت و تحول در شاخص ترافیکی شبکه به طوری که ۵۰ درصد شبکه باید داخلی باشد تکلیف شده است یعنی امروز ما در بستر خارج از کشور در حال حرکت هستیم و هنوز در داخل به آن توانمندی نرسیدیم که بتوانیم بانک اطلاعاتی لازم را در اختیار کاربران قرار دهیم.
اف سی پیهای داخلی نتوانسته اند نیاز کشور را برطرف کنند
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس با بیان اینکه اف سی پیهای داخلی هنوز نتوانسته اند نیاز درون کشور را برطرف کنند، تاکید کرد: ۵۰ درصد نیاز کشور در حوزه اف سی پی میبایست در داخل تامین شود و این امر زیرساخت هایی لازم دارد که دولت باید آن را فراهم کند تا فضا برای ورود حوزه اشتغال کسب و کار، حمایت و بستر سازی از دیگر حوزهها فراهم شود.