به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست بین المللی گفتگوهای فرهنگی ایران، آسیای مرکز و قفقاز با دریافت ۱۲۰ چکیده مقاله داخلی و خارجی درر دانشگاه مازندران آغاز شد.
در این نشست سید خلاق میرنیا، رئیس دانشگاه مازندران گفت: مشارکت مراکز علمی به ویژه دانشگاه میتواند زمینه بیشتر را برای گفت و گوهای فرهنگی و ایجاد تفاهم عمیقتر فراهم کند و نقش دانشگاه مازندران در درک و اهمیت توسعه فرهنگی حساس است.
رئیس دانشگاه مازندران مطرح کرد: دراین همایش با بیان اینکه فرهنگ به عنوان یک مقوله انسانی بر تمام مولفههای حیات بشری موثر است، توسعه فرهنگی با ارتقا کیفیت و سبک زندگی میتواند انسان را در مسیر تکامل قرار دهد، اگر همه افراد به توسعه فرهنگی فکر کنند انچه اتفاق میافتد توسعه همه جانبه کشورها است.
سید خللاق میرنیا با اشاره به اینکه پتانسیل قابل ویژه ای در منطقه برای توسعه فرهنگی وجود دارد، بیان کرد : با نگاه علمی و انسانی به موضوع میتوان زمینه را برای نزدیکی بیشتر کشورها فراهم کرد و در این میان نقش دانشگاهها و مراکز علمی حیاتی است.
وی افزود: این نشست بخشی از همایش بین المللی گفت و گوهای فرهنگی آسیائی است که دبیرخانه دائمی گفت و گوهای فرهنگی بین المللی با هدف تقویت تفاهم و توسعه همکاری های آسیائی و مقابله با تهدیدهای فزاینده خشونت و افراطی گری برگزار شده است .
نشست تنوع فرهنگی در آسیا ، فرصت ها و ظرفیت های تعامل، همکاری و همگرایی در دانشگاه بوعلی سینا همدان ، نشست گفت و گوی فرهنگی ایران و شبه قاره در دانشگاه فردوسی مشهد ، گفت و گوی فرهنگی ایران و شرق و جنوب شرق آسیا، پیوندهای فرهنگی – تاریخی در دانشگاه تهران و جایگاه سازمان های منطقه ای در همکاری های فرهنگی آسیایی همکاری های علمی و فرهنگی در حوزه اکو از دیگر نشست های این همایش بین المللی است .
همچنین جعفری، دبیر علمی همایش بین المللی گفتگوهای فرهنگی ایران، آسیای مرکزی و قفقاز در این همایش خاطر نشان کرد:کشورهای قزاقستان، ترکمنستان، آذربایجان، نخجوان، ارمنستان، قرقیزستان، ترکیه، گرجستان، ازبکستان و ارمنستان در این همایش در بابلسر حضور خواهند داشت.
دبیر علمی همایش بین المللی گفتگوهای فرهنگی ایران تاکید کرد: ۱۲۰ چکیده مقاله داخلی و خارجی دریافت شد که ۶۶ مورد آن تأیید و برای چاپ در کتابچه مجموعه چکیدهها اختصاص یافت.
جعفری افزود: ۷۰ مقاله دریافت شد که ۳۸ مورد آن برای کتاب مجموعه مقالات همایش گردآوری شده است.
وی میراث مشترک فرهنگی، نقش نمادها و شخصیتهای تاریخی و فرهنگی منطقه در تقویت همکاریهای منطقه ای، سیاستها و رویکردهای حفاظت از میراث فرهنگی و نقش آن درگسترش مبادلات فرهنگی، سهم هنر و معماری در پیوندهای تاریخی ایران و آسیای مرکزی، زبان و ادب فارسی و نقش آن در پیوندهای فرهنگی تاریخی ایران، آسیای مرکزی و قفقاز را از محورهای این همایش برشمرد.
دبیر علمی همایش بین المللی گفتگوهای فرهنگی ایران آسیای مرکزی تصریح کرد: مراسم افتتاحیه این همایش بین المللی در حسینیه الزهراء سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار و سپس کمیسیونها در سطح کشور تشکیل میشود.
جعفری بیان کرد: همایش بین المللی گفت و گوهای فرهنگی آسیائی از دیروز کارش را با برگزاری مراسم افتتاحیه در حسینیه الزهراء سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در تهران آغاز کرد .
وی گفت: اختتامیه این همایش در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.