پس از تغییرات مدیریتی گسترده در دانشگاه آزاد و آمدن مسئولان جدید با رویکرد حمایت از دانشجو وعده های زیادی در حوزه های صنفی، فرهنگی و حتی آموزشی به دانشجویان داده شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نیمه اول سال ۹۶ دانشگاه آزاد پس از سالها تغییرات جدی مدیریتی شد که این تغییرات امید دانشجویان را برای آسان شدن تحصیل در این دانشگاه افزایش داد.
از زمان حضور مسئولان جدید در دانشگاه آزاد وعدههایی نیز در حوزههای صنفی، فرهنگی و آموزشی به دانشجویان داده شد که از جمله این وعدهها تخفیف شهریه، وام تحصیلی، تدوین سند راهبردی فرهنگی، وام شهریه، حذف رشتههای زیانده. تغییر در شیوه برگزاری مصاحبه دکتری، تحولات جدی در فعالیتهای فرهنگی دانشگاه و... بود.
مدیرکل امور مالی صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد جزئیات پرداخت و بازپرداخت وام شهریه از منابع صندوق رفاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری به دانشجویان این دانشگاه را تبیین کرد.
جزئیات پرداخت وام شهریه به دانشجویان دانشگاه آزادبه گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فرزاد ناظمی مدیرکل امور مالی، تسهیلات اعتباری و صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد با اشاره به پرداخت وامهای شهریه از منابع صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری به دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه هر ترم پس از تخصیص اعتبار بودجه شهریه از طرف صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری به منظور اعطای تسهیلات بلندمدت با بازپرداخت بعد از فراغت از تحصیل به دانشجویان متقاضی اقدام میکند.
مدیرکل امور مالی، تسهیلات اعتباری و صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مراحل پرداخت وام شهریه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری به دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت اینترنتی www.SWF.ir و تشکیل پرونده، نسبت به ثبتنام اقدام کنند. پس از آن، واحدها با ذخیره اطلاعات متقاضیان، اخذ مدارک مورد نیاز، اولویتبندی متقاضیان و ارسال مشخصات به صندوق رفاه وزارت علوم نسبت به پرداخت وام به دانشجویان اقدام میکنند.
سقف وامهای قابل پرداخت به دانشجویان
ناظمی به سقف وامهای قابل پرداخت به دانشجویان برحسب مقاطع تحصیلی اشاره و تصریح کرد: دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی تا سقف ۱۵ میلیون ریال برای سه ترم تحصیلی، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ۳۰ میلیون ریال برای سه ترم تحصیلی و دانشجویان مقطع دکتری ۱۰۰ میلیون ریال برای چهار ترم تحصیلی میتوانند از تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با کارمزد ۴ درصد سالیانه استفاده کنند.
مدیرکل امور مالی، تسهیلات اعتباری و صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به زمانبندی شروع و اتمام فرآیند پرداخت وام به دانشجویان گفت: مرحله ثبت درخواست وام از طرف دانشجو به مدت حداکثر ۳۰ روز، مرحله ثبت وام و ارسال مدارک موردنیاز از طرف صندوق رفاه هر واحد دو هفته الی یک ماه، تایید لیست توسط وزارت علوم حداکثر یک ماه و واریز اعتبار از طرف وزارت علوم به حسابهای دانشگاه حداکثر دو ماه است.
ناظمی با توضیح شرایط بازپرداخت وام ها، گفت: دانشجویان بهرهمند از وام مذکور، میتوانند از طریق دفترچه اقساط وام دریافتی را بازپرداخت کنند. شروع پرداخت شهریه اقساط برای دانشآموختگان که خدمت نظام وظیفه خود را به پایان رسانیده یا معاف شدهاند، ۹ ماه و مشمولین نظام وظیفه ۹ ماه پس از پایان خدمت سربازی از تاریخ فراغت از تحصیل است. همچنین دانشگاه موظف است پس از صدور دفترچه اقساط دانش آموختگان نسبت به ارائه گواهی موقت اقدام کرده و تا تسویه کامل دانش آموختگان بهرهمند از وام صندوق از تحویل دانشنامه تحصیلی خودداری کند.
وی افزود: تعداد اقساط در دورههای کاردانی و کارشناسی ناپیوسته حداکثر ۳۶ ماه، دوره کارشناسی حداکثر ۶۰ ماه و دوره کارشناسی ارشد پیوسته، ناپیوسته و دکتری تخصصی حداکثر ۷۲ ماه است.
تدوین سند راهبردی دانشگاه آزاد
تدوین سند راهبردی معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد از سال گذشته در دستور کار این معاونت قرار گرفت و نسخه اولیه این سند در نشست معاونان فرهنگی دانشگاه ارائه شد. بر اساس تدوین این سند قرار است تمامی فعالیتهای فرهنگی دانشگاه در حوزه دانشجویی، اساتید و کارکنان با محوریت این سند پیگیری شود.
تسهیلات وام های تحصیلی دانشگاه آزاد
امسال دانشگاه آزاد نیز برای دانشجویان خود بسته های قابل توجه وامی در نظر گرفته است، تسهیلاتی که جدا از صندوق رفاه این دانشگاه، هر دانشجو میتواند از صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم و بانک ها وام های مختلف دریافت کنند. اما این تسهیلات شامل چی می شود؟؛ طبق انچه که در دفترچه انتخاب رشته امسال این دانشگاه آمده است، این تسهیلات به شرح زیر است:
1- تسهیلات مالی دانشجویی: قرض الحسنه ها از نظر مدت زمانی به سه دسته کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم می گردند. قرض الحسنه کوتاه مدت حداکثر 6 ماه، قرض الحسنه میان مدت حداکثر 12 ماه، قرض الحسنه بلند مدت حداکثر 60 ماه. قرض الحسنه های کوتاه مدت و میان مدت در زمان تحصیل دانشجو تسویه می گردند.
الف – وام های کوتاه مدت:
وام ها به صورت کوتاه مدت و 3 تا 6 ماهه بدون بهره بوده و تا پایان هر ترم تحصیلی تسویه حساب شود.
ب – وام های میان مدت:
این گونه تسهیلات به دانشجویانی تعلق می گیرد که برای باز پرداخت نیاز به مهلت بیشتری دارند و از محل اعتبارات شُعب صندوق رفاه و بیمه دانشجویان واحدها طبق ضوابط و مقررات مربوط در اختیار دانشجو گذاشته می شود و در زمان تحصیل دانشجو تسویه می گردد.
ج – وام های بلند مدت:
1- منابع داخلی
2- منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
- این نوع تسهیلات در اختیار دانشجویانی قرار می گیرد که در حین تحصیل قادر به تأمین و پرداخت شهریه و اقساط قرض الحسنه خود نمی باشند.
انوع قرض الحسنه:
- کمک هزینه اجاره:
بابت تأمین بخشی از هزینه تحصیلی برای مدت یک بار در طول تحصیل قابل پرداخت می باشد.
- کمک هزینه تحصیلی: بابت تأمین بخشی از اجاره مسکن دانشجویان در طول مدت تحصیل پرداخت می شود. در طول سال یک بار و صرفاً جهت مسکن دانشجویان غیر بومی می باشد با باز پرداخت 12 ماهه.
- کمک هزینه ازدواج: این وام از محل منابع صندوق رفاه و بیمه دانشجویان به دانشجویانی تعلق می گیرد که در زمان دانشجویی متأهل شده باشند. یک بار در طول تحصیل و جهت ازدواج اول پرداخت می شود. دانشجویان حداکثر یک سال پس از تاریخ عقد نامه فرصت دریافت وام مذکور را دارند.
- وام ضروری: وام ضروری صرفاً جهت عمل جراحی، بستری در بیمارستان، هزینه دارو بیماری های خاص و زایمان می باشد.
نقل و انتقال دانشجویان دختر دانشگاه آزاد به محل زندگی
به حجت الاسلام کلانتری، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد، در خصوص انتقال دانشجویان دختر دانشگاه آزاد به دانشگاههای محل اسکان شان گفت: آئین نامه جدید نحوه انتقال دانشجویان به محل سکونت شان در حال تدوین است و از ابتدای ترم دوم تحصیلی اجرایی خواهد شد.
وی افزود: این نقل و انتقال در چارچوب تعیین شده و آئین نامهای که برای آن در نظر گرفته شده انجام خواهد شد.
کلانتری خاطرنشان کرد: انتقال دانشجویان دختر معمولا در اولویت قرار میگیرد و مشروط بر این است که رشته مورد نظرشان در دانشگاه مقصد باشد و همچنین هم ترازی آموزشی وجود داشته باشد و مشکل آموزشی پژوهشی برای دانشجو نباید پیش بیاید.
معاون دانشجویی دانشگاه آزاد یادآور شد: اگر دانشجو همه شرایط را داشته باشد به صورت قطعی انتقال انجام میشود و اگر دانشجو شرایط را نداشته باشد به صورت مهمان با انتقال موافقت میشود و اگر در بازه زمانی که در دانشگاه مقصد میهمان است مشکلی برایش ایجاد نشود انتقال به صورت قطعی انجام میشود.
کلانتری ادامه داد: آئین نامهای که در حال تدوین است همه موارد لحاظ خواهد شد که مشکلی برای نقل و انتقال دانشجویان ایجاد نشود.
