وزیر آموزش و پرورش از برگزاری آزمون استخدامی این وزارتخانه در فروردین ماه سال ۹۷ خبر داد و گفت: تا ۲ هفته آینده سهمیه این آزمون اعلام میشود که به احتمال زیاد حدود ۱۸ هزار نفر خواهد بود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «وزارت آموزش و پرورش همواره از عدم مدیریت نیروی انسانی رنج میبرد و همچنین موضوع کمبود نیروی انسانی برای سال آینده تحصیلی در پایه دوازدهم وجود دارد؛ بر این اساس برنامه شما برای ساماندهی نیروی انسانی چیست و آیا آموزش و پرورش برنامهای برای برگزاری آزمون استخدامی دارد؟ در این صورت چه زمانی و برای چه تعداد نفر برگزار خواهد شد؟»، اظهار داشت: یکی از مهمترین چالشهای آموزش و پرورش به ویژه در ۴ سال آینده، نیروی انسانی از جهت کمی و کیفی است.
وی ادامه داد: برنامه جامع نیروی انسانی آماده شده است و همین روزها، آن را اطلاعرسانی میکنیم و در این برنامه تکلیف تعیین نیروی انسانی در ۴ سال آینده را روشن کردیم.
بطحایی در خصوص استخدام در آموزش و پرورش نیز گفت: آزمون برگزار میشود احتمالا ظرف یکی، دو هفته آینده، سهمیه جدیدی که برای آزمون تعیین شده است را اعلام خواهیم کرد.
وی ادامه داد: بر روی تعداد، اختلاف نظر وجود دارد، اما حول و حوش ۱۸ هزار نفر خواهد بود و در فروردین ماه ۹۷ امیدوارم آزمون برگزار شود و از مهرماه ۹۷ در مدارس بهکار گرفته شوند.
بطحایی در خصوص برنامههای تلویزیون تعاملی گفت: اولین برنامههای تلویزیون تعاملی با موضوع آسیبهای اجتماعی است؛ ۱۰ برنامه برای تلویزیون تعاملی در نظر گرفته شده است و تقویت خانواده از جمله اهداف مهم آن است.
وی توضیح داد: بسیاری از حرفهایی که کودکان چهره به چهره به خانواده نمیتوانند بگویند در این برنامهها مطرح میشود.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص حذف آزمون در دبستانها گفت: فردا به حضور نمایندگان میرسم و توضیحاتی درباره مصوبه حذف آزمون به آنها ارائه خواهم داد که نگرانیهای آنها برطرف شود.
وی افزود: عمده نگرانیها از این است که برخی دانش آموزانی که از استعداد هوشی بالایی برخوردارند مورد غفلت قرار بگیرند و به نظر میرسد با تشریح برنامههایی که جایگزین فعالیت مدارس سمپاد خواهد شد این نگرانیها برطرف شود.
بطحایی در خصوص شیر مدارس گفت: علی رغم اینکه برخی به بنده گفتند به دنبال انعقاد قرارداد برای توزیع شیر در ماههای آخر سال تحصیلی بروم، اما تا وقتی تخصیص اعتبار صورت نگیرد نمیتوانیم تعهدی ایجاد کنیم
وی ادامه داد: پیگیریهای زیادی انجام دادیم، اما چشم انداز روشنی از اینکه امسال شیر توزیع کنیم وجود ندارد.
وزیر آموزش و پرورش درباره طرح شهاب افزود: طرح شهاب مهرماه ۹۷ به پایه هفتم خواهد رسید؛ در مصوبه شورای عالی هم آمده است که منابع مالی طرح شهاب تامین شود و استلزامهای مورد نیاز اجرای این طرح به ویژه آموزش نیروی انسانی، فراهم شود تا نگرانیها در خصوص این طرح به زودی برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: در پایه دهم سمپاد هیچ تغییری صورت نخواهد گرفت و همچنان آزمون گرفته خواهد شد مگر آنکه بتوانیم روشهای علمی دیگری جایگزین آن کنیم.
بطحایی درباره فرصت و تهدیدهای فضای مجازی گفت: از دو منظر فضای مجازی برای ما مهم است یکی آموزش مهارتها برای استفاده از فضای مجازی به دانش آموزان و اولین بحث ما هم توسعه مهارتهای استفاده از فضای مجازی است.
