کد خبر:۶۶۱۶۹۴
نکومنش:

دانشجویان خارجی در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی پذیرش می‌شوند

رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی گفت: در مسیر بین المللی شدن پژوهشگاه علاوه بر پروژه‌های مشترک تحقیقاتی، از کشور‌های هم جوار در دوره پسا دکتری پذیرش دانشجو خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو مهدی نکومنش، رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی در نشست خبری که ظهر امروز در محل این پژوهشگاه برگزار شد به تشریح فعالیت‌های پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی پرداخت و گفت: از سال ۹۰ تا ۹۶ تعداد مقالات isi در این پژوهشگاه ۶۰ مقاله و تعداد سقف پتنت حدود ۴۵ اختراع بوده است هم چنین ۵۰ دانشجوی کارشناسی ارشد سالانه از این پژوهشگاه فارغ التحصیل می‌شوند و سهم پژوهشگاه از همکاری با بخش‌های صنعتی حدود دو میلیارد تومان می‌باشد متاسفانه با وجود توانمندی‌هایی که در این پژوهشگاه هست باز هم سهم قابل توجهی از همکاری با بخش‌های صنعتی نداریم.

وی افزود: ۹۰ عضو هیئت علمی در این پژوهشگاه فعالیت دارند که با توجه به توانمندی‌های پژوهشگاه پلیمر و چالش‌های ایجاد شده در زمینه ارتباط با صنعت به دنبال این هستیم تا فرآیند ارائه درجات فناوری را در پژوهشگاه ایجاد کنیم. در این پژوهشگاه به دستاورد‌های علمی از سطح یک تا هشت درجه فناوری داده می‌شود.

نکومنش ادامه داد: از آنجایی که صنعت تمایلی برای دریافت دستاورد‌های این پژوهشگاه در حوزه پتروشیمی و پلیمر ندارد تلاش کرده ایم تا این مشکل را با سطح آمادگی فناوری‌ها جبران کنیم. البته مشکل ما این نیست که قادر به رفع نیاز‌های بخش‌های صنعتی نیستیم بلکه چالش عمده ما عدم نیاز بخش‌های صنعتی به یافته‌های علمی به ویژه در حوزه پتروشیمی است، چون بخش پتروشیمی کشور عادت به خرید تکنولوژی دارد با این حال در چهار سال گذشته توانسته ایم کاتالیست پیشرفته‌ای برای فرآیند‌های پتروشیمی تولید کنیم که مصرف آن در خط تولید فرآیند‌های پتروشیمی منجر به کاهش میزان مصرف کاتالیست‌های موجود شد.

وی اظهار داشت: همچنین قراردادی با پتروشیمی مارون برای اجرای پایلوت طرح در پتروشیمی به امضا رسانده ایم که در مدت یک هفته واحدی را در اختیار ما قرار دادند و ما با تولید ۲۰ هزار تن از این کاتالیست اقدام به تولید این ماده پایه صنعت پتروشیمی کردیم، اما در نهایت با عنوان اینکه این محصول غیرقابل استفاده است از خرید آن خودداری شد. علی رغم این رویکرد ما موفق شدیم تا این محصول را به شرکت‌های دیگر بفروشیم و بررسی‌های ما نشان داد که کاتالیست تولید شده توسط پژوهشگاه مزیت‌های بیشتری نسبت به نمونه خارجی داشته است.

رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با اشاره به اینکه کاهش هزینه‌های تولید و بهره مندی از توانمندی فارغ التحصیلان دانشگاهی از مشخصه‌های محصولات دانش بنیان است، گفت: به همین علت ما به سمت تولید محصولات دانش بنیان حرکت کردیم و امیدواریم تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم ۲۰ شرکت زایشی در پژوهشگاه ایجاد کنیم تا این شرکت‌ها حداقل ۴۰ درصد بودجه پژوهشگاه را تامین کنند.

وی با اشاره به طرح اقتصاد مقاومتی گفت: براساس این طرح و دستورالعمل‌هایی که ارائه شده بنا شده پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی نیز جزو ۵ پژوهشگاهی باشد که باید به تراز بین المللی برسد. به دنبال این سیاست ما تلاش کردیم که یکی از بازیگران اصلی در حوزه پژوهشی باشیم.

نکومنش در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر میزان بودجه تعیین شده برای تحقق این طرح گفت: ۳۳ شاخص برای بین المللی شدن پژوهشگاه‌ها تعریف شده که دو هفته پیش قراردادی را به امضا رساندیم که براساس آن مبلغ ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سال برای بین المللی شدن پژوهشگاه به این پژوهشگاه تعلق می‌گیرد.

وی در خصوص پذیرش دانشجویان خارجی در پژوهشگاه توضیح داد: مسیر‌های بین المللی شدن پژوهشگاه راه‌های متنوعی دارد که علاوه بر پروژه‌های مشترک تحقیقاتی می‌توان به پذیرش دانشجویان پسا دکتری نیز اشاره کرد ما می‌توانیم برای رسیدن به این مهم از کشور‌های هم جوار در دوره پسا دکتری پذیرش دانشجو داشته باشیم به عنوان اولین پژوهشگاه درخواست خودمان را به معاونت دانشجویی وزارت علوم برای پذیرش دانشجویان بورسیه فرستاده ایم که درخواست ما تایید شد.

رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین این پژوهشگاه به عنوان یک حلقه اتصال توانسته با یک شرکت ایتالیایی برای بهبود کاتالیست تفاهم نامه‌ای را منعقد کند که شرکت ایرانی را به این شرکت ایتالیایی متصل می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار