توانیابِ مبتکر استارتآپِ ویژه معلولین گفت: ۱۱ سال است همه خرج زندگی و درمان خودم را از راه برنامهنویسی در میآورم و در این راه سختیهای زیادی کشیدم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید رجبلو توانیابی ۹۸ درصد است که بدنش از کار افتاده و تنها با توان ۲۰درصد از دست راستش کارهای مهمی انجام میدهد. پسر ۳۰ ساله کرجی که با بیماری ژنتیکی SMA به دنیا آمد و به مرور قدرت دست و پایش را از دست داد. وحید ۱۱ سال است که دستش توی جیب خودش است و یک تنه خرج زندگی خودش را با برنامهنویسی و طراحی وب میدهد. وحید توانست در مسابقه استارتآپها با استارتآپ ساخته خودش به نام «همیار مهر» نفر سوم مسابقات شود.
وحید رجبلو با بیان اینکه به دلیل مشکلات جسمیام مدارس ثبت نامم نمیکردند و نتوانستم تحصیلاتم را ادامه دهم گفت: تا دوم دبیرستان بیشتر نخواندم و بعد از آن پای کامپیوتر نشستم و خودآموز برنامه نویسی یاد گرفتم و وارد بازار کار شدم و زبانهای تحت وب را یاد گرفتم.
این توانیاب ادامه داد: معلولیتم در زمان مدرسه حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بود، اما الان به ۹۸ درصد رسیده یعنی فقط ۲۰ درصد دست راستم کار میکند و خیلی از آن استفاده میکنم که اگر بیکار شوم این دست راست را هم از دست میدهم.
وی تصریح کرد: ۱۱ سال است وارد بازار کار شدم، اما ۷ سال است که کار طراحی وب انجام میدهم. تنها هم کار میکنم، چون نمیتوانم تیمی کار کنم، زیرا توان رفت و آمد ندارم.
رجبلو با اشاره به اینکه ۱۱ سال است همه خرج زندگی و درمان خودم را از این راه در میآورم افزود: در این راه سختیهای زیادی کشیدم، ولی با آزمون و خطا خیلی چیزها را فهمیدم و ادامه دادم.
این توابیاب در خصوص ایده استارت آپ خود تصریح کرد: بیماریام واقعا پیشرفت کرده بود تا اینکه به فکر سامانهای به نام «همیارمهر» افتادم و باتوجه به ایدهای که داشتم آن را راه انداختم تا اینکه به رویداد «توان تک» دعوت شدم. این رویداد امسال خیلی جا افتاد و از شرکتها میخواهد در قسمتی از کسب و کارشان از معلولین استفاده کنند یا آنها را استخدام کنند. از من خواستند در این رویداد شرکت کنم و بین ۲۲ استارتآپهای شرکت کننده سوم شدم.
وی با بیان اینکه برای اجرای این استارتآپ نیاز به حمایت دارم، گفت: این کار بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون هزینه دارد، اما اگر این کار بالا برود چندین برابر این پول بر میگردد و مشاغلی که ورود میکنند هم رشد درآمد خواهند داشت.
رجبلو با اشاره به سختیهای پیش رویش در ابتدای کار افزود: اوایل که درآمدم خیلی کمتر بود به من میگفتند دلت خوش است برای ۱۰ هزار تومان دو ساعت پشت کامپیوتر مینشینی و کمرت را داغون میکنی. اما الان فرق کرده، اقوام زنگ میزنند و میگویند آقا رشته ما هم کامپیوتر است بیا و دست ما را هم بگیر.
مبتکر استارت آپ «همیار مهر» در خصوص تدریس برنامه نویسی اظهار داشت: در حال حاضر چند شاگرد توان یاب دارم، البته از آدمهای عادی هزینه میگیرم، ولی برای توانیابها رایگان است. یک شاگردی را یکسال است آموزش میدهم و در حال حاضر توانست اولین پروژه کاریاش را تحویل بگیرد.
وی با اشاره به نحوه آشنایی خود با شاگردش گفت:. مشغول وبگردی بودم و در قسمت نیازمندیهای خیریه یک نفر نوشته بود «من خیلی مشکل دارم و ناراحت هستم از زندگی خسته هستم و معلولیت دارم لطفا یک کاری به من بدهید، من گفتم کاری ندارم که به تو بدهم، ولی میتوانم آموزش دهم و پیام دادم اهل کار هستی؟ گفت: بله هرکاری بگویید انجام میدهم. بنده خدا نه لپ تاپ داشت نه اینترنت داشت و راهنماییش کردم که بتواند جور کند. حالا برنامه نویسی یاد گرفته و از این به بعد میتواند برای خودش کار کند».
رجبلو در پایان تصریح کرد: شهردار کرج از من تقدیر کرد، اما تمام شد و رفت. من در شهرم اولین معلولی هستم که این کار را کردم. خواهش میکنم مسئولین کاری کنند که من زمین نخورم و بتوانم استارتآپم را بالا بیاورم. اگر بتوانم این کار را انجام دهم افتخار بزرگی است. واقعا سالها سختی و تنهایی کشیدم.