وی اضافه کرد: منظر دوم نگاه فرصت محور به فضای مجازی است که از سال گذشته به صورت محدود آموزش نیروی انسانی را آغاز کردهایم که امسال توسعه بیشتری پیدا خواهد کرد تا از فرصت فضای مجازی بیشتر استفاده کنیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره گردش مالی موسسات کنکور اظهار داشت: تا بخشی که به آموزش و پرورش مربوط میشود از گردش مالی موسسات آموزشی آزاد اطلاع داریم، چون این موسسات باید تا ۴ درصد سود خود را برای توسعه عدالت آموزشی در اختیار ما بگذارند.
وی در خصوص مدارس طبیعت گفت: آمار دقیقی از مدارس طبیعت نداریم، اما تعداد آنها بسیار کم است و تلاش داریم این مدارس را گسترش بدهیم؛ این مدارس دستاوردهای خوبی داشته است.
بطحایی درباره خرید خدمات آموزشی بیان داشت: خرید خدمات برای سال آینده اگر به تصویب برسد ردیف مستقل خواهد داشت و به این ترتیب وضعیت پرداخت معلمان خرید خدمت خیلی بهتر خواهد شد.
وی درباره دیر پرداخت شدن حق التدریس معلمان گفت: از معلمان حق التدریس بابت تاخیر در پرداخت حقوق آنها عذرخواهی میکنم مشکلات محدودیت ورود منابع در خزانه عامل عدم پرداخت است و این مسئله ناشی از بی تفاوتی مجموعه آموزش و پرورش به معلمان حق التدریس نیست.
وزیر آموزش و پرورش دربارت تجهیزات هنرستانها اظهار داشت: یکی از نگرانیهای ما افزایش سیصد هزار نفری دانش آموزان هنرستانی برای تامین امکانات است که امیدواریم بتوانیم کیفیت آموزش این حوزه را حفظ کنیم.
وی درباره ممنوعیت زبان انگلیسی در مدارس گفت: مصوبه جدیدی برای ممنوعیت زبان انگلیسی نداشتهایم؛ در برنامه رسمی دوره ابتدایی آموزش زبان انگلیسی وجود ندارد و تدریس زبان خارجی در دوره ابتدایی تا زمانی که زبان اصلی کودک به طور کامل آموزش داده نشده است، توصیه نمیشود.
وی ادامه داد: برگزاری هرگونه کلاس کمک آموزشی و کتاب کمک آموزشی به صلاح دانش آموز نیست و در مدارس ممنوع است، ولی اگر خانوادهای خارج از مدرسه این کار را کرد نمیتوانیم مانع او شدیم.
بطحایی افزود: ۴۰ درصد از بودجه عمرانی تخصیص داده شده است که البته میزان کمی است و برای سال آینده با اوراق خزانه و صکوکی که پیش بینی شده است امیدوارم وضعیت عمرانی بهتر از سال ۹۶ باشد.
وی در خصوص نگرانیها از عدم کارایی طرح شهاب افزود: اجرای آزمایشی طرح شهاب موفق بوده البته بی عیب و نقص نبوده است و مقدمات اجرای آن برای پایه هفتم آماده است تا دانش آموزان ما از حذف مدارس استعدادهای درخشان لطمه نبینند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: مدارس غیردولتی برخلاف آنچه در اذهان شکل گرفته است متخلف نیستند و بسیاری از آنها به دنبال برداشتن باری از روی دوش آموزش و پرورش هستند.
وی در خصوص تنبیه بدنی در مدارس گفت: تنبیه بدنی تنها خط قرمز وزارت آموزش و پرورش است و حتی تنبیه لفظی هم مجاز دانسته نمیشود.
بطحایی افزود: یک گروه متمرکز صرفا برای برخورد با این موضوع تشکیل شده است و مسئول ریشه یابی و برخورد با عوامل تنبیه بدنی است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: جامعه آموزش و پرورش با یک میلیون پرسنل اداره میشود و نباید معدود تخلفاتی که صورت میگیرد باعث اتهام زنی به جامعه فرهنگیان شود.
وی ادامه داد: من به جسارت به حریم معلمان همانقدر حساسم که به موضوع تنبیه بدنی دانشآموزان و به همین خاطر زمانی که معلمان مورد هتاکی و ضرب و جرح قرار میگیرند برای آنها توسط آموزش و پرورش وکیل گرفته میشود.