کد خبر:۶۶۳۷۴۷
سعدالله زارعی:

ایران توانسته آینده منطقه را پیش‌بینی کند

کارشناس مسائل منطقه، گفت: ایران در بین کشورهای منطقه توانسته آینده منطقه را پیش بینی کند و نیروهایی چون سپاه و نیروی قدس را بوجود آورد تا برای مواجه با مشکلات منطقه کارکرد بهتری داشته باشد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سعد الله زارعی کارشناس مسائل منطقه در نشست «ایران به مثابه قدرت منطقه‌ای الزامات؛ تهدیدات و فرصت ها» گفت: ایران به عنوان یکی از کشور‌های منطقه‌ای که به دلایل سابقه تاریخی و شرایطی که پشت سر گذاشته بود، دارای موقعیت برجسته‌ای شد. این مساله در اسناد بالادستی ایران و صراحتا در سند ۱۴۰۴ گفته شد که باید تا آن زمان به عنوان قدرت برتر منطقه ایفای نقش داشته باشد.

وی افزود: برخی تحلیل گران چالش‌هایی را مطرح کردند، اینکه باید دید اساسا این امکان فراهم خواهد شد برای ما یا نه؟ چنین مساله را اجازه میدهند اتفاق بیافتد یا نه؟ اما دیدیدم که امروز طرف‌های خارجی معترف هستند که ایران قدرت منطقه‌ای است.

زارعی ادامه داد: پس از این مرحله برخی در داخل این پرسش را مطرح کردند که آیا این قدرت منطقه‌ای بودن به نفع ما خواهد بود و یا اینکه مسولیتی به ما می‌دهد و برخی مقامات دولتی استدلال کردند که بهتر است به جای قدرت منطقه‌ای شدن به فکر منطقه‌ای برتر در همکاری گسترده با کشور‌های منطقه باشیم.

کارشناس مسائل منطقه‌ای گفت: در وضعیت جدید ادبیاتی وارد شد که نفس کننده این ایده بود و همکاری با کشور‌های منطقه در راستای ایجاد منطقه برتر جایگزین شد و تلاش‌های زیادی هم برای آن شد. در ایده قدرت منطقه‌ای سلطه جویی و اقتدار گرایی وجود ندارد و بار منفی ندارد و نفی کننده حق دیگران برای تلاش و رسیدن به قدرت منطقه‌ای نیست.

وی ادامه داد: در تبیین فرصت‌های ایران در تبدیل شدن به قدرت منطقه‌ای می‌توان گفت که این ایران بوده در بین کشور‌های منطقه که توانسته آینده منطقه را پیش بینی کند و نیروهایی، چون سپاه و نیروی قدس را بوجود آورد تا برای مواجه با مشکلات عدیده منطقه که امروز با آن روبرو هستیم کارکرد بهتری داشته باشد.

زارعی تصریح کرد: دو نیروی فوق با تکیه و توکل بر خدا و جنبه‌های معنوی افراد به روزی هستند و از قدرت تحلیل شرایط و فهم بالای مسائل و تحولات منطقه هستند. نیرو‌های سپاه قدس بسیار مسلط بر شرایط، تحولات، جزئیات و تاریخچه کشور‌های منطقه هستند و این در کنار توانایی آن‌ها نسبت به پیش بینی روند پیچیده تحولات منطقه‌ای است.

کارشناس مسائل منطقه افزود: فرمانده آشنا به کار و پیش گام در امور که بسیار مسلط به شرایط هستند و برخلاف فرماندهان برخی کشور‌ها در اتاق‌های فرماندهی ننشسته بلکه دوشادوش سربازان و نیرو‌های خودش در میدان‌های پر خطر حضور دارد.

وی اظهار کرد: جامعیت نیروی قدس یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که در چابک‌تر کردن و مفید بودن آن‌ها تاثیرگذار است و تجهیزات و اطلاعات و نیرو‌های آن از درون خودش تامین شده است و به مانند برخی دیگر نیرو‌های کشور‌های منطقه‌ای نیست که از خود جیزی ندارند.

زارعی با بیان اینکه ما به دنبال کشور گشایی نیستیم و صرفا مناطق اشغال شده توسط بیگانگان را به خواست ملت‌ها و دولت‌های آن را آزاد کرده و به آن‌ها پس می‌دهیم، افزود: ما به کشور‌های منطقه آموزش‌های لازم را داده ایم و امروز دیگر سوریه و عراق به قدری آماده و ورزیده هستند که نیازی به حضور مجدد مستشاران نظامی ما نیست.

کارشناس مسائل منطقه‌ای ادامه داد: حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور‌های منطقه از جمله ویژگی‌های کار ما با آن‌ها است در خلاف آنچه که برخی بازیگران خارجی در کشور‌های منطقه پیاده کرده اند و با این ویژگی و چهره مثبتی که در میان ملت‌ها داریم امور منطقه را کنترل و مدیریت میکنیم.

وی گفت: سپاه وابسته به هیچ دولتی نیست و عمدتا برای احزاب ما جذاب است که بتوانند سپاه را به سمت خود نزدیک کنند. سپاه از سوی دولت‌ها همواره برای همکاری دعوت شده و به عنوان پشتیبان آن‌ها بوده و در عین حمایت‌های داخلی و امور مرتبط با داخل کشور، در منطقه هم از نفوذ خوب و بالایی برخوردار است.

زارعی تصریح کرد: نسل جدید انقلاب اسلامی ایران همانند نسل اول دغدغه‌مند و پایند به اصول و آرمان و ارزش‌ها است.

کارشناس مسائل منطقه افرود: آرمان گرایی جوانان و نسل جدید انقلاب اسلامی ایران همچنان باقی است و بخش عمده‌ای شهدای ما را از گذشته تا به امروز جوانان تشکیل میدهند.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از فرصت‌های ما در موضوع قدرت منطقه‌ای بودن، رهبری داهیانه انقلاب اسلامی ایران است و در کنار ایشان رهبرانی در سطوح پایین تر، ولی همسو و همفکر هم، چون سید حسن نصرالله، سید عبدالملک حوثی، بشار اسد و دیگر رهبرانی که با جمهوری اسلامی ایران همکاری می‌کنند.

زارعی گفت: حزب الله لبنان، جنبش انصارالله یمن، حشد شعبی عراق، نیرو‌های لشکر فاطمیون و زینبیون و حیدریون، حماس و جنبش جهاد اسلامی، جنبش آقای زاکزاکی در نیجریه و امثال این گروه‌ها و جنبش‌ها در منطقه جمله مواردی است که فرصت بیشتری را برای ما به عنوان یک قدرت منطقه‌ای فراهم کرده است.

کارشناس مسائل منطقه افزود: مساله دیگر، موقعیت رقبای ایران در منطقه است. ترکیه، عربستان، مصر و رژیم صهیونیستی به نوعی تحت محاصره مخالفان خود هستند، ولی ایران در موقعیت جغرافیایی خودش این شرایط را ندارد و این یک ویژگی مناسب برای تبدیل شدن ایران و حضور ما در جایگاه برتر منطقه‌ای است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار