به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از اهواز، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در اختتاميه هفته پژوهش و فناوری خوزستان که چهارشنبه (ششم دیماه) در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، بیان داشت: در طی سال های پس از انقلاب پژوهشهای زیادی انجام شد و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به طور عمده بر روی موضوعی تحقیق و سازمانهای مختلف نیز پژوهشهایی انجام میدهند؛ اما تعداد قابل توجهی از آن ها تنها به تحقیق ختم میشود.
شریعتی ادامه داد: صندوق حمایت از پژوهش و فناوری نیز این وظيفه را در راستای تجاریسازی ایدهها برعهده دارد. شتاب دهندهها نیز برای همین مسئله هستند. اکنون در خوزستان یکی از شتاب دهندهها راهاندازی شده و قرار است دو شتاب دهنده دیگر نیز با تعهد ادارهکل فنی و حرفهای خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز ایجاد شوند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه باید برای ایدهدهندگان افق روشنی وجود داشته باشد، عنوان کرد: در شان استان خوزستان نیست که با داشتن ۶ درصد از جمیعت کشور و زیرساختهای لازم٬ ۲.۴ درصد شرکتهای دانشبنیان را به خود اختصاص دهد و تعداد ایدهای ارائه شده از این رقم هم پایینتر باشد.
شریعتی تصریح کرد: یکی از علتهای فرار مغزها در کشور این است که شرایط لازم برای تبدیل ایده به ثروت در اختیار افراد قرار نگرفته است و با دیدن این شرایط در سایر کشورها دست به مهاجرت میزنند. اکنون استانهای دیگر در زمینه حمایت از ایدهها و شرکتهای دانشبنیان موفقتر عمل کردهاند و نیاز است کارگروه پژوهش و فناوری استان بر این کار تمرکز کنند.
همچنین در این مراسم بهزاد سلطانی، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با بیان اینکه تعداد شرکتهای دانشبنیان خوزستان از ظرفیت جمعیتی این استان بسیار کمتر است، گفت: شرکتهای دانشبنیان استان تا کنون حدود ۲۰ میلیارد تومان٬ یعنی تنها ۱.۶ درصد از صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کردهاند.
در پایان این مراسم از پژوهشگران و فناوران برتر استانی تقدیر به عمل آمد.
در بخش غرفههای برتر نمایشگاه هفته پژوهش و فنبازاز استان نیز غرفههای دانشگاه صنعتی شهدای هویزه، دانشکده فنی و حرفهای شهید چمران اهواز، شرکت ملی حفاری ایران، انجمنهای علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و در بخش فنبازار غرفه خانهبازار مورد تقدیر قرار گرفتند.
همچنین در بخش رسانههای برتر پژوهشی استان، خبرگزاری خبرگزاری دانشجو و ایسنا خوزستان به عنوان رسانههای برتر شناخته شدند.