کد خبر:۶۵۷۵۹۲
میرلوحی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

وزارت کشور باید صدور مجوز اعتراضات را تسهیل کند/ برای مهیا کردن محلی ویژه تظاهرات با فرماندار رایزنی کردیم

عضو شورای شهر تهران گفت: آقای فرماندار اشاره خوبی داشتند که باید فضایی در شهر برای معترضین وجود داشته باشد، اما متأسفانه ما توجه نکردیم.

محمود میرلوحی، عضو شورای شهر پنجم تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در ارتباط با اینکه برای اعتراضات مردمی در فضای شهری تهران آیا باید مکانی در نظر گرفته شود یا نه؟ گفت: تقریبا می‌توان گفت در جوامع دموکراتیک امروزه این قضایا به عنوان واقعیت‌های جوامع باز مطرح است که محلی برای اینکه نظرات مردم و اقشار مختلف شنیده شود وجود داشته باشد. البته در کشور‌های توسعه یافته ابزار‌های مختلفی برای این کار وجود دارد و حتی رسانه‌های اختصاصی دارند.

وی افزود: با تمام این احوال می‌توان گفت که کشور ما در منطقه‌ای قرار دارد که سطح دموکراسی اش در منطقه از همه بالاتر است و وضعیت مان از همه کشور‌های منطقه تقریبا می‌توان گفت بهتر است. اما با توجه به آنچه که در اصل ۲۷ قانون اساسی داریم و همچنین استحقاقی که مردم کشورمان در این باره دارند و با توجه به پیشرو بودن ایران در تمدن، فرهنگ و ... در این زمینه نیز نباید عقب بمانیم و باید فضایی را برای اعتراضات مردمی، ان جی او‌ها و احزاب فراهم نماییم نه اینکه در سطح کشور‌هایی مثل عربستان و یا دیگر کشور‌های منطقه بمانیم.

میرلوحی تصریح کرد: ما هم باید از طریق رسانه ها، احزاب و ایجاد محل‌هایی برای اعتراض این تنوع را برای معترضین ایجاد کنیم، اما آنچه محرز می‌باشد این است که متاسفانه با وجود قوانین مربوطه به این موضوعات آن گونه که شایسته و بایسته آن بوده پرداخته نشده است و متاسفانه باید بگوییم که در این باره کم کاری شده است. آنچه که باید بپذیریم این است که این کم کاری‌ها مربوط به خودمان است مثل شورا‌ها که بعد از ۱۵ سال طرح آن عملی شد در این حوزه نیز کم کاری کرده ایم و در ماده ۱۰ قانون احزاب طوری نگاشته ایم که انگار می‌خواستیم رفع تکلیف کنیم.

وی در ادامه گفت: کاری کرده ایم که تاکنون هیچ کسی مسئولیت برگزاری یک میتینگ رسمی را برعهده نگرفته است، این در حالی است که باید بیاییم و این موضوعات را تسهیل کنیم.

میرلوحی افزود: چندی قبل جلسه ای مشترک با استانداری تهران داشتم که اتفاقا آقای فرماندار به این موضوع اشاره خوبی داشتند که باید فضایی در شهر برای معترضین وجود داشته باشد اما متاسفانه ما توجه نکردیم. در حالی که اگر بیست روز پیش این موضوع را پیگیری می کردیم امروز نمی گفتند که آنها در شرایط بحرانی مجبور به ایجاد چنین فضایی شدند بلکه می گفتند، خودشان هم از قبل به فکر چنین مسئله ای بودند.

وی اذعان داشت: البته در دوره اصلاحات نیز چنین مباحثی مطرح شد اما روی خوشی به آن نشان داده نشد. لذا ما باید مکانی را که مناسب باشد در مرکزیت شهر با شرایط مساعد به رسمیت بشناسیم که گروه‌ها، سمن‌ها، سندیکاها و احزاب بخش های مختلف حتی برای مثال تعدادی معدود اساتید دانشگاهی که می خواهند صحبت های خود را به گوش مسئولان برسانند به طوری که رسانه ها هم بتوانند در این محل حضور پیدا کنند تعبیه کنیم. البته از دولت نیز توقع داریم که سیاست های تسهیلی را برای این امر در نظر بگیرد و ما با همکاری استانداری و وزارت کشور بتوانیم محلی را در فضای شهری تهران برای این امر طراحی کنیم.

این عضو شورای شهر بیان کرد: اگر چنین مکان هایی تعبیه شود خود به خود این گونه اعتراضات به حق مردمی به صورت هنجارمند بروز پیدا می کند و مشکل ساز نمی شود.

 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار