مجری طرح بررسی فرآیند جامدسازی و تثبیت لجن نفتی در ساختار سیمان گفت: مقایسه نتایج انتشار آلایندگی فلزی لجن بعد از استفاده در تولید سیمان و جامدسازی به شکل بتن با مقادیر استانداردهای موجود نشان میدهد دستاوردهای این طرح در حذف این آلودگی موثر بوده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی دولی مجری طرح با بیان اینکه این طرح با عنوان "بررسی فرآیند جامدسازی و تثبیت لجن نفتی در ساختار سیمان" در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اجرایی شده است، گفت: هدف از اجرای این طرح حذف آلایندگی فلزات سنگین در لجن نفتی ناشی از فرایندهای پالایشی بوده است.
وی اظهار کرد: مقایسه نتایج انتشار آلایندگی فلزی لجن بعد از استفاده در تولید سیمان و جامدسازی به شکل بتن با مقادیر استانداردهای موجود نشان میدهد دستاوردهای این طرح در حذف این آلودگی موثر بوده است، علاوه بر آن استفاده از این طرح باعث صرفهجویی مصرف سوخت در کوره سیمان خواهد شد.
دولی با اشاره به روش به کار برده شده در این طرح، توضیح داد: بخش شبیهسازی فرایند پخت سیمان به علت عدم دسترسی به کوره "کلینکر" در مقیاس آزمایشگاهی از جمله چالشهای اجرای این طرح بوده است.
مجری طرح با بیان اینکه دستاوردهای این تحقیق در صنایع سیمانسازی برای استفاده از سوخت جامد جایگزین کاربرد دارد، افزود: در فاز بعدی اقدام به ارزیابی مقاومت خمشی و کششی و نیز زمان گیرش جهت سنجش کیفیت سیمان تولیدی با استفاده از تولید مقادیر بیشتر سیمان از این روش خواهد شد.