به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرهاد لطفی، دبیر علمی دوره توانمندسازی مدیران بیمارستان های کلان منطقه پنج، با اشاره به برگزاری دوره، بهبود کیفیت و ایمنی بیمار، از حضور مدیران بیمارستان های دانشگاه ها و دانشکدههای علوم پزشکی شیراز، جهرم، فسا، گراش، لار، هرمزگان و یاسوج در دوره سوم ماژول آموزش توانمندسازی مدیران بیمارستان های قطب کلان منطقه پنج خبر داد.
لطفی افزود: در این دوره، چهل مدیر بیمارستانی با حضور چهار استاد برجسته کشوری، با جدیدترین راهکارهای بهبود کیفیت و ایمنی بیمار آشنا میشوند.
دبیر علمی دوره توانمندسازی مدیران بیمارستان های کلان منطقه پنج، هدف از برگزاری این دوره را ارتقای سطح آگاهی و مدیریتی مدیران بیمارستان و بهبود کیفیت اعلام کرده و افزود: این دوره ماژول شامل سنجش کیفیت در بیمارستانها بوده که به مدیران کمک می کند تا با شناخت ابزارهای درمانی، کیفیت را سنجیده و داده ها را جمع آوری کنند، آشنایی با نوع ممیزها، گایدلاین ها و اینکه چه کمکی در بیمارستان به ما می کنند، دیگر مباحث این دوره آموزشی است.
وی با اشاره به ایمنی بیمار، به عنوان یکی دیگر از موضوعات مهم در بیمارستان ها، ادامه داد: مدیران بیمارستان ضمن آشنایی با مبحث مدیریت خطر با رویکرد گذشته نگر و بحث تحلیل ریشه ای، این علت ها را بررسی می کنند که اشراف به این موضوعات، کمک زیادی به چرخه پیشبرد اهداف سلامت در بیمارستان میکند تا بتوانیم کیفیت را در ارایه خدمات سلامت به بیماران افزایش دهیم.
لطیفی از مبحث ارزشیابی ریسک به عنوان یکی دیگر از سرفصلهای این دوره یاد کرد و گفت: همچنین شرکت کنندگان با مدیریت منابع و رویکردهای مهمی که در بهبود کیفیت مطرح است، آشنا می شوند.
دبیر علمی دوره توانمندسازی مدیران بیمارستان های کلان منطقه پنج، در ادامه، از آموزش کارهای گروهی و عملی در این دوره خبر داد و افزود: با این اقدام، امکان بارش افکار و تبادل نظر فراهم شده و مباحث در ذهن وتفکر شرکت کنندگان نهادینه میشود.
وی با اشاره به برگزاری این دوره از سوی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، و با همکاری علمی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، گفت: دو کارگاه پیشین، به ترتیب به موضوعات حکمرانی و مدیریت بحران، اختصاص داده شده، این کارگاه نیز به عنوان سومین دوره پیرامون بهبود کیفیت و ایمنی بیمار برگزار شد و تلاش می شود در هر ماه برای مدیران بیمارستانی یک برنامه آموزشی برگزار شود، دوره بعد نیز که بهمن برگزار می شود، به موضوعمدیریت مالی اختصاص یافته و در نهایت، تا اردیبهشت سال آینده به اتمام می رسد.
لطفی ابراز امیدواری کرد که مباحث این هفت دوره، ذهن و تفکر مدیران بیمارستانها را به سمتی سوق دهد که به افزایش ارایه خدمات باکیفیت وبهبود سطح سلامت جامعه منجر شود.
دبیر علمی دوره توانمندسازی مدیران بیمارستان ها با بیان اینکه در مجموعه کلان منطقه پنج، در حوزه بیمارستانی، 80 بیمارستان دولتی فعالیت دارد که به دو گروه 40 نفره تقسیم بندی شده اند، گفت: آموزش گروه نخست، سال گذشته، از اسفند آغاز شده و تا شهریور امسال به پایان رسید.
این دوره آموزشی با حضور عسکریان عضو هیات علمی گروه پزشک اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نیز چهار استاد برجسته کشوری، از هجدهم دی آغاز شده و تا بیست و یکم دی نیز ادارمه دارد.