وی در خصوص نحوه ثبت درخواست نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه آزاد گفت: دانشجویان دانشگاه آزاد برای ثبت درخواست شان میدانند که باید به سامانه نقل و انتقال دانشگاه مراجعه کنند و درخواست هایی که در چارچوب باشد به صورت خودکار انجام میشود و به دانشجو ابلاغ میشود و مواردی که نیاز به بررسی خاص دارد بررسی و به دانشجو پاسخ داده میشود.
عدم افزایش شهریه ها در سال تحصیلی جدید
افزایش شهریههای دانشگاه آزاد در چند سال گذشته یکی از دغدغههای اساسی دانشجویان و خانوادههای شاغل به تحصیل در این دانشگاه بوده است. افزایش مکرر شهریه ها و عدم افزایش کیفیت آموزشی دانشگاه آزاد را به یک پایگاه صدور مدرک تبدیل کرده بود مضافا اینکه سنگینی بار هزینه ها خانواده های کم درآمد را از راهیابی به دانشگاه آزاد اسلامی محروم کرده بود. تحول و تغییر در مدیریت دانشگاه آزاد و بهره مندی از مدیریت اسلامی منجر به آن شد تا سیستم جدید این دانشگاه در اولین اقدام موثر خود به بالا بودن این شهریه ها واکنش نشان دهد.
دانشگاه آزاد با صدور بخشنامه ای به منظور جذب نخبگان و کمک به تحصیل دانش آموزان مناطق محروم و کاستن از بار مالی خانواده ها، شهریه ثابت و متغییر رشته محل های گروه غیر پزشکی بدون آزمون مقاطع کاردانی و کارشناسی که در نقشه جامع علمی کشور دارای اولویت و کمبود دانشجو دارند تا 50 درصد کاهش داد.
در گام دوم و به منظور رفاه دانشجویان و کاهش نگرانی ها 50 در صد شهریه برای سال 96-97 بعد از اعمال افزایش تا 10 درصدی شهریه این شهریه این رشته محل ها نسبت به سال 1395، محاسبه میشود. پیشنهاد دقیق ارقام کاهش یافته شهریه ثابت و متغییر هر رشته محل با رعایت شرایط ذکر شده در اختیار رئیس واحد دانشگاهی و تصویب نهایی بر عهده کمیسیون دائمی هیات امنای استان است.
دانشجویان تحت پوشش بهزیستی دانشگاه آزاد ۲۰ درصد تخفیف شهریه میگیرند
محمدصادق ضیائی سخنگو و رئیس حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی درباره میزان شهریه دانشجویان تحت پوشش بهزیستی بیان کرد: به منظور تحقق اصل عدالتمحوری و ایجاد فرصتهای برابر برای رشد و شکوفایی علمی و فرهنگی همه دانشجویان به ویژه دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی، دانشگاه آزاد اسلامی با سازمان بهزیستی کشور تفاهم نامهای را منعقد کردند.
وی ادامه داد: در راستای اجرای این تفاهمنامه، تمام دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی در تمام مقاطع تحصیلی از میزان ۲۰ درصد تخفیف شهریه تحصیلی در نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۷-۹۶ و نیمسال اول سال تحصیلی ۹۸-۹۷ برخوردار میشوند.
ضیایی اظهار داشت: به منظور تسهیل در خدمترسانی به این دسته از دانشجویان، شیوهنامه اجرایی ثبتنام و نحوه دریافت شهریه دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور که به امضای معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس سازمان بهزیستی کشور رسیده، به واحدها و مراکز آموزشی ابلاغ میشود.
لازم به ذکر است، وعده های صنفی، فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد که از نیمه اول سال 96 کلید خورد و قول آن از طرف مسئولان دانشگاه به دانشجویان داده شد بر اساس بررسی های صورت گرفته برخی از این وعده ها مانند نقل و انتقال دانشجویان دختر اواخر سال 96 و همزمان با آغاز ترم تحصیلی جدید تا حدودی تحقق یافت.
علیرضا صامت، مدیرکل دانشجویی دانشگاه آزاد با بیان اینکه در این حدود ۱۵ هزار درخواست نقل و انتقال و میهمانی در سامانه منادا دانشگاه آزاد اسلامی ثبت شده است، گفت: نتیجه ۹۰ درصد درخواست ها یعنی حدود ۱۴ هزار درخواست قبل از آغاز ترم بهمن اعلام شد.
گفتنی است، سایر وعدهای دانشگاه از جمله کاهش شهریه و ... در سال جاری به گفته مسئولان این دانشگاه تحقق خواهد یافت.